سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خشک کردن انجیر با ۳ ترفند ساده

انجیر سرشار از مواد معدنی مغذی شامل آهن، کلسیم و پتاسیم است. انجیر فیبر‌هایی از هر دو نوع حلال و غیر حلال دارد که میزان فیبر در انجیر از میوه‌ها یا سبزیجات دیگر بیشتر است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، با خشک کردن صحیح انجیر می‌توانید مواد مغذی و شیرینی اش را تا ماه‌ها حفظ کند. انجیر جایگزین خوبی برای قندی است که همراه چای خورده می‌شود. در این مقاله چند روش خشک کردن انجیر، مختصرا توضیح داده می‌شود.

انجیر سرشار از مواد معدنی مغذی شامل آهن، کلسیم و پتاسیم است. انجیر فیبر‌هایی از هر دو نوع حلال و غیر حلال دارد که میزان فیبر در انجیر از میوه‌ها یا سبزیجات دیگر بیشتر است. انجیر میان وعده سالمی است که سدیم، کلسترول و چربی ندارد.

اگرچه به نظر می‌رسد انجیر نوعی میوه باشد، ولی در واقع گل تغییر شکل یافته است، که دانه‌های خوراکی دارد. با خشک کردن صحیح انجیر می‌توانید مواد مغذی و شیرینی اش را تا ماه‌ها حفظ کند.

انجیر جایگزین خوبی برای قندی است که همراه چای خورده می‌شود. چند روش برای خشک کردن انجیر وجود دارد.

روش خشک کردن انجیر در خانه
میوه‌هایی که آب بسیار زیادی دارند همچون کشمش، آلو، انجیر و خرما را نیز می‌توانید به شکل‌های مختلفی از جمله خشک کردن انجیر با نور خورشید خشک کنید.

یعنی شما در این روش میتوانید انجیر‌ها را کاملا شسته، سپس آن‌ها را نخ کشیده و در جایی که در معرض تابش نور خورشید و در جریان هوای آزاد باشند آویزان کنید تا خشک کنید.

۱. خشک کردن انجیر با نور خورشید
انجیر‌های کاملا رسیده را با آب بشویید. بهترین نشانه انجیر رسیده زمانی است که از روی درخت به زمین می‌افتد.
انجیر را از وسط ساقه ببرید تا کمی از ساقه به انجیر متصل باشد.
آن‌ها را روی صفحه مشبک توری به یک جهت بخوابانید.
توری محتوی انجیر را در جایی که نور مستقیم خورشید بتابد قرار دهید. حتی روی ماشینی که در آفتاب پارک شده نیز می‌توانید بگذارید.
روی انجیر را با یک پارچه توری سفید بپوشانید تا حشرات روی آن ننشیند.
اجازه دهید انجیر‌ها ۲ تا ۳ روز کامل در مقابل نور آفتاب قرار گیرد، با تاریک شدن هوا آن‌ها را به داخل منزل آورید و دوباره با تابش آفتاب صبح به بیرون منتقل کنید.
وقتی سطح خارجی انجیر کاملا خشک و چروکیده شد همچنین هیچ شیره و تری‌ای در انجیر باقی نماند، انجیر خشک آماده است.

۲. خشک کردن انجیر با فر گاز یا آون
فر را از قبل گرم کنید و دمای فر را روی ۱۴۰ درجه فارنهایت یا ۶۰ درجه سانتیگراد قرار دهید.
انجیر را کاملا با آب بشویید.
ضربه آرامی روی انجیر‌ها بزنید تا هم آب آن کشیده شود و هم ساقه‌های بلند جدا شده و فقط کمی ساقه به آن‌ها متصل باشد.
روی صفحه مشبکی قرار داده و داخل فر بگذارید.
درب فر را کمی باز بگذارید تا رطوبت انجیر از فر خارج شود چرا که انجیر نبایستی خیلی داغ و پخته شود بلکه باید خشک شود.
هر چند وقت انجیر‌ها را بچرخانید و پشت و رو کنید.
به مدت ۱۵ تا ۳۶ ساعت در فر گاز بماند تا حالت چروکیده پیدا کند و شیره داخلش خشک شود. اگر امکان ندارد که فر یا آون طولانی مدت روشن باشد می‌توانید برای ۸ ساعت آن را خاموش کنید.

۳. روش خشک کردن انجیر در دستگاه خشک کن
انجیر‌ها را پس از شستن و خشک کردن، در دستگاه خشک کن بچینید.
دمای دستگاه را روی ۱۱۰ درجه تنظیم کرده و ۱۲ تا ۲۴ ساعت فرصت دهید تا انجیر‌ها خشک شوند.

روش‌های ذخیره و نگهداری انجیر خشک
انجیر خشک را در ظرفی درب بسته قرار دهید که هوا جریان نیابد.
همچنین می‌توانید آن‌ها را بسته بندی و در فریزر نگهداری کنید.
اگر انجیر خشک به موقع و درست انبار و ذخیره شود تقریبا ۱۸ تا ۲۴ ماه قابل نگهداری است.
روش‌های دیگر خشک کردن انجیر
خشک کردن انجیر در کارخانه ها: در کارخانه‌ها معمولا از مواد خشک کننده استفاده می‌کنند تا آب میوه یا آب خوراکی‌ها را بگیرند.
خشک کردن انجیر شیرین: قبل از اینکه انجیر را خشک کنید ۱ فنجان شکر را در ۳ فنجان آب حل کنید و بگذارید بجوشد و به قوام بیاید.
انجیر‌ها را به آب شکر اضافه کنید و اجازه دهید ۱۰ دقیقه آهسته بجوشد.
سپس انجیر‌ها را از آب خارج کرده و به روش آفتاب یا با فر یا آون خشک کنید.

مد نظر داشته باشید که از هر ۱۳۰۰ گرم انجیر تازه تقریبا برابر ۴۰۰ گرم انجیر خشک حاصل می‌شود.
مختصر نکاتی در مورد انجیر و فواید آن
انجیر در آسیا رویش می‌کند. امروزه بیشتر از ۶۰۰ نوع متفاوت انجیر وجود دارد. انجیر خشک محتوی مقدار زیادی قند (در حدود ۶۰ درصد) می‌باشد. این دلیل خوبی است برای آن که ورزشکاران از انجیر استفاده می‌کردند.
رومی‌ها انجیر تازه را به برده هایشان می‌دادند، برای آن که آن‌ها بتوانند بهتر کار کنند. انجیر خشک در آن زمان خیلی کم مصرف می‌شد. انجیر از درختی به نام فیکوس (Ficus) می‌روید.
انجیر یک میوه شیرین می‌باشد. محتوی مقدار زیادی هسته است و غالبا خشک مصرف می‌شود. انجیر تازه بسیار خوشمزه می‌باشد و از آن مربا و ترشی درست می‌کنند.
پوست انجیر بسیار نرم است و به همین خاطر نگهداری و انتقال آن بسیار مشکل می‌باشد.
در کشور‌های گرمسیر، انجیر به صورت خشک صادر و ذخیره می‌شوند.
انواع مختلف انجیر، دارای برگ‌های متفاوتی می‌باشد.
درخت انجیر در حدود ۶- ۵ متر می‌باشد. درخت انجیر برگ‌های سبز و خاکستری رنگ دارد. میوه درخت انجیر، زرد رنگ می‌باشد.
درخت انجیر تا ۲۰ سال میوه می‌دهد. بر طبق تحقیقات سازمان خواربار آمریکا، ایران دومین کشور بزرگ صادر کننده انجیر می‌باشد.
انجیر تازه را از اوایل خرداد تا اوایل شهریور می‌توان یافت. اما انجیر خشک را در هر زمان که میل داشتید، می‌توانید پیدا کنید.

فواید بی نظیر انجیر خشک
انجیر خشک درمان کننده نفخ می‌باشد.
انجیر خشک نسبت به انجیر تازه، ۵ برابر بیشتر کالری دارد.
انجیر خشک دارای مقدار زیادی آهن می‌باشد.
فواید شیره انجیر
شیره انجیر داروی خوبی برای افسردگی می‌باشد.
شیره انجیر، از بین برنده زگیل می‌باشد.

فواید برگ انجیر
ممکن است با خودتان فکر کنید که برگ انجیر به چه دردی می‌خورد. در بعضی از کشورها، برگ انجیر، جزوی از غذا می‌باشد.

برگ انجیر برای دیابتی‌ها مفید است و مقدار انسولین تزریقی مورد نیاز برای شخص دیابتی را کم می‌کند.
برگ انجیر را به آب جوش اضافه می‌کنند و به عنوان مرهم برای درد به کار می‌برند.
برگ انجیر به پایین آوردن تری گلیسیرید خون کمک می‌کند.

منبع: دلگرم

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۰۲ ۰۵ شهريور ۱۴۰۰
سلام مطالب کامل و خیلی خوبی بود
نادر
۱۲:۰۸ ۲۹ مهر ۱۳۹۹
درود بر شما
ناشناس
۱۳:۳۲ ۲۳ مرداد ۱۳۹۹
سلام ی سوال داشتم الان کدوم انجیر رو باید خشک کرد ؟اون سیاها؟
ناشناس
۱۶:۲۰ ۰۹ شهريور ۱۳۹۹
انجیر سفید و ریز ترین انجیر