سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عطریانفر در گفت‌وگوی تفصیلی با باشگاه خبرنگاران جوان:

به قالیباف توصیه می‌کنم در انتخابات شرکت نکند/ اصلاح طلبان از روحیه تمامیت خواهی ضربه خوردند/ لیست امید موفق ظاهر نشد


عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی، در مصاحبه تفصیلی به سوالاتی پیرامون آخرین مسائل پیش آمده میان اصلاح طلبان پاسخ داد.


حوزه احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد عزیزمحمدی - امیرمحمد غفاری؛ هرچه به انتخابات مجلس شورای اسلامی اسفند ۹۸ نزدیک‌ می‌شویم، رقابت‌های انتخاباتی میان دو رقیب دیرینه اصلاح‌طلب و اصولگرا، بیشتر می‌شود و مسائل و حواشی این دو جریان، با حساسیت‌های بیشتری مواجه می‌شود، به صورتی که هر حرکت از جانب این دو جناح می‌تواند در آرای آن‌ها در انتخابات تاثیرگذار باشد.

محمد عطریانفر، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی، در مصاحبه‌ای تفصیلی با باشگاه خبرنگاران جوان به سوالاتی پیرامون برنامه‌های اصلاح طلبان برای شرکت در انتخابات پاسخ داد؛ متن این مصاحبه را در ادامه می‌خوانید:

اصلاح طلبی یک تمنای اجتماعی است

باشگاه خبرنگاران جوان: با توجه به اظهارنظراتی که انجام شده و اتفاقاتی که اخیرا افتاده است، آخرین تحولات در میان اصلاحات را چطور ارزیابی می‌کنید؟ آیا جریان اصلاحات می‌تواند پیروزی‌هایی را که در سال‌های ۹۲، ۹۴ و ۹۶ داشته است ادامه دهد و پررنگ حاضر شود یا تحلیل شما چیز دیگری است؟

عطریانفر: اصلاح‌طلبی یک خواست و تمنای اجتماعی است که از ابتدا با انقلاب اسلامی همراه بود و چهره‌هایی همچون هاشمی رفسنجانی و سیدمحمد خاتمی تا امروز نقش‌های اصلی آن را اجرا کرده‌اند؛ برگزیدگانی که توسط مردم برای ایفای این نقش‌ها پذیرفته شده بودند.

در سال‌های ۹۲ و ۹۶ آقای روحانی هم گرچه از شخصیت‌های شناخته شده جبهه اصولگرا بود، اما چون رویکرد و گفتمان اصلاح‌طلبی را در دستور کار و فعالیت سیاسی خود قرار داده بود و جریان اصلاحات این روند را تایید و حمایت کرد او در دو دوره انتخابات به پیروزی رسید.

پیروزی‌های ۹۲، ۹۴ و ۹۶ نماد‌ها و نقاط عطفی هستند که نقشه‌راه و مطالبه واقعی مردم را به ما نشان می‌دهند؛ می‌توان این ادعا را داشت که با توجه به همه ناکامی‌ها و شکست‌هایی که جریان اصلاحات داشته است، اگر حکومت شرایط حقوقی یکسانی را برای دو گروه رقیب اصلاح‌طلب و اصولگرا فراهم کند، در نتیجه با رقابت‌هایی که میان دو جریان شکل می‌گیرد، جریان اصلاح‌طلب می‌تواند به پیروزی‌های خوبی دست پیدا کند.

عارف را شخصیت ارزشمندی می‌دانیم

باشگاه خبرنگاران جوان: با توجه به ایراداتی که به آقای عارف وارد می‌شود؛ به نظر شما آیا او هنوز توانایی حضور در بین شخصیت‌های مطرح جبهه اصلاحات را خواهد داشت؟

عطریانفر: آقای عارف از شخصیت‌های ارزشمند و مهم برای جبهه اصلاحات است که تاکنون در هر جایگاه اجرایی که قرار گرفته، در حد بضاعت توانسته است موفق ظاهر شود، ایشان گرچه در موقعیت فراکسیون امید در مجلس نتوانسته است نقش همگرایی اعضا را در حد انتظار ایفا کند لکن این ناکامی ناشی از کم‌کاری او نیست، بلکه تنها به خاطر این است که جایگاه میانداری و کار الفت‌پذیری سیاسی نمایندگان تناسبی با جنم مدیریت ایشان ندارد.

به هر حال ما آقای عارف را شخصیت ارزشمند و مهمی درحوزه اجرایی و قابل اعتبار می‌دانیم.

انتخاب روحانی؛ از تردید ۹۲ تا اطمینان ۹۶ در جریان اصلاحات

باشگاه خبرنگاران جوان: آیا آقای عارف چون نمی‌توانست رئیس‌جمهور خوبی باشد، در انتخابات سال ۹۲ به نفع آقای روحانی کنار کشید؟

عطریانفر: در آن مقطع، گفتمان آقای روحانی را به انضمام شرایط و مطلوبیت اجتماعی، اقبال ملی و احتمال بیشتر توفیق و پیروزی، موفق‌تر از آقای عارف می‌دیدیم؛ به همین جهت قاطبه شخصیت‌ها و افراد صاحب‌نظر اصلاحات، آقای روحانی را موجه‌تر و برحضور جناب عارف ارجح دانستند و او را تایید کردند


بیشتر بخوانید: رویکرد اصلاح‌طلبانه روحانی از عارف پیشی گرفت/در بین اصلاح‌طلبان تنها رئیس دولت اصلاحات را به رسمیت می‌شناسیم/عبدالله نوری گزینه بهتری به جای عارف است


آقای روحانی کسی است که اصلاح‌طلبان برای انتخابش در سال ۹۲ تردید داشتند، اما ظرف ۴ سال پتانسیلی از خود به نمایش گذاشت که در سال ۹۶، اصلاح طلبان بدون هیچ تردیدی او را برای حضور در جایگاه ریاست جمهوری بی‌بدیل دانستند و انتخاب کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان: چقدر جایگاه آقای عارف را در شورایعالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان موثر می‌دانید؟ آیا علیرغم عملکرد ضعیفی که آقای عارف در فراکسیون امید داشت، در شورایعالی توانست موفق ظاهر شود؟

عطریانفر: آقای عارف در جایگاهی که در شورایعالی دارد، عملکرد قابل قبولی از خود نشان داده است؛ نقد‌هایی به عملکرد او وارد است، اما ایشان به طور کلی فعالیت قابل دفاعی داشتند و توقعاتی که از او وجود دارد بعضاً توقعات نابجایی محسوب می‌شود؛ مشکلات و پراکندگی‌های زیادی در جبهه اصلاحات به خصوص در ساختار‌های حقوقی آن وجود دارد، اما نباید بار این مشکلات و گرفتاری‌ها به دوش آقای عارف باشد.

باید از حالت پراکندگی به سمت یک تجمیع و همگرایی سیاسی و حقوقی حرکت کنیم

باشگاه خبرنگاران جوان: چطور می‌توان بار این مشکلات، گرفتاری‌ها و پراکندگی‌ها را رفع کرد؟

عطریانفر: باور کلی دوستان این است که باید از حالت پراکندگی به سمت یک تجمیع و همگرایی سیاسی و حقوقی حرکت کنیم. کمااینکه اصولگرایان در صدد اصلاح مسیر شکست خورده و پراکنده کاری خود، با جمنا هستند. اصلاح‌طلبان هم ناکارآمدی‌های خود را باید ترمیم کنند و با نوسازی جریان و ادغام احزاب همسو، نهایتاً با دو - سه حزب صاحب وزن اجتماعی قابل قبول به سمت همبستگی بیشتر و ایفای نقش مناسب‌تر حرکت کنند.

راه‌اندازی جمنا در سال ۹۶ توسط اصولگرایان در اصل اقدام خوبی بود، اما ضعف آن به این برمی‌گشت که از درون احزاب اصولگرا این گام رو به جلو آغاز نشده بود، به اصطلاح درون‌جوش نبود که این یک عارضه جدی است. احزاب باید خود به این باور برسند که با تجمیع، به سمت همبستگی حرکت کنند.

ما در اصلاح‌طلبی در این مضمون، اگرچه به لحاظ زمانی از جمنا عقب هستیم، اما به لحاظ گفتمانی و معرفتی جلوتر هستیم و این تمایز به خاطر این است که احزابی که ذیل جبهه اصلاحات تعریف شده‌اند، به حسب فهم درونی، به این جمع‌بندی رسیده‌اند که ادامه این وضعیت با رفتار‌های پراکنده سیاسی راه به جایی نخواهد برد.

اصلاحات باید تغییر کند تا بتواند پاسخگوی نیاز‌های روز جامعه باشد

باشگاه خبرنگاران جوان: قبلاً هم در جایی اشاره کرده بودید که جریان اصلاحات نیاز به بازتعریف دارد؛ این بازتعریف در بدنه انجام می‌شود یا به صورت عمیق‌تر منجر به نواصلاح طلبی خواهد شد؟

عطریانفر: وقتی صحبت از بدنه می‌کنیم، منظورمان مخاطبین و علاقمندان هستند که در هر شرایطی ما را همراهی می‌کنند و نمی‌توانیم تغییری در آن‌ها به وجود آوریم؛ این ترمیم و اصلاح، معطوف به ساختار‌هایی است که رهبران و شخصیت‌های موثر اصلاحات باید نسبت به آن خاضع شوند، منظومه جدید سیاسی را از نو مطالعه کنند، بدان ملتزم شوند، از این رهگذر ارتباط خود را با بدنه یا همان مخاطبان و طرفداران خود مناسب‌تر تعریف کنند و مسئولیت‌پذیر باشند؛ در واقع وقتی رای از مردم می‌گیریم باید در مقابل مطالبات آن‌ها مسئول باشیم و باقدرت، تدبیر، صبر و حوصله، خواست آن‌ها را تامین کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان: یعنی در جریان اصلاح طلبی باید یک اصلاح صورت بگیرد؟ این همان نواصلاح طلبی است یا روند قبلی را دنبال می‌کند؟

عطریانفر: همیشه گفته‌ایم اصلاحات یک امر تدریجی و همیشگی است و مطالبات امروز اصلاحات چیزی نیست که من نوعی با تصورات قدیمی خودم به تصویر بکشم؛ باید تغییر پیدا کند تا بتوان نیاز‌های روز جامعه را رفع کرد.


بیشتر بخوانید: اصلاح‌طلبی نیازمند بازتعریف است/ ارائه لیست انتخاباتی حول محور رئیس دولت اصلاحات


برای مثال اقشار و نسل‌هایی که در سال ۵۷ با مطالباتی انقلاب کردند، فرزندان آن‌ها در سال ۷۶ مطالبات دیگری را دنبال کردند و به نقطه جدیدی رسیدند که خواسته‌های متفاوتی از پدران خود داشتند؛ بر همین منوال رویکرد اصلاحات ۷۶ نیز نمی‌تواند همان مطالبات و اصلاحات را در ۹۸ یا ۱۴۰۰ دنبال کند.

در تئوری سیاسی از اصولگرایان جلوتر هستیم 

باشگاه خبرنگاران جوان: با توجه به اینکه گفتید اصلاح طلبان از اصولگرایان به لحاظ فهم مضمونی جلوتر هستند، چرا نتوانستند تشکل واحدی را در خود شکل دهند؟

عطریانفر: برای رسیدن به باور و اتقان، ابتدا باید تردیدی رخ دهد و ریزش‌ها و رویش‌هایی واقع شود که امری زمانبر است و اینطور نیست که تغییرات یک شبه انجام شود؛ حتی ممکن است در انتخابات پیش رو، پیروزی هم نداشته باشیم، اما مهم روندی است که طی خواهیم کرد. شاید در مناسک سیاسی خود به پیروزی نائل نشویم، اما در تئوری سیاسی خود از اصولگرایان جلوتر هستیم.

اگر اصلاح‌طلبان مشابه دوره‌های پیش به پیروزی قابل اعتنایی دست پیدا نکنند نباید خود را ببازند و باید حضور خود در اصل سیاست‌ورزی را قوی‌تر از گذشته حفظ کنند تا در دوره‌های بعد نتایج وحدت سیاسی خود را ببینند.

هنر رقابت سیاسی، جذب قشر خاکستری است

باشگاه خبرنگاران جوان: قبلاً در صحبت‌های خود گفته بودید که گرایش مردم به اصولگرایی کمتر شده است؛ با این وضعیت آیا هنوز هم جبهه اصولگرا را رقیب جدی برای خود می‌دانید؟

عطریانفر: اصلاح‌طلبان و اصولگرایان همیشه از رقبای سرسختِ هم در عرصه سیاست بودند و باید رقیب را جدی به حساب آورند؛ سیاستمدار هر ظرفیتی را که متفاوت از او ظاهر شود و در مقابل او بایستد، باید جدی بگیرد و برای آن برنامه‌ریزی داشته باشد.

شرایط امروز به گونه‌ای است که خاستگاه اجتماعی اصلاح‌طلبی در جامعه بیشتر از اصولگرایی است، ولی این واقعیت به این معنا نیست که همه مردم اصلاح‌طلب باشند. بالای ۷۰ درصد مردم نسبت به اینکه چه جناحی روی کار باشد بی‌تفاوت‌اند و تنها کارآمدی دولت و مجلس را می‌خواهند. رقابت، درون ۳۰ درصد باقی مانده صورت می‌گیرد که با نسبت ۴۰-۶۰ به نفع اصلاح‌طلبان تقسیم‌بندی شده است. هنر رقابت‌های سیاسی، در جذبی است که از جمعیت ۷۰ درصدی موسوم به قشر خاکستری انجام می‌دهند و به این علت است که نظام حزبی هنوز به درستی در جامعه امروز ما جا نیفتاده است.

اصلاح طلبان از روحیه تمامیت خواهی در قدرت ضربه خوردند

باشگاه خبرنگاران جوان: حالا که صحبت از کارآمدی شد، اشاره‌ای کنیم به صحبت‌های شما که قبلاً در جایی گفته بودید «ما اصلاح طلبان تا وقتی در قدرت نیستیم معقول فکر می‌کنیم و منطقی رفتار می‌کنیم و خبری از دعوا و اختلاف نظر هم نیست. اما به محض اینکه دستمان به قدرت می‌رسد، تمامیت خواه می‌شویم و دعوا‌های خود را شروع می‌کنیم»؛ در این خصوص بیشتر توضیح دهید.

عطریانفر: درست است این ایراد به بخشی از جریان اصلاحات وارد است که باید رفع شود و اتفاقاً هر جا ما ضرر دیدیم ناشی از همین روحیه تمامیت‌خواهی است؛ این عارضه باید اصلاح شود.

وقتی شخص یا گروهی به قدرت می‌رسد و حس می‌کند قدرتمند است، همان حس قدرتمندی می‌تواند به پاشنه آشیل فرد یا گروه تبدیل شود و آن‌ها را از پای درآورد؛ اصلاح‌طلبان وقتی به قدرت می‌رسند، باید طبق مرام اصلاح‌طلبی، هوشمند، متواضع و بابرنامه عمل کنند و مراقب حال اقلیت باشند.

ما تقریباً در همه سطوحی که به قدرت رسیدیم، مؤلفه‌ها و خصیصه‌هایی را که نام بردم خوب رعایت نکردیم. اصلاحات نمی‌تواند خود را در قبال این عدم‌موفقیت‌ها مبرا بداند و باید در این خصوص پاسخگو باشد.

با توجه به تجربه‌ای که در اصلاحات وجود دارد، این تجربیات خوب منتقل نشده یا درست به آن عمل نشده که چنین اتفاقی افتاده است.

دولت احمدی‌نژاد اگرچه محصول رفتار‌های غیرمدبرانه اصولگرا‌ها به حساب می‌آید، اما بخشی از آن هم حاصل عملکرد اشتباه در دوره اصلاحات است. ما اگر بخواهیم موقعیت خود را در قدرت حفظ کنیم همواره باید این نکته را مدنظر داشته باشیم که در اثر بی‌تدبیری و غرور و مستی سیاسی، پیروزی می‌تواند پاشنه آشیل ما محسوب شود.

خطر اتفاق ۸۴ در سال ۱۴۰۰ برای اصلاحات وجود دارد

باشگاه خبرنگاران جوان: آیا امروز خطر اتفاقی که در ۸۴ افتاد، برای ۱۴۰۰ حس می‌شود؟

عطریانفر: بله باید بتوانیم زبان اقناع را بین خود و مخاطبان برقرار و شرایط را طوری اداره کنیم که نارضایتی وجود نداشته باشد و کسی ادعای اداره بهتر از ما نداشته باشد که این خیلی مهم است، چون مردم نسبت به گذشته، خیلی هوشیارتر شده‌اند و به مسائل پیرامون خود توجه می‌کنند.

در صورت امکان لیست مجلس آینده از لیست‌های گذشته متفاوت خواهد بود 

باشگاه خبرنگاران جوان: با توجه به نکته‌ای که گفتید و نقد‌هایی که به لیست امید و عملکرد آقای روحانی وارد است، آیا در انتخابات مجلس این تفاوت آرا شکل خواهد گرفت یا جریان اصلاحات می‌تواند سیر پیروزی‌های خود را ادامه دهد؟

عطریانفر: چنانچه ساختار‌های برابر برای دو جریان رقیب اصلاح‌طلب و اصولگرا تدارک دیده شود و هر دو جریان از شرایط حقوقی و قانونی یکسان بهره‌مند شوند، ما این ظرفیت را برای اصلاحات می‌بینیم که به احتمال زیاد در کلیت مجلس به پیروزی برسیم، اما در تهران و شهر‌های بزرگ نمی‌توان پیروزی را به این قطعیت پیش بینی کرد.


بیشتر بخوانید: کارگزاران هیچ نسبتی با رئیس جمهور ندارد/ تغییرات تیم اقتصادی به مصلحت دولت نیست/ هیچ فشاری برای تغییر تیم اقتصادی کابینه به روحانی وارد نکردیم


دررابطه با اینکه در تهران بتوان مانند دوره‌های قبل به پیروزی رسید، ممکن است چنین اتفاقی رخ ندهد، اما اگر در انتخاب افراد و چهره‌های صاحب نفوذ و سابقه‌دار در سیاست و مدیریت، دقت بیشتری داشته باشیم احتمال پیروزی در شهر‌های بزرگ هم وجود دارد.

همچنین اگر این اجازه را داشته باشیم که بتوانیم نفرات خود را به راحتی وارد عرصه انتخابات کنیم، لیستی ۱۰۰ درصد متفاوت با لیست‌های گذشته ارائه خواهیم کرد که افراد صاحب نفوذ و شناخته شده در آن حضور دارند.

لیست امید در مجلس موفق ظاهر نشد

باشگاه خبرنگاران جوان: با توجه به رویکرد اصلاح‌طلبان نسبت به عارف در انتخاب رئیس مجلس در دور دهم، آیا فکر می‌کنید لیست امید موفق بوده است؟

عطریانفر: این لیست نتوانست در مجلس موفق ظاهر شود. در ماجرای انتخابات رئیس مجلس دیده شد آقای لاریجانی از لحاظ ایفای نقش هماهنگی و پیشبرد منطق جایگاه، برای در دست گرفتن ریاست مجلس موجه‌تر است. اگر باز هم در آن موقعیت قرار بگیریم، باید با همین تدبیر عمل کنیم.

من آقای لاریجانی را در شرایط موجود از نظر صلاحیت‌های فردی، نحوه مدیریت و قدرت تعامل با قوای هم عرض، بالاتر از آقای عارف می‌دانم.

باشگاه خبرنگاران جوان: به نظر شما آیا آقای لاریجانی در انتخابات شرکت خواهد کرد؟

عطریانفر: به نظر می‌رسد آقای لاریجانی دیگر تمایلی برای شرکت در انتخابات نداشته باشد یا حداقل اگرمجبور شود در انتخابات شرکت کند از حوزه انتخابیه قم وارد مجلس نخواهد شد و ممکن است حوزه خود را تغییر دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان: آیا امکان دارد که آقای لاریجانی در لیست اصلاح طلبان قرار گیرد؟

عطریانفر: اگر ساختار‌های حقوقی اجازه ندهند که لیست باکیفیت خود را ارائه کنیم طبیعی است با توجه به ضرورت حضور در انتخابات، مطابق با قاعده "الاقرب فالاقرب" باید سراغ گزینه‌های دیگر برویم. گرچه معتقدم باید با گفت‌وگو و مذاکره، سطح اعتمادسازی با نهاد‌های بالاتر از جمله شورای نگهبان را بالا ببریم تا بتوان آزادانه‌تر در انتخابات شرکت کرد.

به قالیباف توصیه می‌کنم در انتخابات شرکت نکند

باشگاه خبرنگاران جوان: حضور آقای قالبیاف در انتخابات مجلس را چطور ارزیابی می‌کنید؟ به نظر شما لیستی که آقای قالیباف ارائه کند رای خواهد آورد؟

عطریانفر: به نظر می‌رسد جنس کار و فعالیت آقای قالیباف با جنس کار مجلس سازگاری ندارد، به همین خاطر به ایشان توصیه می‌کنم در انتخابات مجلس شرکت نکند. حتی به خاطر شکست‌هایی که در سه دوره انتخابات ریاست جمهوری خورده است، پیشنهاد می‌کنم در انتخابات ریاست جمهوری هم شرکت نکند. آقای قالیباف باید این باور را در خود به وجود آورد تا در دولت اصولگرایی که بعد‌ها ممکن است تشکیل شود، به عنوان معاون اول یا وزیر کشور ظاهر شود. در چشم‌انداز پیش رو موقعیتی فراتر از این برای ایشان متصور نیستم.

همچنین به علت حضور افراد با تجربه‌تر از آقای قالیباف در میان اصولگرایان، اگر او بخواهد لیستی جدا از لیست اصولگرایان ارائه کند به سرنوشت شکست خورده آقای احمدی‌نژاد دچار خواهد شد که توصیه می‌کنم هیچ گاه این مسیر را نیازماید.

باشگاه خبرنگاران جوان: حضور آقای ناطق نوری در جامعه روحانیت را چطور ارزیابی می‌کنید؟ آیا آقای ناطق مسیر خود را از اصلاح‌طلبان جدا کرده است؟ اینکه گفته می‌شود، ناطق نوری قصد دارد جای خالی هاشمی رفسنجانی را برای اصلاح‌طلبان پر کند درست است؟

عطریانفر: آقای ناطق نوری امروز تبدیل به یک شخصیت مستقل و فارغ از هرگونه جناح‌بندی شده است. گرچه در گذشته در منازعات انتخاباتی ۷۶ با رئیس دولت اصلاحات رقابت می‌کرد اما در وجاهت و اعتبار ذاتی آقای ناطق همین بس که آقای خاتمی، مجلس پنجم را که آقای ناطق ریاست آن را برعهده داشت، همگام‌ترین مجلس با اصلاح طلبان می‌دانست.

در بحث جایگزینی البته هر شخصی جای خود را دارد و کسی نمی‌تواند جای کس دیگر را بگیرد؛ اصلاح‌طلبان در انتخابات ۷۶، آقای خاتمی را به آقای ناطق ترجیح دادند، اما به این معنی نیست که صلاحیت‌های ناطق نوری کمتر از جایگاه ریاست جمهوری است. حضور آقای ناطق نوری در جامعه روحانیت را اتفاق خوبی در راستای افزایش سطح رقابت‌ها در انتخابات می‌دانم.

باید به سمت رهبری جمعی حرکت کنیم

باشگاه خبرنگاران جوان: صحبت‌هایی در خصوص حضور آقای مرعشی و قرار گرفتن او در جایگاه رهبری اصلاح‌طلبان شده است؛ آیا این خبر صحت دارد و به صورت کلی نظرتان در خصوص این ماجرا چیست؟

عطریانفر: وقتی صحبت از رهبری گفتمانی اصلاحات باشد، تنها شخصیت‌هایی همچون آقایان خاتمی و هاشمی رفسنجانی شایستگی قرار گرفتن در چنین جایگاه‌هایی را دارند و عنصر جایگزینی برای این افراد در نظر گرفته نشده است؛ آقای مرعشی علیرغم همه شایستگی‌های سیاسی و اجرایی بی‌بدیل، هیچ گاه چنین جایگاهی را برای خود قائل نبودند و نیستند.

اما از لحاظ ساختاری، برای جبهه اصلاحات تاکنون رهبری متشخصی در نظر گرفته نشده است؛ گرچه هر حزبی ادعای این را دارد که اگر رهبری ساختاری اصلاحات را در دست گیرد می‌تواند کار‌های بزرگی انجام دهد؛ در این خصوص باید به سمت رهبری جمعی حرکت کنیم و نقشی را که شورایعالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان در این سال‌ها اجرا می‌کرد پررنگ‌تر کنیم.

اصلاحات پشت صحنه ندارد

باشگاه خبرنگاران جوان: در شبکه‌های اجتماعی و نظرات مردمی که جست‌وجو می‌کردیم، مردم با اسم مرد پشت صحنه اصلاحات از شما یاد کرده بودند؛ نظرتان در این خصوص چیست؟

عطریانفر: وقتی صحبت از اصالت سخن جمعی و نظر جمعی است، پشت صحنه از بین می‌رود و بی‌تردید هرچه در رسانه‌ها از زبان خودم مطرح می‌شود چهره واقعی محمد عطریانفر را نشان می‌دهد. دنبال چهره و نقش پشت صحنه برای بنده و امثال بنده نباشید.

اینکه در کمتر محافل رسمی ظاهر می‌شوم به خاطر این است که دوست دارم عرصه را برای حضور جوانان فراهم کنم و ترجیح می‌دهم در جایگاه مشاور و راهنما برای آن‌ها باشم.

ضدولایت فقیه نیستیم

باشگاه خبرنگاران جوان: در جایی گفته بودید که می‌خواهند اصلاح طلبان را با برچسب ضدولایت فقیه از میدان خارج کنند؛ آیا لزوماً صحبت‌هایتان به اصولگرایان اشاره داشت یا اشخاص و گروه‌های دیگر مدنظر بود؟

عطریانفر: به خاطر اتفاقاتی که در سال ۸۸ افتاد، گروهی که بخشی از آن‌ها را اصولگرایان تندرو تشکیل می‌دادند، می‌خواستند با برچسب‌های ضدولایت فقیه، برانداز، تبلیغ علیه نظام و مانند این نسبت‌های ناروا، اصلاح طلبان را از دور حکومت و نقش سیاسی و انقلابی حذف کنند. در سیاست به جای اینکه در مقام حذف باشیم، با وجود همه اختلاف سلیقه‌هایی که با هم داریم باید یک زیست مسالمت‌آمیز سیاسی را در کنار هم بپذیریم.

حتی اگر در انتخابات ۹۸ یا ۱۴۰۰ هم کاندیدا‌های مورد نظر ما رای نیاورند، اعتراضات خود را به درستی مطرح و مخالفت‌های خود را به مراجع قانونی اعلام خواهیم کرد، ولی ضدولایت فقیه نیستیم و هیچ گاه در مقابل نظام نخواهیم ایستاد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۶
در انتظار بررسی: ۰
حبیب
۰۰:۴۹ ۱۱ آبان ۱۳۹۸
واقعا دلم‌برات میسوزه
از اینجا مونده از اونجا رونده
ناشناس
۲۳:۲۳ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
حزب فقط حزب الله
ناشناس
۲۲:۳۰ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
اصلاح طلب کشور رو به بدبختی کشیدین بس نیست؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۲۲:۲۲ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
اتفاقا اصلاح طلبان تشان دادند اصلا دنبال اصلاحات نیستند برعکس بدنبال منافع خود و گروهشان هستند نه مردم.
پارسا
۲۲:۱۹ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
ما از اصلاح طلب جز بدبختی چیزی ندیدیم ما فقط پشت رهبری و سپاه هستیم افتاد
تینو
۲۱:۴۳ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
فقط باید زمان انتخاب چشم هارو باز کرد
ناشناس
۲۱:۲۹ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
حالا که نزدیک انتخابات شده دم از حقوق مردم میزنند
سید 29-29
۲۰:۳۳ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
حتی اگر در انتخابات ۹۸ یا ۱۴۰۰ هم کاندیدا‌های مورد نظر ما رای نیاورند، اعتراضات خود را به درستی مطرح و مخالفت‌های خود را به مراجع قانونی اعلام خواهیم کرد،
مهدی
۱۹:۲۲ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
خسته شدیم از دست این واون افرادس بیان که به فکر مردم باشند نه دوستان وفامیل وگروه خود
ناشناس
۱۹:۱۰ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
باید قالیباف بیاید مرد تهران
ناشناس
۱۷:۴۷ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
از کی تا حالا اصلاح طلب خیر خواه ملت شده!!!
ناشناس
۱۷:۳۷ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
قالیباف حتما باید شرکت کند.
ناشناس
۱۶:۵۵ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
اتفاقا بر عکس قالیباف حتما باید بیاد تا نشاط و آبادانی به جامعه برگردد.
ابادانی تهران در زمان قالیباف رو مردم فراموش نکردند و تا سالیان متمادی در اختیار مردم هست
ناشناس
۱۵:۵۰ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
تا زمانی که مشکلات ساختاری داخل کشور حل نشود، و اصلاحات ساختاری در اقتصاد،نظام پولی و بانکی رانتی کشور صورت نگیرد، دست آقایون و آقازاده های دزد ،رشوه خوار و رانتخوارشان از اقتصاد کشور کوتاه نشود، و هر مسئول فاسدی که در طول این ۴۰ سال در هر رده ای که از موقعیتشان سواستفاده کرده و فساد نموده اند و به قول معروف جیب انقلاب ، نظام و آرمان ها و ارزشهای والای شهدای مردم مظلوم رو زده و حالا کلاس سکولار و لیبرال شدنشان را به رخ مردم می کشند و بخاطر منافعشان ، پاسپورت خارجی و اقامت خارج از کشور خود و فرزندانشان دم از اعتدال گرایی و اصلاح طلبی می زنن و اصولگرای محافظه کار، اعتدالی یا اصولگرای اصلاح طلب شده اند!!!.خود را پشت سر مشکلات معیشتی مردم، ناشی از سوء مدیریت خودشان پنهان نموده ،،فرزندانشان رو به خارج از کشور فرستاده و برای خودشان در غرب خانه و کار و کاسبی راه انداخته اند، و علارغم بی میلی ظاهری مترصد فرصتی-معجزه تکرار- بواسطه مذاکره با غرب یا تهدید به تحریم نظام و باج خواهی با آشوب و قربانی کردن مردم ...جهت حفظ منافع شخصی خود و خانواده در داخل و خارج از کشورند، محاکمه نشوند،مذاکره با ترامپ یا غیر ترامپ برای این مردم مظلوم و شهیدپرور بی فایده که هیچ ،پر ضرر هم هست.
علی
۱۴:۱۱ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
اصلاح طلبان بکشید کنار باد بیاد دیگه دورتون به سر رسیده.ممبعد باید تو موزها جستجوتون کرد.
ناشناس
۱۴:۰۵ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
جناب عطريانفر فر شما بضاعت ندارید چون انقلابی نیستید
ناشناس
۱۳:۳۳ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
قالیباف مدیر توانمند و اجرایی نه پشت مبل نشین
قطعا برای ریاست جمهوری باید بیاد
اشتباه شد که کنار رفت
ناشناس
۱۳:۲۹ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
امیدوارم هم شماها و هم اصلاح طلبان فقط به فکر کشور و مردم باشید هرچند امیدم به اصلاح طلبا کمتره چون اونا فقط به دنبال قدرت طلبی و نفع شخصیند اینو تاریخ نه چندان دور کشور نشون داده .
محمد
۱۳:۱۹ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
از همین الآن گفته که اگر در انتخابات 98 و 1400 ما رأی نیاوریم، اعتراض می کنیم!!!! انگار که اگه رأی نیارن حتما تقلب شده!!
هادی
۰۸:۵۹ ۲۴ آذر ۱۳۹۸
احسنت
ناشناس
۱۲:۲۸ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
آقای عطریانفر؛ ما هم به شما توصیه میکنیم به دوستانتان بفرمایید در این فرصت باقی مانده کار جهادی و مشکلات مردم را برطرف کنید.
ناشناس
۱۲:۱۴ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
آقای احمدی نژاد کی شکست سیاسی خورد؟!!!
اگه شکست خورده چرا نگران حضورش بین مردم هستین؟
ناشناس
۱۱:۳۸ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
ﺩﺭ ﺭاﺳﺘﺎﻱ ﻣﻮﻓﻘﻴﺖ ﻣﻤﻠﻜﺖ ﺩﺭ ﻫﺮ ﺯﻣﻴﻨﻪ ﻟﻴﺎﻗﺖ و ﻫﻮﺵ ﺳﻴﺎﺳﻲ و اﻗﺘﺼﺎﺩﻱ ﻻﺯﻡ اﺳﺖ,ﻧﻪ ﺣﺰﺏ.....و ﮔﺮﻭﻩ و,ﺩﺳﺘﻪ
ناشناس
۱۰:۴۸ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
توی این هفت سال گذشته هر چی اصلاح طلبها سر این مملکت و مردم آوردند کافیه!!!!!!!
اینقدر از خود راضی هستند که دوباره می خواهند در انتخابات شرکت کنند!!!
هفت سال گذشته پیدا و پنهان با تئوری های اصلاح طلبتون مملکت را شخم زدید.
با اون دست گل برجام تون که دردش برجان مردم مونده.
من بجای ایناها بودم به درگاه خدا درخواست بخشش میکردم تا از سر تقصیراتشون بگذره!!!
ناشناس
۰۹:۲۶ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
«« ضدولایت فقیه نیستیم و هیچ گاه در مقابل نظام نخواهیم ایستاد.»»!!!!!!!!
بهتره اینو به اون کسانی بگین که 10 سال پیش توی عاشورای امام حسین اون حوادث ناگوار رو رقم زدن.
ناشناس
۰۸:۲۳ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
ما هم به شما مدعیان اصلاحات توصیه می کنیم دیگه در انتخابات شرکت نکنید چون هر چه ضربه خوردیم از بی عرضگی های شما و تکرارها بوده