سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خطر تکرار سیل در جنوب لرستان/ روستا‌های پلدختر بدون حصار در برابر سیلاب + تصاویر

سیل فروردین ۹۸ پلدختر را به تلی از ویرانه تبدیل کرد و با وجود اینکه هنوز ردپای تخریب در این شهرستان پایرجاست، بارش‌های پاییزی روستا‌های پلدختر را دوباره هراسناک از آوار خسارت کرده است.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ،بیش‌از هفت ماه از سیل ویرانگر ۱۲ فروردین ۱۳۹۸ می‌گذرد و پلدختر هم‌چنان بی‌دفاع در مقابل سیلاب‌ها رها است و دیواره ساحلی آن هنوز ساخته نشده است.

بعد از ویرانی و خسارت سیلاب بهار کف رودخانه لایروبی نشده و به‌دلیل اینکه رودخانه کشکان تغییر مسیر داده و در حاشیه روستا‌ها قرار دارد با کم‌ترین میزان بارندگی این رودخانه دوباره به داخل شهر و روستا‌های پلدختر طغیان می‌کند.

برخی روستا‌های سیل‌زده پلدختر هنوز راه ارتباطی ندارند، پل‌های تخریب شده برخی روستا‌ها ساخته نشده و بازسازی واحد‌های احداثی روستا‌ها با کندی انجام می‌شود، به‌طوری‌که هنوز یک واحد مسکونی احداثی به بهره‌برداری نرسیده است.

مهم‌ترین محور ارتباطی پلدختر که به خرم‌آباد متصل می‌شود همان طور نیمه‌کاره رها شده و آزادراه خرم‌آباد- پل زال که محور جایگزین ارتباطی پلدختر به خرم‌آباد شده، علاوه بر افزایش ۶۰ کیلومتری مسیر ارتباطی از هر سواری رفت و برگشت ۳۷ هزار تومن عوارض می‌گیرد و این مبلغ برای خودرو‌های سنگین به ۲۰۰ هزار تومان افزایش یافته است.

روستای ملاوی تعیین تکلیف نشد

دیوار ساحلی روستا‌های بابازید و چم‌مهر روند لاک‌پشتی دارد و مردمی که با هزاران امید خانه‌های تعمیری را بازسازی کردند نگران فصل جدید بارش‌ها و بازگشت سیل به خانه‌های نونوار شده هستند.

روستای سیل‌زده ملاوی با ۲۸ خانوار بعد از گذشت بیش از هفت ماه از سیلاب ویرانگر فرودین‌ماه تعیین تکلیف نشده و اهالی این روستا هم‌چنان چشم انتظار وعده‌های مسئولان هستند.

اهالی ملاوی با توجه به قرارگیری در جوار رودخانه کشکان و تعیین تکلیف نشدن این روستا خانه‌به‌دوش و در آماده‌باش سیلاب‌های پاییزی قرار دارند، این در حالی است که اهالی این روستا هم در خطر رانش کوه و هم سیلاب رودخانه کشکان هستند.

فرج نصیری یکی از اهالی روستای ملاوی گفت: فاصله رودخانه کشکان با منازل مسکونی ملاوی خیلی کم شده است و با بارش باران و بالا آمدن سطح آب رودخانه، منازل این روستا در معرض آب‌گرفتگی مجدد قرار دارند، در نخستین بارش پاییزی که چند روز گذشته رخ داد آب تا یک متری منازل آمده است.

او با بیان اینکه هیچ گونه زیرساخت، سد و یا حفاظی در مقابله با سیلاب در اطراف منازل این روستا قرار ندارد، افزود: تمام کسانی که در این روستا زندگی می‌کنند دل‌نگرانی دارند که هنوز هیچ گونه اقدام دولتی برای این روستا انجام نشده‌است.

نابودی زمین‌های کشاورزی

مجید نصیری یکی دیگر از اهالی ملاوی اظهار داشت: اهالی این روستا در سیلاب اخیر متحمل خسارت‌های زیادی شده‌اند و تمام زندگی، باغ و رستوران خود را از دست داده‌اند، بنده باغ ۶۵۰ درختی خود که خرجی خانواده بود را در سیلاب از دست دادم.

او با بیان اینکه زمین‌های کشاورزی و باغات این منطقه به‌طور کامل از بین رفته است، افزود: انتظار داریم مسئولان نگاه‌های سیاسی را کنار گذاشته و این روستا را تعیین تکلیف کنند.

نصیری بیان کرد: ملاوی جدای از بقیه سیل‌زدگان نیست همه جوانان این روستا که تحصیل‌کرده هستند به‌دنبال کار دولتی نرفته و مشغول کشاورزی بودند که در سیلاب همه زندگی خود را از دست دادند.

پولی برای اجاره نداریم

علی نصیری یکی دیگر از اهالی ملاوی گفت: روستای ملاوی از قدیم‌الایام مرکز بخش پلدختر بوده و یکی از قدیمی‌ترین روستا‌های این شهرستان بوده است که مسئولان در سیلاب اخیر به آن کم‌توجهی کردند.

او با بیان اینکه ۲۸ خانوار این روستا علاوه بر سیلاب رودخانه کشکان در معرض رانش کوه قرار دارند، عنوان کرد: هر لحظه امکان دارد در اثر بارش باران، سنگ از کوه به داخل روستا سقوط کند و فاجعه انسانی رخ دهد.

فرخ‌بانو نصیری‌زاده اهل ملاوی اظهار داشت: زندگی ۷۴ ساله‌ام را در سیل فروردین از دست داده‌ام و هیچ چیزی نداریم که بتوانیم منزل مسکونی در شهر اجاره کنیم.


بیشتر بخوانید: روایت خرابی های سیل لرستان هم چنان ادامه دارد...  


او با بیان اینکه جوانان این روستا بعد از وقوع سیل، کار و کاسبی خود را از دست‌داده و بیکار شده‌اند، افزود: روزی به داد اهالی ملاوی برسید که در تنگنا هستند و هیچ راه و راهنمایی هم ندارند.

مسئولان مخالف جابه‌جایی ملاوی

شاهپور نصیری دهیار روستای ملاوی گفت: بعد از گذشت حدود هفت ماه هنوز مشکل جانمایی روستای ملاوی علی‌رغم همکاری و تائید بنیاد معین اصفهان مشخص نیست.

او افزود: زمینی از سوی بنیاد مسکن اصفهان خارج از محدوده شهر پلدختر معرفی شده، مورد تأیید اهالی روستای ملاوی قرار گرفته و تمامی کار‌های مربوط به آن از جمله نقشه‌برداری، آزمایش خاک و استعلامات مربوطه کسب شده و منتظر موافقت کمیسیون زیربنایی استان است، ولی موافقت و مجوز خرید آن از سوی مسئولان استان صادر نمی‌شود در حالی که هزینه خرید و آماده‌سازی آن نیز بر عهده بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است.

دهیار روستای ملاوی عنوان کرد: چرا با وجود بلاتکلیفی اهالی روستا، خطر رانش کوه و قرار گرفتن در حریم رودخانه، نبود فضا برای ساخت و ساز جدید در داخل روستا و تأکید مقام معظم رهبری به برطرف شدن سریع‌تر مشکلات سیل‌زدگان مسئولان استان لرستان مخالف جابه‌جایی روستا به محل مورد تائید هر دو طرف هستند؟

او بیان کرد: طبق گزارش‌های سازمان هواشناسی بارش‌های سنگین و سیل‌آسای فصل جاری و احتمال بسیار زیاد وقوع دوباره سیل آیا حتماً باید انسانی جان خود را از دست بدهد که مسئولان به فکر چاره‌اندیشی و برطرف کردن مشکل بیفتند؟

نصیری گفت: اهالی روستا قبلاً هم اعلام کرده‌اند که با توجه به مسائل قومی قبیله‌ای حاضر به سکونت در هیچ روستای دیگری نیستند یا از قطعات زمینی که در اختیار بنیاد مسکن است به هر ۳۰ خانوار این روستا واگذار کنند یا همانند دیگر روستا‌ها مجوز لازم برای خرید و واگذاری اراضی مورد نظر بنیاد مسکن اصفهان را صادر کنند یا نسبت به ساخت دیوار ساحلی در این روستا اقدام کنند.

تسریع در روند ساخت دیواره ساحلی روستا‌ها

مرتضی کاییدی‌فرد بخشدار مرکزی پلدختر در گفتگو با خبرنگار تسنیم آخرین وضعیت ساخت و ساز روستا‌های سیل‌زده این بخش را تشریح و اظهار داشت: روستای چم‌گرداب با توجه به حریم رودخانه کشکان، جاده و خطوط نفت قرار شد که در جای خودش بازسازی و طرح هادی در آن اجرا شود و سه واحد مسکونی که در اثر سیلاب تخریب شدند زمین برای آن‌ها در نظر گرفتند که در اسرع وقت باید جابه‌جا شوند.

او با اشاره به اینکه در روستای چم‌گز زمین برای واحد‌های تخریبی در نظر گرفتند که در حال ساخت و ساز هستند، افزود: دو روستای چم‌گز و چم‌گرداب در محل تلاقی دو رودخانه کشکان و سیمره قرار دارد، ولی هنوز برای دیوار ساحلی این روستا‌ها هیچ اقدامی انجام نشده و احتمال دارد منازل مسکونی مردم در معرض خطر قرار بگیرند.

بخشدار مرکزی پلدختر با اشاره به اینکه انتظار داریم شرکت آب‌منطقه‌ای ورود پیدا کرده و این مشکل را برطرف کند، عنوان کرد: در روستای چم‌مهر هم واحد‌های مسکونی که در حریم رودخانه کشکان قرار داشتند به قسمت بالادست در غرب روستا منتقل شدند و زمین برای آن‌ها در نظر گرفتند.

او بیان کرد: قطعه‌بندی در روستای چم‌مهر انجام شده که در حال ساخت و ساز هستند و روند ساخت و ساز رضایت‌بخش و ساخت دیواره ساحلی سنگی این روستا هم شروع شده و در حال انجام است که انتظار داریم در روند ساخت تسریع شود.

کاییدی‌فر با بیان اینکه در روستای چم‌گردله چند واحدی که تخریب شده بود درجاسازی شدند و در حال ساخت و ساز هستند، گفت: در روستای خرسدر ۲۸ واحد مسکونی که تخریب شده بود به غرب روستا منتقل شدند و در حال ساخت و ساز هستند و مشکل خاصی وجود ندارد.

لایروبی رودخانه کشکان انجام شود

بخشدار مرکزی پلدختر با تأکید به اینکه در روستای بابازید ۳۰ واحدی که در حریم رودخانه بودند به قسمت شرق روستا منتقل شدند و بقیه درجاسازی می‌شوند، خاطرنشان کرد: این واحد‌ها تسهیلات بلاعوض، کم‌بهره و معیشتی دریافت کردند و ساخت و ساز پیشرفت خوبی دارد. دیواره ساحلی روستا هم در اسرع وقت شروع می‌شود که مشکل اصلی تسریع در روند ساخت دیوار ساحلی است.

کاییدی با بیان اینکه منازل مسکونی که در حریم رودخانه نیستند تسهیلات دریافت کرده و در حال تعمیرات هستند، گفت: معابر و جدول‌های روستای بابازید در حال اجرای سنگ فرش است.

او با اشاره به اینکه در روستای مورانی واحد‌هایی که در حریم رودخانه کشکان هستند به داخل روستا منتقل شده و در حال ساخت و ساز هستند تصریح کرد: مشکلی که وجود دارد لایروبی رودخانه کشکان است که باید در اسرع وقت انجام شود که با توجه به تغییر مسیر رودخانه و بارندگی‌هایی که در پیش داریم به‌طور قطع مشکلاتی به‌وجود می‎آید.

مسیل‌ها لایروبی نشدند

بخشدار مرکزی پلدختر با بیان اینکه در روستای ملاوی چندین نقطه برای جابه‌جایی روستا در نظر گرفته شده، ولی به‌دلیل عدم همراهی ساکنان کاری انجام نشده، عنوان کرد: زمینی برای آن‌ها تهیه شده و برای آزمایش مکانیک خاک ارسال شده است که امیدواریم مشکلی نداشته باشد تا کار ساخت و ساز این روستاهم شروع شود.

او بیان کرد: روند ساخت و ساز در صورتی که مردم همکاری لازم را داشته باشند در روستا‌ها رضایت‌بخش است و در روستا‌هایی که مردم همکاری کنند ساخت و ساز پیشرفت بهتری دارد.

کاییدی‌فر گفت: از جمله مشکلات مناطق سیل‌زده بخش مرکزی عدم لایروبی رودخانه کشکان و سیمره، عدم لایروبی مسیل‌های وسط روستاها، تسریع در روند ساخت و ساز و کُند بودن روند احداث دیواره‌های ساحلی با توجه به زمان باقی‌مانده تا شروع فصل بارندگی است.

مشکل آب شرب

بخشدار مرکزی پلدختر با بیان اینکه آورد زیادی در آبراه‌ها و مسیل‌ها در داخل روستا‌ها جمع شده است که باید تا قبل فصل بارندگی‌ها تعیین تکلیف و جمع‌آوری شود، خاطرنشان کرد: در اکثر روستا‌های بخش مرکزی مشکل آب شرب داریم که شبکه‌های آب روستایی باید به‌صورت اصولی بازسازی شوند.

کاییدی‌فر با اشاره به اینکه محور کلک‌بیشه و باغ گل‌گل با هشت روستا و جمعیتی بالغ بر هزار و ۵۰۰ ن فر مشکل راه ارتباطی دارند، اظهار داشت: پل‌های چم غلامعلی و لیلان‌چم باید بازسازی شوند.

او افزود: پل بابازید که بر حسب ضرورت باید تردد در آن انجام می‌گرفت به‌صورت خاکریزی احداث شده که با توجه به بارندگی‌های پیش‌رو هم برای روستا‌های بالادست و هم پایین‌دست مشکلاتی پیش می‌آورد و باید یک دهانه به این پل اضافه و در اسرع وقت تعریض شود.

راه‌های ارتباطی بهسازی شود

بخشدار مرکزی پلدختر با بیان اینکه پل‌های پران‌پرویز، چم غلامعلی و لیلان‌چم هنوز بازسازی نشده، عنوان کرد: پل‌های کلک‌بیشه، گل‌گل و باغ گل‌گل تخریب شده یا در حال تخریب است، نیاز است پل‌های با عرض کمتر از ۱۰ متر با توجه به شروع فصل بارش در اسرع وقت ترمیم و بازسازی شود.

او با بیان اینکه پل‌ها و آب‌نما‌های راه‌های روستایی آب‌شستگی دارد که با هزینه کم ترمیم می‌شود، ولی اگر ترمیم نشوند با بارش‌های جدید تخریب خواهند شد، افزود: راه‌های ارتباطی که بر اثر بارش‌های سال ۹۷ و ۹۸ تخریب شده فقط به‌صورت امدادی تردد دارد که باید در اسرع وقت ترمیم و بهسازی شوند.

بخشدار مرکزی پلدختر با اشاره به اینکه رسوبات زیادی در زیر پل‌ها جمع‌آوری شده است که باید لایروبی شود، عنوان کرد: در دهستان پاعلم هر ماه چندین وسیله نقلیه واژگون می‌شود که جهت امنیت اهالی نیاز مبرم به سرعت‌گیر و یا ایجاد یک باند جدید است.

او با تأکید به اینکه در حاشیه راه‌های ارتباطی کوه‌های همجوار به‌صورت رانشی درآمده که باید برداشته شود وگرنه در فصل بارش‌ها خطرآفرین خواهد بود، بیان کرد: راه‌های عشایری در برخی نقاط مثل کوس کاوه، گردکانه، پیرمار و کول‌چپ نیاز به بازسازی و ترمیم دارند تا در صورت بارندگی مسدود نشوند.

کاییدی‌فر گفت: ادارات خدمات‌رسان مثل برق، آب، مخابرات با توجه به اینکه بنیاد مسکن و بخشداری در حال اجرای بهسازی و مرمت معابر و جدول‌های روستا‌ها هستند در اسرع وقت کار‌های مربوط به‌خود را انجام دهند تا مشکل پیش نیاید.

ساخت پل کیان‌آباد تسریع شود

بخشدار مرکزی پلدختر عنوان کرد: پل کیان‌آباد با توجه به این محل تردد حدود ۴ هزار نفر است و چندین روستا از این پل استفاده می‌کنند هنوز توسط راهداری احداث نشده که با شروع بارندگی تردد ماشینی مردم این روستا‌ها با شهر پلدختر قطع خواهد شد، چون احداث پل پران پرویز زمان‌بر است باید در روند ساخت این پل تسریع شود.

او بیان کرد: شرکت آبفار به‌صورت موقت آب روستا‌های بخش مرکزی را وصل کرده که با توجه به اینکه لوله‌های آب بر روی رودخانه کشکان عبور کرده با نخستین بارندگی آب روستا‌ها قطع می‌شود که باید به‌طور اصولی مشکل آب این روستا‌ها برطرف شود.

کاییدی‌فر گفت: دهانه پل روستای بابازید به‌وسیله رسوبات مسدودشده که با اولین بارندگی بسته می‌شود و روستای بابازید دچار آب‌گرفتگی می‌شود.

طرح‌های آبخیزداری اجرا شود

بخشدار مرکزی پلدختر خاطرنشان کرد: با هر بارندگی آورد زیادی وارد روستا‌های بخش مرکزی می‌شود که اداره منابع‌طبیعی باید با طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری اقداماتی انجام بدهد که آورد و آب وارد روستا‌ها نشود.

کاییدی‌فر اظهار داشت: منطقه واشیان و دهستان میانکوه غربی در صورت مسدود شدن محور پلدختر به خرم‌آباد به‌عنوان جاده جایگزین است که آنتن‌دهی تلفن همراه این منطقه ضعیف بوده و مخابرات باید در اسرع وقت این مشکل را برطرف کند.

بخشدار مرکزی پلدختر با بیان اینکه کار تعمیرات تمام واحد‌های تعمیری در روستا‌های بخش مرکزی به پایان رسیده است، عنوان کرد: کار بازسازی واحد‌های احداثی در برخی روستا‌ها در مرحله سفت‌کاری، داخلی و در مرحله پایانی ساخت قرار دارند، برخی سایت‌های روستایی به‌سبب داشتن معارض دیر شروع شده بود که روند کندی دارند و در مرحله سفت‌کاری قرار دارند.

او بیان کرد: کار ساخت در سایت‌های روستای چم‌مهر در مرحله دیوارکشی‌های داخلی است و در سایت روستای بابازید و شهرک مورانی سقف زده شده و مشغول احداث دیواره‌های داخلی هستند.

منبع تسنیم

انتهای پیام/پ

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.