سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تاثیرات منفی داروهای بدنسازی در روابط زناشویی

مدرس دانشگاه و روانشناس گفت: مصرف طولانی مدت دارو‌های استروئید با تبعات روانشناختی متعددی همراه است از جمله مهمترین این پیامد‌ها رشد افسردگی یا رفتار‌های پرخاشگرانه است که بر روابط زناشویی تاثیر منفی می‌گذارد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ،کاوه قادری مدرس دانشگاه و روانشناس گفت: مصرف افراطی دارو‌های بدنسازی (استروییدها) با ایجاد تحریک پذیری و تنش در ورزشکاران آن‌ها را بیشتر مستعد خشم و پرخاشگری می‌کند که این رفتار در خانواده هم بروز پیدا کرده و تبعات ناخوشایندی به بار می‌آورد.

او افزود: در یکی از تحقیقات صورت گرفته در سال ۲۰۱۲ گروهی از روانشناسان دریافتند که ورزشکاران مصرف کننده این دارو‌ها در مقایسه با کسانی که مصرف نداشتند به میزان بیشتری خشم و پرخاشگری از خود بروز می‌دهند و در طول روز تحریک پذیرتر هستند.

قادری تاکید کرد: این افراد با کمترین تحریک بیرونی و ناکامی سریعا برون ریزی کرده و پرخاشگری کلامی و فیزیکی از خود نشان می‌دهند.

او یادآور شد: تبعات این مساله در روابط بین فردی و روابط زناشویی بدین صورت خواهد بود که این افراد در زندگی زناشویی به میزان بیشتری از خشم برای حل مسائل خود استفاده کرده و تحمل ناکامی پایینی دارند.

این روانشان بالینی گفت: اگر این افراد در زندگی زناشویی تعارض‌هایی با همسر و فرزندان داشته باشند احتمال بروز خشم و پرخاشگری بیشتر است و این مساله ممکن است با تخریب رابطه و ایجاد فضای ترس در خانواده به اعتماد و امنیت خانواده ضربه وارد کند.

او اظهار داشت: در مواردی این رفتار‌های پرخاشگرانه چنان تشدید می‌شود که افراد به ویژه جوانان با قرار گرفتن در قالب باند‌ها و گروه‌های دوستی به درگیری‌های جمعی و مجرمانه می‌پردازند.

قادری با اشاره به تحقیقاتی که در این زمینه صورت گرفته و اثر مصرف دارو‌های استروئیدی بر بروز رفتار‌های مجرمانه نیز تایید شده است، افزود: واضح است که فقط مصرف این دارو‌ها عامل گرایش به جرم نبوده، اما توانسته به عنوان یکی از متغیر‌های تاثیرگذار نقش آفرینی کند و تبعات منفی به همراه داشته باشد.

او یادآور شد: طبیعی است که رفتار‌های مجرمانه اثرات منفی بر روابط زناشویی داشته و با دامن زدن به رفتار‌های پرخطر در مصرف کنندگان تبعات بسیاری به همراه خواهد داشت.

قادری اضافه کرد: از سوی دیگر این دارو‌ها در درجه اول و در ابتدای مصرف با عوارض ضد افسردگی همراه بوده و در کوتاه مدت سبب افزایش اعتماد به نفس، انرژی، خلق و انگیزه و کاهش نیاز به خواب می‌شوند، اما در بلند مدت با ایجاد نشانگان تحمل منجر به مصرف اعتیادی می‌شود.

او گفت: مصرف دارو‌های بدنسازی پس از مدتی و تغییر گذرگاه‌های عصبی، دیگر نقش اولیه را به همراه نداشته و نه تنها سبب کاهش افسردگی نشده بلکه آن را تشدید می‌کنند و در مواردی سبب به وجود آمدن نشانه‌های مانیک و شیدایی شده و زمینه ساز اختلال دوقطبی ناشی از مصرف دارو می‌شوند.

این مدرس دانشگاه افزود: در موارد معدودی نیز برخی افکار پارانویاگونه و بدبینانه در این افراد گزارش شده که با ایجاد بدبینی و بی اعتمادی در روابط بین فردی و روابط زناشویی نقش مخربی ایفا می‌کند.

او تاکید کرد: این افراد ممکن است بعد از مصرف طولانی مدت دارو‌های بدنسازی بی هیچ دلیل واضحی به همسر خود بدبین شده و معتقد باشند وی در حال خیانت است و یا معتقد باشد که دشمنانی دارد که می‌خواهند به وی آسیب بزنند.

قادری ایادآور شد: از آنجا که این دارو‌ها در مواردی با کاهش بازداری اجتماعی و ضعف در قضاوت همراه هستند ممکن است به تکانشگری منجر شده و زمینه آسیب به همسر و دوستان توسط مصرف کنندده منجر شود.

او با اشاره به اینکه مصرف طولانی مدت این دارو‌ها این باور را در فرد ایجاد می‌کند که آسیب ناپذیر و غیرقابل شکست است، گفت: این احساس ممکن است با نوعی احساس خودشیفتگی و بی تفاوتی به نیاز‌های همسر و فرزندان همراه شده و زمینه ساز افزایش نارضایتی زناشویی شود.

قادری یادآور شد: این عوارض لزوما در همه موارد و میزان‌های مصرف رخ نمی‌دهد و از اثرات بلند مدت مصرف این داروهاست، اما در کل خطرات جبران ناپذیری در پی دارند و مصرف آن‌ها توصیه نمی‌شود.

بعضی افراد و ورزشکاران از استرویید‌های آنابولیک استفاده می‌کنند تا توده و قدرت عضلانی‌شان را بیشتر کنند این نوع استرویید‌ها در بدن ترشح می‌شود و نوع اصلی آن تستوسترون (هورمون جنسی مردانه) است.

استرویید‌هایی که بعضی نوجوانان و ورزشکاران استفاده می‌کنند، نوع صنعتی و ساختگی تستوسترون است.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/ز

مصرف دارو‌های بدنسازی موجب اختلال در روابط زناشویی می‌شود

برچسب ها: اخبار سلامت ، طلاق
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.