مجلس نمایندگان آمریکا همچنین با ۴۰۶ رای موافق و ۱۶ رای مخالف با اکثریت آرا قانونی را برای تحریم ترکیه به دلیل حمله به شمال سوریه تصویب کرد.
وزارت امور خارجه ترکیه در بیانیهای در واکنش به تصویب این قطعنامه در مجلس نمایندگان آمریکا اعلام کرد که این تصمیم، اقدامی شرم آور بوده و از دیدگاه ترکیه باطل است.
وزارت امور خارجه ترکیه ضمن اعلام اینکه قطعنامه تصویب شده کنگره آمریکا گام سیاسی بی معنیای بوده و تنها در راستای خواسته لابی ارمنیها و گروههای ضد ترکیهای است، تاکید کرد: «قعطنامههایی که به تصویب رسیده برای مصرف داخلی بوده و هیچگونه پایه قانونی یا تاریخی ندارند.»
ترکیه در بیانیه دیگری پیش نویس قانون مجلس نمایندگان آمریکا در اعمال تحریم علیه مقامات این کشور به دلیل حمله به شمال سوریه را رد کرد.
در این بیانیه نیز آمده است که پیش نویس قانونی که مقامات ارشد و نیروهای نظامی ترکیه را هدف قرار داده در تضاد با روح ائتلاف ناتو بوده و با توافقی که ترکیه و آمریکا درباره سوریه در تاریخ ۱۷ اکتبر به آن دست یافتند تناقض دارد.
این در حالی است که پیشتر در اردیبهشت ماه سال جاری نیز وزارت خارجه ترکیه در بیانیهای موضعگیری دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در خصوص حادثه کشتار ارامنه در سال ۱۹۱۵ را محکوم کرده بود.
در این بیانیه همچنین از رئیسجمهور آمریکا خواسته شده بود در خصوص وقایع سال ۱۹۱۵ جانب انصاف را رعایت کند.
همچنین در روز ۶ اکتبر ۲۰۱۹، دونالد ترامپ دستور داد تا نیروهای نظامی آمریکایی که در شمال شرقی سوریه و برای حمایت از کُردها حضور داشتند، از این کشور خارج شوند. چند روز بعد، آنکارا عملیات موسوم به «چشمه صلح» را در شمال سوریه با هدف آنچه «ایمن کردن مرزهای کشور بوسیله پاکسازی عناصر تروریستی، تضمین بازگشت امن پناهجویان و حفظ تمامیت ارضی سوریه» میخواند، آغاز کرد. اقدام ترامپ برای خروج نیروهای آمریکایی از شمال شرق سوریه چراغ سبزی به آنکارا برای آغاز عملیات نظامی بود. شبهنظامیان کُرد که جزء ائتلاف آمریکا بودند، چنین اقدامی را «خنجر از پشت» توصیف و همکاری نظامی خود با آمریکا را متوقف کردند.
انتهای پیام/