سامح شکری اعلام کرد: «بعد از یک سری مذاکرات درخصوص سد النهضه که ۴ سال طول کشید به این نتیجه رسیدیم که باید تلاشها برای رسیدن به توافق ادامه یابد.»
وزیر خارجه مصر گفت: «ما برای همکاری و حل و فصل قضایا از راههای دیپلماتیک و مسالمت آمیز تلاش میکنیم و پیشنهاد ورود میانجی نشانه حسن نیت ماست.»
پیشتر ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه آمادگی خود را برای میانجیگیری میان مصر و اتیوپی اعلام کرد.
بر این اساس، با تشدید اختلافات میان اتیوپی و مصر بر سر سد النهضه بر روی رود نیل، پوتین آمادگی خود را برای میانجیگری میان دو کشور اعلام کرد.
عبدالفتاح السیسی، رئیسجمهور مصر و آبی احمد، نخستوزیر اتیوپی همینک در اجلاس سوچی در روسیه حضور دارند. دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین اعلام کرد پوتین در دیدار با رهبران دو کشور مصر و اتیوپی خواستار کمک به حل مشکل میان این دو کشور آفریقایی شد.
پیش از آن نخستوزیر اتیوپی اعلام کرده بود در صورتی که با مصر بر سر سد النهضه وارد جنگ شود، یک میلیون نفر را برای نبرد با این کشور بسیج خواهد کرد.
وزارت خارجه مصر پس از این اظهارات، اعلام کرد از سخنان رهبر اتیوپی که به تازگی جایزه نوبل صلح را دریافت کرده است، شگفت زده شده است.
اتیوپی میکوشد با ساخت سد النهضه (رنسانس) که از سال ۲۰۱۱ فرآیند ساخت آن آغاز شده است، به صادر کننده برق در آفریقا تبدیل شود. پیشبینی میشود سد النهضه که بر روی رود نیل ساخته شده است ۶ هزار مگاوات برق تولید کند. از طرفی مصر به دلیل پیوند تاریخی با نیل، از آن واهمه دارد که میزان برداشتش از این رود کاهش یابد. از سال ۱۹۲۶ میزان قابل توجهی از سهم آب رود نیل در اختیار دولت مصر و درصد کمتری در اختیار سودان بود و سایر کشورهای آفریقایی از آن سهمی نداشتند.
وی گفت: این نشست قرار است در واشنگتن برگزار شود.
انتهای پیام/