بشار جعفری گفت: «مؤسسان سازمان ملل متحد تاکید داشتند که کشورهای جهان به اصول حقوق بین الملل و در رأس آنها احترام به حاکمیت کشورها و تساوی میان کشورها پایبند باشند و با دخالت در امور داخلی کشورها مقابله کرده و اقدامات خصمانه، اشغالگری و سلطه گری را کنار بگذارند.»
وی افزود: «موسسان سازمان ملل متحد ماموریت تحقق خواستههای ملتهای ما در زمینه صلح، امنیت، توسعه و رفاه را به این سازمان واگذار کردند. اما همیشه اوضاع آنگونه که خواست ما است پیش نمیرود و باد مطابق میل کشتی ما و خواست ناخدا نمیوزد، زیرا مشتی از کشورهای غربیِ بانفوذ تلاش میکنند تا بر کشتی صلح مسلط شوند و آن را از مسیر خود منحرف کرده و به ابزار دست خود تبدیل کنند تا آن را در زمینه برنامههای راهزنی و سلطه گری خویش به کار گیرند. در نتیجه ما از زمان تاسیس سازمان ملل متحد شاهد آن بودیم که شمار بحران ها، جنگها و اقدامات خصمانه به جای آنکه کاهش یابد و کنترل شود به شدت افزایش یافته است. متاسفانه این سازمان در قبال بسیاری از این بحرانها و جنگها نقش تماشاچی را به خود گرفته است، حتی گاهی از این سازمان برای اشاعه اتهامهای واهی و مشروعیت بخشی به شبیخون زدن و اشغال دیگر کشورها استفاده شده است.
پیشتر شبکه الجزیره گزارش داده بود نشست شورای امنیت درباره اوضاع خاورمیانه (غرب آسیا) و مسئله فلسطین آغاز شد.
الجزیره نوشت نماینده آفریقای جنوبی در سخنرانی خود در این نشست گفت: «در سایه کاهش حمایت جهانی از ملت فلسطین و نبود هر نوع تلاش واقعی برای تحقق صلح، آرزوهای ملت فلسطین کمرنگ شده است. خشونت علیه فلسطینیها در نوار غزه و کرانه باختری را که به علت اقدامات اشغالگران است، محکوم میکنیم.»
نماینده آلمان هم در این نشست گفت: «راهکار تشکیل دو کشور، راه حل عادلانه بین فلسطینیها و اسرائیلی هاست و از هر نوع طرحی با هدف تحقق صلح پایدار حمایت میکنیم. حملات علیه اسرائیل و شلیک مکرر موشک از نوار غزه را محکوم میکنیم.»
نماینده فرانسه در سازمان ملل نیز تاکید کرد جز با برداشته شدن محاصره و قرار گرفتن غزه تحت کنترل حکومت خودگردان فلسطین، شرایط غزه بهبود نخواهد یافت.
نماینده کویت در نشست شورای امنیت نیز درباره اوضاع خاورمیانه و مسئله فلسطین گفت: «ما بار دیگر از اعضای شورای امنیت سازمان ملل میخواهیم برای مشاهده آثار مخرب اشغالگری اسرائیلیها از سرزمینهای اشغالی دیدن کنند.»
انتهای پیام/