امشب قصد داریم شما را از برنامه غذا فضانوردان با خبر کنیم.
در فضا به دلیل اینکه نیروی جاذبه وجود ندارد، خوردن و نوشیدن برای فضا نوردان دچار مشکل میشود زیرا اگر در فضا غذایی را رها کنید به حالت معلق در خواهد آمد و به زمین نمیافتد. آب در لیوان باقی نمیماند و باعث به هم ریختن و خراب کردن سفینه فضایی میشود. باید بدانید که اولین ماموریت سفر به فضا تنها چند دقیقه طول کشید و طبیعتا نیازی به غذا نبوده است، اما در ماموریتهای بعدی فضانوردان به غذا احتیاج داشتند.به همین امر محققان زمان زیادی را صرف راهی برای خوردن و آشامیدن فضانوردان اندیشیدن تا فضانوردان در مدت زمانی که در فضا هستند غذا سالم ومناسبی را مصرف کنند.
اولین غذای فضانوردان چندان برای آنها لذت بخش نبود، زیرا بیشتر شبیه غذای کودکان بود. فضانوردان این نوع غذا را به دهان نزدیک میکردند و میخوردند.
وقتی ماموریتها طولانیتر شدند و گله و شکایت فضانوردان از کیفیت غذا بسیارشد، دانشمندان به فکر آماده کردن غذاهایی کردند که مخصوص سفر به فضا و طعم خوبی داشته باشد.
بیشتر بخوانید:از علت ساخت کلاه طلا برای فضانوردان تا استخوانهایی که به حالت اول برنمیگردند!
دانشمندان به این نتیجه رسیدن که از غذاهای سرد منجمد شده استفاده کنند. زیرا به راحتی آب آنها گرفته میشد و به مدت طولانی در یخچال سالم میمانند همچنین به آسانی بسته بندی و در سفینه فضایی ذخیره میشدند البته، چون آب غذاها کاملا گرفته میشد و حتی میوهها به صورت خشک صرف میشدند، باید به غذاها آب اضافه میشد تا طعم بهتری پیدا کنند و قابل خوردن شوند.
برای آماده کردن چنین وعده غذایی فضانوردان آب را با فشار و به وسیله تفنگ آبی روی بسته غذا میریختند و بعد از چند دقیقه غذای نمناک را میخوردند.
در ماموریتهای اپولو ناسا، که فضانوردان به ماه فرستاده میشدند و چندین روز طول میکشید، فضانوردان آب گرم را به غذایشان اضافه میکردند و در نتیجه غذای گرم میخوردند!
آنها از خوردن سوپ داغ، مرغ و برنج، ماکارونی، ساندویچ گوشت و حتی دسر شکلات به صورت گرم لذت میبردند.
در سال ۱۹۷۰ ناسا سینی اختراع کرد که غذا را گرم میکرد و یخچالی که در آن میوه و سبزیجات تازه باقی میماند.
در سال ۱۹۸۰ هنگامی که شاتل فضایی به فضا فرستاده شد، فضانوردان وعدههای غذایی کامل مانند غذاهایی داشتند که ما به صورت معمول میخوریم و شامل سیب زمینی نرم، نان و سایر غذاهای دیگر میشد. در غذای فضانوردان ویتامینها و سبزیجات نیز بوده است.
نوشیدن مایعات در فضا نیاز به تجهیزات خاص دارد تا نوشیدنی به جاهای مختلف حرکت نکند. نوشیدنیها معمولا در کیسههای مخصوصی نگهداری میشوند و به سر آنها لولههای وصل است تا فضانوردان به طور مستقیم لوله را به دهان ببرند و نوشیدنی را میل کنند.
دانشمندان معتقدند فضانوردان در آینده میتوانند دانهها را پرورش دهند و برای خود غذا درست کنند. آنها میتوانند باغبانان خوبی شوند! فضانوردان میتوانند بادام زمینی، اسفناج، کاهو، کلم، برنج و سبزیجات دیگر پرورش دهند و از آنها برای درست کردن نان، پاستا، سالاد استفاده کنند. البته دانشمندان این کار را قبلا در فضا انجام داده اند تا از امکان این فن آوری مطمئن شوند.
انتهای پیام/