سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

جای خالی موزیسین‌های بزرگ ایران در میان علایق موسیقیایی جوانان!

بسیاری از موزیسین‌ها و خوانندگان ایرانی که در دنیا مطرح هستند، در کشورمان آن طور که باید مورد توجه قرار نمی‌گیرند.

به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان،  این هفته کیهان کلهر جایزه جهانی دیگری را به ویترین افتخاراتش اضافه کرد. او جایزه معتبر جهانی «وومکس» در سال ۲۰۱۹ را از آن خود کرد. پیش از این کلهر جایزه گرَمی «بهترین آلبوم جهانی سال» و جایزه فعالیت هنری انسان دوستانه آیزاک اشترن، به دلیل کمک به بشریت و مسائل انسانی از طریق موسیقی، در مسابقه بین‌المللی ویولن ایزاک اشترن شانگهای ۲۰۱۸ را از آن خود کرده بود.

در آگوست سال ۲۰۱۹ آلبوم «هنوز پاییز است» محصول مشترک کیهان کلهر با گروه رامبرانت تریو از نگاه مجله سانگ لاینز جزو ۱۰ آلبوم برتر سال ۲۰۱۹ قرار گرفت.


بیشتر بخوانید: کیهان کلهر جایزه مرد موسیقی سال ۲۰۱۹ را دریافت کرد


البته کلهر تنها موزیسینی نیست که از ایران جایزه جهانی گرفته است. محمد معتمدی خواننده موسیقی ایرانی هم از نگاه رادیو فرانسه در سال ۲۰۱۳ به عنوان بهترین خواننده معرفی شد.

در موسیقی پاپ هم از ایران فرزاد فرزین در رقابت Art-Football ۲۰۱۴ برای بهترین اجرای صحنه‌ای جایزه گرفت. فرزین برای اجرای قطعه «با تو» این جایزه را در مراسم اختتامیه دریافت کرد.

علی پهلوان خواننده سابق گروه آریان هم در روز تولدش برنده جایزه بین‌المللی آهنگسازی شد. آهنگ ناب ساخته‌ علی پهلوان که از بین ۱۹۰۰۰ شرکت کننده در مسابقه‌ی بین‌المللی آهنگسازی در آمریکا با رأی داوران به مرحله‌ نهایی رسیده بود، برنده‌ بخش آرای مردمی شد. بجز جایزه علی پهلوان، دیگر جوایز به دست هیئت داوران اهدا شده است.


بیشتر بخوانید: اعتراض معتمدی نسبت به باند‌های موسیقی/ بیست سال است بیلبورد به ما نمی‌دهند!


جشنواره‌های معتبر به موسیقی ایرانی توجه ویژه‌ای دارند. معتمدی و کلهر هر دو اجرا‌های متعددی در خارج از کشور دارند و کنسرت هایشان اغلب سولداوت می‌شود؛ اما در داخل ایران چطور؟

وقتی این خوانندگان و موزیسین‌هایی که در خارج از ایران مورد توجه قرار می‌گیرند، پایشان به وطن باز می‌شود، دیگر خبری از آن اقبال و توجه‌های فراوان نیست. ظاهراً در خارج از ایران موسیقی ایرانی محبوبیت بیشتری دارد!

کیهان کلهر بار‌ها در تالار وحدت به روی صحنه رفته است. حتی مجتبی حسینی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز به تماشای کنسرت او نشسته است. همچنین محمد معتمدی چندین بار در برج میلاد و سالن میلاد نمایشگاه بین المللی به روی صحنه رفته است؛ او آغازگر کنسرت خیابانی در پارک آب و آتش بود. این هنرمندان در داخل نیز کنسرت برگزار می‌کنند؛ اما اقبالی که در خارج از ایران به هنرمندان ایران می‌شود، در داخل وجود ندارد. تعداد کنسرت‌های محمد معتمدی در کشور‌های خارجی مانند فرانسه بیشتر از ایران است! حتی به دلیل درخواست فراوان از سوی مخاطبان فرانسوی معتمدی، آثاری با صدای این خواننده در فرانسه ضبط شد.


بیشتر بخوانید: تیتراژ پایانی سریال «پناه آخر» با صدای محمد معتمدی+ دانلود


اگر گوشی موبایل جوانان و بخش موسیقی آن را نگاه کنیم، چند اثر از کلهر و معتمدی می‌بینیم؟ چقدر هنرمندان موسیقی ایرانی، در علایق موسیقیایی جوانان جا دارند؟ مشکل از کجاست و چرا این موزیسین‌ها و خوانندگان بیشتر محبوب دلِ خارجی‌ها هستند؛ خارجی‌هایی که زبان ما را متوجه نمی‌شوند و آن را به مثابه یک ساز، گوش نواز می‌دانند. البته معتمدی از زمانی که سبک خود را کمی تغییر داده، کارهایش بیشتر شنیده می‌شود.

اما آنچه واضح است، محبوبیتِ کم موسیقی ایرانی به عنوان مسئله ای غیر قابل انکار است. محمد معتمدی خود در برنامه «تب تاب» به این موضوع اشاره کرد و گفت: موسیقی ایرانی نمی‌تواند مثل قبل مورد توجه مخاطبان هنر اول باشد.

موضوعی که نشانه‌های مختلف آن را می‌توان در سانس‌های متعدد کنسرت پاپ و اقبال فراوان مخاطبان آن‌ها مشاهده کرد.


بیشتر بخوانید: اظهار نظر خواننده موسیقی سنتی درباره موسیقی پاپ + فیلم


انتهای پیام/

موسیقی ایرانی محبوب جوایز خارجی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
مهدی
۲۳:۴۴ ۰۶ آبان ۱۳۹۸
کیهان کلهر به همراه استاد ناظری از مفاخر کرد هستند
ناشناس
۲۳:۱۹ ۰۶ آبان ۱۳۹۸
چرا وزارت ارشاد عکس العملی در قبال وجود مافیای موسیقی و پیگیری صحت وسقم ان از خود نشان نمی دهد .ایا توان برخورد ندارید یا خودتان را بخواب زدید البته عوامل باند موسیقی در کشور در فضای مجازی افشا شده لیکن مثل خودروسازان قوه قضاییه باید ورود کند که عواملش به کدام کشور بیگانه مرتبط است .
ناشناس
۲۳:۰۱ ۰۶ آبان ۱۳۹۸
جای این موسیقی ها بیشتر در قاب تلویزیون خالی است تا گوشی جوانان
علی رضا
۲۰:۳۶ ۰۶ آبان ۱۳۹۸
موسیقی توهم است و درست نقطه مقابل حقیقت عالم چون نظم حاکم بر موسیقی نظم مرده ریاضی ست.