عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد؛
حسین حسنیان مقدم عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و بیمارستان لقمان در گفتوگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به بروز مسمومیتهای ناشی از مواد شوینده و سموم آفات و نباتی اظهار کرد: امروزه یکی از بیماریهای شایع، مسمومیت با مواد شوینده است که بیشتر برای افرادی که شغلشان شستوشوی ظروف و دیگر مسائل است اتفاق میافتد.
عضو هیئت علمی بیمارستان لقمان ادامه داد: مواد شوینده به دلیل همرنگی با انواع مواد غذایی مانند دوغ میتوانند باعث بروز مسمومیت در کودکان به دلیل اشتباه گرفتن آنها با مواد خوراکی شوند، به همین دلیل توصیه میشود که مواد شوینده در دسترس کودکان نباشد.
او تاکید کرد: هنگامی که کودکان و افراد دچار مسمومیت با مواد شوینده میشوند باید آنها را تحریک به استفراغ کرد تا این مواد و سموم از بدنشان خارج شود، در غیر این صورت باید سریعاً فرد مسموم را به بیمارستان منتقل کرد.
حسنیان مقدم بیان کرد: در هنگام بروز مسمومیت، علائمی مانند اسهال، استفراغ، دل درد، تشنج، سردرد در افراد بروز پیدا میکند که این علائم بستگی به نوع مواد، سم مصرفی و میزان آن در افراد دارد.
مصرف مایعات زیاد به غیر از شیر در هنگام بروز مسمومیت در افراد
عضو هیئت علمی بیمارستان لقمان افزود: در هنگام بروز مسمومیت، نباید به بیماران شیر داده شود بلکه بهتر است علاوه بر انجام تحریک جهت استفراغ و بیرون آوردن سم، مایعات زیادی به آنها داد تا اثر سم کاهش پیدا کند.
او ادامه داد: متاسفانه در برخی مواقع میزان سم میوهها و مواد غذایی بیشتر از حد استاندارد است و به دلیل سمپاشی بیش از حد، بخشی از سموم دفع آفات به داخل مواد خوراکی مانند میوه و سبزیجات میرود و همین مسئله در صورت شستوشوی کم این سموم وارد بدن میشود و مشکلات مسمومیت را در افراد ایجاد میکند.
حسنیان مقدم ادامه داد: برخی از مردم برای پیشگیری از سم آفات و همچنین برای اینکه مواد غذایی بیشتر از حد استاندارد در برخی از مواقع سمپاشی میشوند از مواد غذایی اورگانیک استفاده میکنند، زیرا این مواد از سم خیلی کمی برخوردار هستند و در نتیجه افراد مصرفکننده کمتر دچار مسمومیت میشوند.
عضو هیئت علمی بیمارستان لقمان افزود: در برخی موارد افراد مسموم دچار تعریق میشوند و به دلیل سم مصرفی، بدن آنها سرد میشود که در این حالت باید هرچه سریعتر فرد مسموم را به بیمارستان و مراکز درمانی منتقل کنند.
بیشتر بخوانید: مسمومیت غذایی کشندهای که باید آن را جدی بگیرید
او یادآوری کرد: سادهترین راه پیشگیری از بروز مسمومیت، شستوشوی کامل مواد غذایی و استفاده از ماسک در هنگام شستن ظروف با انواع مواد شوینده مانند وایتکس است تا افراد دچار مشکلات متعدد گوارشی و تنفسی نشوند.
انتهای پیام/