مهرداد ایزدی با اشاره به رصد روزانه و مستمر ۱۰۰ قلم کالای پر مصرف و اساسی افزود: نتایج این رصد در بیست و چهارم مهر امسال نشان میدهد در ۶ گروه کالایی از جمله کالاهای اساسی و مواد غذایی، لوازم بهداشتی، لوازم خانگی، کاغذ، لوازم مصرفی خودرو و مصالح ساختمانی، ۵۳ قلم کالا در مقایسه با میانگین ماه گذشته، روند کاهشی داشته که بیشترین کاهش قیمت به ترتیب به سیب زمینی با ۳۴.۳ درصد، گوجه فرنگی با ۱۰.۴ درصد و موز با ۸.۶ درصد اختصاص دارد.
بیشتر بخوانید: بومیسازی بيش از 18 هزار قلم کالای پرمصرف در صنعت حفاری
وی اضافه کرد: شواهد نشان میدهد که در این بازه زمانی کالاهایی مانند رب گوجهفرنگی، کاغذ چاپ، گوساله و گوسفند زنده، گوشت گوسفندی و گوشت گوساله مخلوط، ۲ نوع روغن، کاغذ روزنامه وارداتی، مرغ زنده و گوشت مرغ، لوازم خانگی از قبیل لباسشویی و تلویزیون از کاهش محسوس قیمت برخوردار بوده اند.
به گفته مدیر کل دفتر مطالعات و برنامه ریزی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان از بین ۱۰۰ قلم کالا، ۱۸ قلم کالا شامل برنج داخلی، برخی حبوبات، سیمان و لاستیک پژویی افزایش بین صفر تا یک درصدی داشتهاند.
ایزدی افزود: البته در مقابل نیز قیمت ۲۹ قلم کالا همچون خیاررسمی، تخممرغ، جوجه یکروزه و انواع تیرآهن ۱۴، ۱۶ و ۱۸ افزایش بیش از یک درصد داشتهاند که تنها ۶ قلم از آنها افزایش بیش از ۵ درصد داشتهاند.
وی تغییر فصل را عامل برخی از این افزایشها دانست و تصریح کرد: کماکان پیگیریها و اقدامات لازم بمنظور ثبات و حتی کاهش قیمت این کالاها در دستور کار قرار دارد و پیش بینی ما این است که با توجه به برنامهریزیهای که در این حوزه انجام دادهایم، در آینده شاهد نتایج این اقدامات و کاهش قیمتها در بازار باشیم.
انتهای پیام/