سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پاسخ سوال های شرعی خود را درباره «حجاب و پوشش زنان و مردان» اینجا بخوانید

پاسخ سوال‌های شرعی خود درباره حجاب را در این گزارش بخوانید.

به گزارش حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان،باشگاه خبرنگاران جوان برای افزایش آگاهی جامعه در سلسله گزارش هایی به سوالات مخاطبان درباره مسائل شرعی پاسخ می دهد.

یکی از مسائل شرعی که با آن سر و کار داریم، بحث حجاب است که نه تنها در زنان بلکه در مردان هم باید رعایت شود.

ما از ۲۷ مهرماه سوال‌های شما را دریافت کردیم و طبق وعده امروز سوم آبان ماه پاسخ سوال‌ها منتشر می‌شود.

در شبکه‌های مجازی برخی آقایان ورزشکار عکس از خودشان می‌گذارند که گا‌هی بدون پیراهن است آیا این کار شرعا درست است؟

اگر کسی عکس خود را به عنوان ترویج فساد بگذارد شرعا محل اشکال است و باید یک حدود حجاب برای مرد رعایت شود تا بدنش را بپوشاند و کسی که می‌بیند اگر به قصد لذت باشد اشکال دارد. ولی در کل این عمل آثار منفی اخلاقی دارد و نباید زمینه ایجاد فساد را ترویج داد.

 یک دلیل قرآنی مبنی بر واجب بودن حجاب بیان کنید که خداوند نیز حجاب را واجب کرده است و آیا در زمان پیامبر (ص) نیز حجاب همین چادر بود؟

آیات و روایات زیادی در این زمینه موجود است که به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم؛ آیه ۳۱ سوره نور، آیه ۵۹ سوره احزاب .

پوشیدن لباس آستین کوتاه چه حکمی دارد و حدود آن چقدر است؟

پوشیدن لباس آستین کوتاه اگر در حد متعارف باشد و کسی که می پوشد قصد ایجاد فساد نداشته باشد، اشکالی ندارد. ولی اگر مثلا مردی که بخواهد با این کار خود نمایی و جلب توجه نامحرم کند دارای فساد است و جایز نیست، ولی اگر از باب ایجاد فساد نباشد حرام نیست. حدود متعارف آستین کوتاه هم به عرف بر می‌گردد ولی باز هم از لحاظ اخلاقی باید این مورد را رعایت کرد.

 منظور از جلباب در قرآن،چادر است یا لباس بلندی که بدن را می‌پوشاند؟

زبان عرب مثل زبان ما نیست که چادر یا روسری بلند تقسیم بندی شود. منظور پارچه‌ای است که سر تا پای زن را می‌پوشاند، حالا می‌تواند روسری بلندی باشد که سر تا پا را می‌پوشاند و در برخی از لباس‌های محلی به این گونه است؛ ولی تقسیم بندی‌هایی که ما داریم در فرهنگ لغت فارسی و ایرانی با جلباب فرق دارد، چون «جلباب» چیزی است که سر تا پا را می‌پوشاند منظور همان چادر است زیرا روسری معمولا تمام بدن را نمی‌پوشاند.

 برای تذکر دادن به برخی از فامیل و آشنایان برای رعایت حجاب چه روشی را پیشنهاد می‌کنید که فرد مقابل ناراحت نشود؟

ابتدا با زبان نرم و مهربان باید به طرف مقابل تذکر داد و اگر تاثیر گذار نبود ارتباط خود را برای فهماندن به او محدود کنیم. در اینجا ایجاد درگیری و کدورت جایز نیست.

 حکم کلاه گیس چیست و آیا حجاب حساب می‌شود؟

اشکال دارد و باعث فساد و مفسده است.

 پوشاندن پاشنه‌ پا و روی پا برای خانم‌ها یعنی قسمتی که مسح پا می‌کنند واجب است؟

پوشاندن مچ پا به پایین برای خانم‌ها واجب است. قاعده کلی این است که غیر از صورت و مچ دست بدون آرایش باشد و بقیه اعضاء بدن باید پوشیده شود.

آیا خندیدن و شوخی کردن زن و مرد نامحرم در محل کار و مهمانی‌ها  اشکال شرعی دارد؟

خندیدن و گفت و گو تابع نحوه‌ آن است اگر باعث ایجاد فساد شود جایز نیست یعنی اگر ریبه ایجاد کند حرام است و در روایات هم دستور به ترک آن شده است مگر صحبت کردنی که در زمینه‌ کاری باشد.

نگاه کردن به بانوان بازیگر که آرایش دارند و تلویزیون و صدا و سیما آن‌ها را نشان می‌دهند، چه حکمی دارد؟

اگر به قصد فساد باشد و ایجاد ریبه کند حرام است، ولی اگر نباشد به فیلم و تصویر نگاه کردن اشکالی ندارد.

شرعا نگاه کردن به عکس و فیلم زن مسلمان نامحرم اگربه قصد لذت و ریبه نباشد حرام نیست. (با رعایت حجاب)

 بنده مسئول قسمتی از اداره‌ای هستم که برخی از خانم‌ها رعایت حجاب نمی‌کنند آیا می‌توانم با آن‌ها برخورد داشته باشم؟

برخورد نمی‌توان کرد و فقط باید تذکر داد، زیرا امر به معروف زمانی تاثیرگزار است که با زبان خوش باشد و باید به این نکته توجه کرد که باید احتمال تاثیرگزار بودن داشته باشد واگر احتمال این موضوع نبود از ذمه‌ فرد ساقط است.

 برخی از زنان خانواده ما نماز، روزه و اعمال شرعی را انجام می‌دهند، ولی حجاب ندارند آیا بابت این قضیه باید پاسخ گوی خدا باشند؟

انسان تابع دستور الهی است، آدمی که نماز می‌خواند و اعمالش را انجام می دهد باید تمام دستورات را رعایت کند حال اگر گناهی انجام داد مانند بی حجابی اگر توبه کرد که خداوند غفار و بخشنده است و اگر توبه نکرد باید پاسخ گوی گناهی که انجام داده باشد. گناه اثر وضعی دارد و باید فرد پاسخ گوی اعمال اشتباهش باشد.

کجا باید امر به معروف کرد و کجا نباید ورود کرد و آیا وظیفه مردان هم است؟

وظیفه همه امر به معروف و نهی از منکر است. قاعده‌ای وجود دارد برای امر به معروف که باید دید آیا تاثیرگزار است ولی اگر تاثیر گذار نباشد و ایجاد ضرر کند نیازی نیست که امر به معروف و نهی از منکر کرد.

 زنان و دخترانی که پوشیه می‌زنند در صورتی که قصد ازدواج دارند، می توانند صورت خود را نشان بدهند؟

در زمان خواستگای اشکال ندارد که زن پوشیه را بردارد.

اولا پوشیه زدن واجب نیست و ثانیا وقتی قصد ازدواج باشد و بحث فساد نیست محل اشکال نیست.

انتهای پیام/

برچسب ها: قرآن ، حجاب
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
زهرا سپهری
۲۰:۱۱ ۰۳ آبان ۱۳۹۸
با سلام و احترام
با تشکر که مسائل شرعی مربوط به حجاب گفته شد. اما رواج بی رویه بی حجابی و بد حجابی متاسفانه با هیچ واکنش قانونی مواجه نمیشود. علی رغم اینکه در متروی تهران روی مانیتور میخوانیم که طبق قوانین جزایی بی حجابی جرم است. پس چرا با مجرمین بی حجاب برخورد قاطع نمیشود؟ روز به روز شاهد هجوم فرهنگ غرب به ایران اسلامی هستیم. اما متاسفانه با وجود غلط بودن و غیر شرعی بودن این فرهنگ کسی به نحو احسن با این مسائل برخورد نمیکند. دیگر حتی امر به معروف هم تاثیری ندارد یا حتی منجر به بی احترامی به حامیان به معروف میشود. من خواهشمندم از طریق تلوزیون بیشتر به این موضوع اهمیت داده شود. با تشکر
حقی
۱۸:۵۹ ۰۳ آبان ۱۳۹۸
باسلام و تشکر بابت پرداختن به مسئله حجاب
لطفا نحوه امر به معروف کردن در سزح جانعه کگو محیط کاری بیشتر پرداخته شود مثلا وقتی نمی دانیم عدم سلام کردن به همکار بی حجاب آیا در ترک آن موثر است یا خیر ؟ چه وظیفه ای داریم . بنده از باب نهی از منکر سعی می کنم در برخورد با همکاران بی نماز و بدحجاب در سلام پیشی نگیرم ولی از طرفی گاه چشم در چشم که می شوم مجبورا سلام و لبخند می زنم نمی دانم کارم صحیح است یا خید؟
ناشناس
۱۸:۴۰ ۰۳ آبان ۱۳۹۸
انگشتان پای زنان رونامحرم ببینه گناه ؟