سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بی‌حاشیه‌های ثروتمند / از بانکی به وسعت ٢٥٠٠کیلومترمربع تا تا بالاترین سرانه در صادرات نفت و گاز

رتبه نخست در فهرست بالاترین سرانه‌های تولید ناخالص داخلی متعلق است به یکی از کوچکترین کشور‌های جهان؛ یعنی لوکزامبورگ با ١٢٠‌هزار دلار سرانه تولید ناخالص داخلی است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  وقتی از اقتصاد‌های بزرگ صحبت به میان می‌آید، همه به یاد ایالات متحده، چین، آلمان، ژاپن، انگلستان، فرانسه و... می‌افتند. پربیراه هم نیست، چه آن‌که همین چند کشور بیش از ٥٠‌درصد توان مالی دنیا را در اختیار خود دارند و نقشی تاثیرگذار در هدایت اقتصاد جهانی ایفا می‌کنند. اما با همه این اوصاف، وقتی نوبت به سرانه تولید ناخالص داخلی می‌رسد، هیچ‌کدام از این قدرت‌های اقتصادی- منهای ایالات متحده- در بین ١٠ کشور نخست هم قرار ندارند.


بیشتربخوانید: عجیب و غریب‌ترین رسوم کشورهای مختلف در جهان


سرانه تولید ناخالص داخلی براساس فرمول محاسبه ارزش کالا‌های (یا خدمات) تولید داخل به دلار و تقسیم آن بر میانگین جمعیت به دست می‌آید که با چنین معیاری از نظر سرانه تولید ناخالص داخلی ایالات متحده رتبه هشتم، آلمان رتبه پانزدهم، انگلستان رتبه نوزدهم، فرانسه رتبه بیست‌و‌سوم، ژاپن رتبه بیست‌و‌چهارم و چین رتبه شصت‌و‌چهارم جهان را در اختیار خود دارند.

بانکی به وسعت ٢٥٠٠کیلومترمربع

رتبه نخست در فهرست بالاترین سرانه‌های تولید ناخالص داخلی متعلق است به یکی از کوچکترین کشور‌های جهان؛ یعنی لوکزامبورگ با ١٢٠‌هزار دلار سرانه تولید ناخالص داخلی! کشوری با ٦٠٠‌هزار نفر جمعیت و ٢٥٠٠کیلومترمربع مساحت که با تولید ناخالص داخلی درحدود ٨٠‌میلیارد دلار در سال یکی از ثروتمندترین کشور‌های جهان- با توجه به مساحت و جمعیتش- قلمداد می‌شود. لوکزامبورگ یکی از مهمترین مراکز بانکداری خصوصی در حوزه یورو به شمار می‌رود و در کنار درآمد سرشاری که از این راه کسب می‌کند، در صنایعی، چون فولاد، پتروشیمی و لاستیک خودرو نیز مشتریان قابل توجهی در سطح جهان دارد. جالب است بدانید لوکزامبورگ ازجمله اعضای موسس اتحادیه اقتصادی اتحادیه اروپاست و پیمان معروف «شنگن» - توافق امکان مسافرت بدون ویزا در کشور‌های عضو اتحادیه اروپا- سال ١٩٨٥ در روستای شنگن ایالت رمیش لوکزامبورگ به امضای دیگر کشور‌های عضو رسید.

از بازار رقابتی تا صادرات نفت و گاز

سوییس، نروژ، ایرلند، ایسلند، قطر و سنگاپور به ترتیب دیگر رتبه‌های فهرست کشور‌های دارای بالاترین سرانه تولید ناخالص داخلی را تشکیل می‌دهند. از میان کشور‌های فوق، نروژ و قطر با اتکا به منابع زیرزمینی نفت و گاز اقتصاد خود را به شکوفایی رسانده‌اند. سوییس درگاه بسیاری از درآمد‌های اقتصادی اتحادیه اروپا محسوب می‌شود و شرکت‌های بیمه و بانک‌های آن بار عمده مراودات اقتصادی در این اتحادیه را به دوش می‌کشند.

از طرفی محصولات صنعتی سوییس هم مشتریان ثابت خود را در جهان دارند که با صادرات آن‌ها منابع هنگفت ارزی وارد این کشور می‌شود. ایرلند و ایسلند نیز جزو کشور‌هایی هستند که پایه‌های اقتصاد خود را روی صادرات مواد معدنی، کشاورزی و توسعه صنعت شیلات بنا کرده‌اند. سنگاپور به‌عنوان تنها کشور حاضر از شرق آسیا در این فهرست، در نقش یکی از چهار ببر اقتصادی این منطقه- در کنار کره‌جنوبی، تایوان و هنگ‌کنگ- به‌عنوان یکی از رقابتی‌ترین اقتصاد‌های دنیا، در بخش سرمایه‌گذاری خارجی منابع مالی عظیمی را جذب کرده که همین موضوع قوت اقتصادی این کشور را تضمین کرده است.

منبع: روزنامه شهروند

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.