او با اشاره به اینکه امسال مسمومیتهای غذایی و گزیدگی، بیشتر از سایر مسمومیتها گزارش شد،افزود: پارسال مسمومیت ناشی از مصرف مواد مخدر و دارو شایع بود که البته این نوع از مسمومیت همچنان در گروه سنی جوانان و نوجوانان بیشتر به چشم میخورد.
ناصری بیان کرد: داروهای خواب آور و ضد درد بیشترین مسمومیتهای دارویی را به دنبال دارد و داروخانههای استان به هیچ عنوان مجاز به فروش قرص خواب آور بدون نسخه پزشک به ویژه به جوانان و نوجوانان نیستند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجنداز افزایش مرگ و میر ناشی از مسمومیت مواد شیمیایی و شویندهها در استان نیز خبر داد و گفت: هماستانیها باید از اختلاط انواع شویندهها برای نظافت خودداری و نکات ایمنی روی شویندهها را با دقت مطالعه کنند.
او در ادامه تصریح کرد:" کمبود اقلام دارویی نسبت به قبل کمتر شده " و تمام کارخانجات تولیدکننده فرآوردههای مواد دارویی ،مواد اولیه خود را از وزارت بهداشت تامین میکنند و مردم باید به داروهای ایرانی اعتماد و آنرا مصرف کنند.
ناصری با بیان اینکه وزارت بهداشت کمبودهای دارویی را لحظهای رصد و رفع آنرا پیگیری میکند افزود: شهروندان اگر با مشکل کمبود دارو مواجه شدند، میتواند با سامانه ۱۹۰ تماس بگیرند و این کمبود دارو را اعلام کنند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجندبه مردم توصیه کرد از خریداری کپسولهای دست ساز گیاهی خودداری کنند چرا که این کپسولها مورد تایید وزارت بهداشت نیست و در آن اغلب داروهای شیمیایی، توهمزا و موادمخدر استفاده میشود.
هفته اول آبان، هفته "پیشگیری از مسمومیت ها" نامگذاری شده است.
انتهای پیام/ ی