سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس دفتر رئیس جمهور در حاشیه جلسه هیئت دولت:

موضع دولت درباره FATF روشن است/ احتمال برداشته شدن گام چهارم وجود دارد

واعظی با تأکید بر اینکه موضع دولت درباره FATF روشن است، گفت: ایران بحث عضویت در FATF را ندارد.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهور در حاشیه جلسه هیئت دولت در خصوص گام بعدی ایران برای کاهش تعهدات هسته‌ای برجام اظهار کرد: احتمال اینکه گام چهارم برداشته شود وجود دارد.

رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به توافق اخیر روسیه و ترکیه درباره شمال سوریه گفت: در هیئت دولت بحث نشد، ولی موضع ایران روشن است. ایران از یک سو آنچه مربوط به مسائل امنیتی ترکیه است را درک کرده و به رسمیت می‌شناسیم، ولی از طرف دیگر تمامیت ارضی سوریه باید حفظ شود و به گونه‌ای نباشد که این حملات باعث تجزیه سوریه نشود.


بیشتر بخوانید: استان کرمان پایلوت طرح اقدام ملی مسکن شد


واعظی ادامه داد: توافق دیروز به نظر می‌رسد در این مسیر است و به طورکلی ایران از اینکه دوباره جنگ نمی‌شود استقبال می‌کند.

رئیس دفتر رئیس جمهوری در واکنش به اظهارات اخیر اردوغان درباره ایران گفت: اظهارات اردوغان در ارتباط با دولت ایران نیست بلکه در واکنش به نوع مطالبی است که به صورت پراکنده در ایران مطرح می‌شود. ایران روابط خوبی با ترکیه و سوریه دارد. ایران باید مراعات کند که نقشی داشته باشد که به این درگیری‌ها دامن نزند.

واعظی در واکنش به انتشار خبر ممنوعیت به کارگیری منشی زن برای مدیران مرد و بالعکس تصریح کرد: چنین بخشنامه‌ای را ندیدم و سوال هم کردم کسی نمی‌دانست. نمی‌دانیم این خبر‌ها چطور تولید می‌شود. اتاق فکر‌ها علیه دولت بسیار فعال هستند و هرچه به انتخابات مجلس نزدیکتر می‌شویم این نوع خبرسازی‌ها بیشتر می‌شود.

رئیس دفتر رئیس جمهوری درباره سرنوشت لوایح FATF و اظهارات اخیر جهانگیری گفت: موضع دولت درباره FATF روشن است. ایران بحث عضویت در FATF را ندارد، بلکه نکته مهم همین ۴ لایحه است که مراحلش طی شده و نظرات مختلفی است که گرفته شده است. دولت نظرات را اعمال کرده است.

وی افزود: نکته مورد توجه دولت نیاز ایران به این لوایح است. ما برای شفاف سازی و مقابله با پولشویی به این لوایح احتیاج داریم. برای جلوگیری از انتشار شایعه حمایت ایران از برخی گروه‌ها احتیاج دارد و موجب تسهیل روابط بانکی می‌شود.

واعظی تاکید کرد: متاسفانه برخی این لوایح را سیاسی و جناحی کردند و مخالفت می‌کنند. مخالفان در هرجا که هستند باید مسئولیت مخالفت خود را با FATF بپذیرند.

رئیس دفتر رئیس جمهوری تصریح کرد: متاسفانه این لوایح را که لوایح بانکی و اقتصادی است سیاسی و جناحی کرده‌اند و در حال مخالفت هستند، اما آنچه امروز مطرح است این است که کسانی که مخالفت می‌کنند باید مسئولیت مخالفت خود را بپذیرند.

واعظی افزود: لوایح دوبار در شورای عالی هماهنگی اقتصادی مطرح و بحث شد؛ وزرای مختلف توضیح دادند و ما نتیجه آن را خدمت مقام معظم رهبری تقدیم کردیم. ما این گونه موارد را خدمت معظم له گزارش می‌دهیم، اما اینکه تایید شده یا نه، نمی‌دانم، ولی در جلسه سران قوا تصویب شده است.

رئیس دفتر روحانی تصریح کرد: درباره این لوایح در شورای عالی هماهنگی اقتصادی بحث شده و نتیجه این مباحث به رهبری اعلام شده است. دولت و مجلس کار خود را انجام داده‌اند، ولی آن نهادی که مانع تراشی کرده باید صریح به مردم هزینه اقدام خود را اعلام کند.

وی افزود: با توجه به اینکه در آخرین تصمیم گرفته شده، گروه ویژه اقدام مالی (FATF) به ایران ۴ ماه فرصت داد و در طول این مدت اگر این اقدامات صورت نگیرد، جلسه دیگری تشکیل نمی‌شود و به شکل خودکار به لیست سیاه وارد می‌شویم و عملاً "خودمان خودمان" را درباره روابط بانکی با دنیا تحریم می‌کنیم.

رئیس دفتر رئیس جمهوری تاکید کرد: باید این موضوع را به صورت شفاف به مردم اعلام کنیم که دولت و مجلس کار‌های لازم را انجام دادند و هر جا مانع تراشی بوده باید همان‌جا مسئولیت را بپذیرد.

واعظی در پاسخ به سوالی درباره رویکرد حزب اعتدال و توسعه در انتخابات گفت: نه ائتلاف را می‌توان تایید کرد و نه جدایی را. چرا که ما هنوز وارد این بحث نشده‌ایم. ما در شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه درباره انتخابات زیاد بحث کردیم. استان‌های ما فعال هستند و کار می‌کنند. ولی اینکه ما چگونه می‌خواهیم وارد بشویم صبر کردیم که کمی پیش برویم تا روشن بشود.

رئیس دفتر رئیس جمهوری بیان کرد: ضمن اینکه ما از خود اصلاح‌طلبان هم فقط یک صدا نمی‌شویم و انواع و اقسام صدا‌ها از آنجا بیرون می‌آید. یعنی امروز تفرقی که در اصولگرایان هست همین تفرق در اصلاح‌طلبان هم وجود دارد. ما باید ببینیم بالاخره آن صدای واحد چیست و بعداً تصمیم بگیریم.

او بیان کرد: ما از روز اول هیچ وقت حزب اعتدال و توسعه عضو شورای عالی اصلاح‌طلبان نبوده است ما در مقطع انتخابات مجلس سال ۹۴ و همچنین در انتخابات ریاست جمهوری باهم ائتلاف کردیم. حال اگر لازم باشد مجدداً با هم صحبت می‌کنیم و اگر فضا مناسب باشد این کار را خواهیم کرد.

واعظی در پاسخ به سوالی درباره نفوذ در دولت پس از دستگیری روح‌الله زم بیان کرد: آنها با این قبیل ادعا‌هایی که صورت می‌گیرد در واقع فرار به جلو می‌کنند. الان کسانی که اسم آنها درآمده از خود آنها هستند و این شایعات را به این دلیل درست می‌کنند که خیلی از آنهایی که دستگیر شده‌اند با افراد دیگر قاطی شوند.

رئیس دفتر رئیس جمهوری تصریح کرد: خوشبختانه آنقدری که من اطلاع دارم دولت، دولت پاکی است و همه کار‌های دولت شفاف است. همان‌طور که قبلاً هم گفتم می‌خواهیم مدعی‌العموم بیاید و با کسانی که اتهام می‌زنند برخورد کند که آنها براساس چه سند و مدرکی این حرف‌ها را بیان می‌کنند. ما آن چیزی که اعلام کرده بودند را بررسی کردیم و هیچ اتفاقی نیفتاده بود دیروز هم سخنگوی قوه قضائیه این را اعلام کرد به نظر من این‌ها شایعه است.

واعظی درباره حضور رئیس جمهوری در اجلاس کشور‌های عضو جنبش عدم تعهد گفت: جلسه وزرای کشور‌های عضو این سازمان امروز تشکیل شد، فردا هم روسای کشور‌ها حضور پیدا خواهند کرد و روز جمعه صبح هم جلسه اصلی اجلاس سران تشکیل خواهد شد.

او ادامه داد: با توجه به اینکه ایران همواره یکی از کشور‌های بسیار فعال در جنبش عدم تعهد بوده و همکاری‌های مختلفی با این سازمان در موضوعات مختلف جهانی دارد و آن‌ها هم در شرایط خاصی مانند دوران جنگ و مسائل هسته‌ای با بیانیه‌های خود از ایران حمایت کردند، به همین دلایل ما همواره سعی کرده‌ایم که ارتباط نزدیک‌تر با جنبش عدم تعهد داشته و تلاش کنیم انسجام این جنبش پایدار بماند.

رئیس دفتر رئیس جمهوری افزود: از طرف دیگر یکی از خواسته‌های فرستاده رئیس جمهوری آذربایجان در سفر خود به ایران این بود که رئیس‌جمهوری حتماً در این اجلاس شرکت کند و علاوه بر دعوت نامه‌ای که فرستاده بود؛ خواست که به وی وقتی برای مذاکرات دو جانبه بدهد. در کنار مذاکرات دو جانبه با آذربایجان و اجلاس عدم تعهد، تعدادی ملاقات با روسای کشور‌ها هم در نظر گرفته شده است و سفر هم ۲۴ ساعته از پنجشنبه ظهر تا جمعه ظهر خواهد بود.

واعظی درباره توافقنامه بین ترکیه و روسیه درباره شمال سوریه گفت: در این زمینه در بحثی در هیات دولت صورت نگرفت، اما موضوع روشن است. ما نگرانی‌های امنیتی ترکیه را در مرز به رسمیت می‌شناسیم و معتقدیم که باید به گونه‌ای مسائل پیش رود که ترکیه نگرانی امنیتی در مرز‌های خود نداشته باشد از طرف دیگر به این هم اعتقاد داریم که تمامیت ارضی سوریه باید حفظ شود و این حملات و اقدامات باعث تجزیه سوریه نشود.

او ادامه داد: به نظر می‌رسد که آنچه دیروز توافق شد به این سمت گام بر می‌دارد و ما از عدم شروع دوباره جنگ استقبال می‌کنیم و هم پوتین و هم اردوغان اعلام کردند که بنای گرفتن خاک سوریه را ندارند و ما هم از این موضوع استقبال می‌کنیم و ایران هم به این آتش‌بس و پایداری آن کمک خواهد کرد.

واعظی درباره اظهار نارضایتی رئیس‌جمهوری ترکیه از برخی موضع گیری‌های داخل ایران علیه حمله به شمال سوریه هم گفت: این موضوع در ارتباط با موضع دولت ایران نیست و درباره تبلیغات و موضع گیری‌هایی است که پراکنده انجام می‌گیرد. رئیس جمهوری ترکیه در جای دیگری از موضع گیری رئیس جمهوری ایران تشکر کردند و بر این اساس معتقدم ما هم روابط بسیار خوب با ترکیه و هم روابط بسیار خوب با سوریه داریم و باید مراعات کنیم. جایگاه و نقشی برای خود قائل شویم که به این درگیری‌ها دامن زده نشود و نقش آرامش دهنده و میانجی گرانه داشته باشیم. رسانه‌ها هم باید مقداری موضوع را مد نظر قرار دهند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.