او با بیان اینکه ۹ پروژه با اعتبار ۶ میلیارد تومان در سال جاری افتتاح شده است، ادامه داد:این طرحها شامل طرحهای آبیاری تحت فشار، احداث کانال آب رسانی، احداث گلخانه وسردخانه، و احداث یک واحد مرغداری ۲۰ هزار قطعهای است.
فتحی به پتانسیلها و ظرفیتهای بخش کشاورزی در شهرستانهای رزن ودر گزین پرداخت و اظهار داشت: ۲۷ درصد محصولات زراعی و ۱۷ درصد کل محصولات کشاورزی استان دراین شهرستانها تولید میشود.
اوافزود: سالانه بیش از ۶۶۰ هزار تن محصول شامل تولید محصولات باغی به میزان ۵۶۷ هزار تن و محصولات دامی با تولید بیش از ۴۲ هزار تن در رزن تولید میشود.
این مسئول راهکار اصلاح الگوی مصرف را تغییر کشتهای پر آب بر عنوان کرد و گفت: طی سالهای گذشته سطح زیر کشت سیب زمینی از ۹ هزار هکتار به ۴ هزار و۶۰۰ هکتار و هندوانه از هزار و۵۰۰ هکتار به ۴۱۰ هکتار کاهش یافته است.
او با بیان اینکه کشت گلخانهای به بیش از ۱۷ هکتار توسعه یافته است، بیان کرد: با توجه به حمایت دولت از توسعه گلخانهها و پرداخت تسهیلات کم بهره دراین خصوص برنامه ریزی شده است تا سالانه ۱۱ هکتار به سطح زیر کشت گلخانهای اضافه شود.
مدیرجهاد کشاورزی شهرستان رزن و در گزین مرمت لایروبی قنوات را از دیگر راهکار مدیریت آب برشمرد و افزود: ۱۱۲کیلومتر لایروبی قنوات و ۴۳ کیلومتر احداث کانال، وبیش از ۹۶ درصد اراضی شهرستانهای رزن ودر گزین به سیستم تحت فشار از اقدامات و تلاشهایی است که ما در بحث آب صورت داده ایم.
فتحی ادامه داد: به منظور افزایش درآمد کشاورزان وتوسعه اشتغال یکی از سیاستهای جهاد کشاورزی ایجاد صنایع تبدیلی برای محصولات تولیدی، احداث سردخانهها برای نگهداری محصولات و حمایت از سرمایه گذاران است.
او افزود:درحال حاضر ۷ واحدسردخانه باظرفیت ۵۵ هزار به بهره برداری رسیده و۶ واحد دیگر باظرفیت ۴۱ هزار و۷۰۰تن درحال احداث میباشد.
فتحی از پرداخت بیش از ۲۰ میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت روستایی خبر داد و افزود: اینها شامل تسهیلات توسعه روستایی برای واحدهای صنعتی، شامل گلخانه ها، دامداری ها، سردخانهها وصنایع تبدیلی دسته بندی و پرداخت ۳۰میلیارد تومان تسهیلات توسعه مکانیزاسیون برای خرید ادوات کشاورزی میباشد.
انتهای پیام/ج