سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ارتباط سرطان‌های دستگاه گوارش با پوسیدگی‌ دندان

علاوه بر نوشیدنی های داغ، مصرف غذاهای داغ نیز در طول زمان می تواند با آسیب حرارتی در مخاط مری زمینه ابتلا به سرطان مری را فراهم کند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پزشک فوق تخصص گوارش و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: خطر ابتلا به سرطان های دستگاه گوارش فوقانی با پوسیدگی های دندانی و بهداشت پایین دهان افزایش می یابد.

دکتر محمدجواد پورنقی افزود: مصرف زیاد نوشیدنی های داغ، استعمال سیگار، کاهش مصرف سبزیجات و میوه های تازه، مصرف الکل، پیروی از اصول اشتباه تغذیه ای، وزن نامناسب و... خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش می دهد.

وی ادامه داد: علاوه بر نوشیدنی های داغ، مصرف غذاهای داغ نیز در طول زمان می تواند با آسیب حرارتی در مخاط مری زمینه ابتلا به سرطان مری را فراهم کند.

پورنقی با بیان این که سرطان مری از نظر بافت شناسی به دوگروه آدنوکارسینوم و سلول های سنگفرشی (SCC) تقسیم می شود، تصریح کرد: با بهبود شرایط تغذیه ای به نظر می رسد، شیوع سرطان های سلول سنگ‌فرشی تثبیت شده و نوع آدنوکارسینوم رو به افزایش است.

این پزشک فوق تخصص گوارش عنوان کرد: ترش کردن های طولانی مدت می تواند تغییراتی در مخاط انتهای مری ایجاد کند که به این تغییر مخاط مری، بارت اطلاق می شود.

وی توضیح داد: ترش کردن های طولانی مدت عامل خطری برای ایجاد مری بارت و این تغییر مخاط مری فاکتور خطری برای سرطان مری از نوع آدنوکارسینوم محسوب می شود.

پورنقی، چاقی و مقاومت به انسولین را دو عامل خطر برای ابتلا به سرطان مری از نوع آدنوکارسینوم اعلام و اظهارکرد: چاقی و مقاومت به انسولین در آینده می تواند کشور ما را در معرض خطر کانسرمری نوع آدنوکارسینوم قرار دهد.

منبع : ایسنا

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.