او ادامه داد: خوشبختانه با حضور دکتر طهرانچی در دانشگاه آزاد اسلامی، فعالیتهای تحقیقاتی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان در حال شکلگیری است و این فعالیتها مقدمه تحول در این دانشگاه و آموزش عالی کشور خواهد بود.
ولایتی خاطرنشان کرد: آنچه مدنظر مقام معظم رهبری است، اقتصاد دانش بنیان و تمدن نوین اسلامی ایرانی است و این دو مقوله با یکدیگر آمیخته است و اگر بخواهیم تعریفی از تمدن اسلامی ارائه کنیم، همان است که دنیا به آن باور دارد که مسلمانان پایهگذار علم و عمل در تاریخ بشر هستند.
رئیس هیأت موسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه فقط در نگاه سطحی به تاریخ علم در اسلام میتوان آن را محدود به حوزهها، ادبیات عرب، فقه و معارف دانست، گفت: همه آثار و برکاتی که در تمدن اسلامی وجود داشته، نشاندهنده این است که اسلام مروج علم و عمل بوده است و این موضوع نشان میدهد که علم بدون عمل در اسلام بیفایده است و علم مفید باید منجر به عمل صالح شود.
او افزود: آنچه محصول تمدن اسلامی بود، موجب ترقی مسلمانان شد به طوری که مسلمانان هزار سال تمدن بشری را در دست داشتند و هرگاه نگاهی به دانشمندان بزرگ تاریخ اسلام بیندازیم، میبینیم که همه اهل تحقیق و تجربه بودند و بسیاری از علوم که در کشورهای دیگر وجود داشت را به مرحله عمل رساندند.
ولایتی تأکید کرد: اکنون اگر بخواهیم تمدن نوین اسلامی را مورد توجه قرار دهیم، باید کاری که مسلمانان در گذشته انجام داده بودند را مد نظر قرار دهیم و از علم به عمل برسیم.
او در ادامه تاکید کرد: راه توسعه و پیشرفت همانا تقویت حوزه تحقیقات، فناوری و نوآوری است که دست دانشگاه آزاد اسلامی در این مسیر باز است و میتواند حمایتهای مناسبی به پیشرفت علم و صنعت در کشور داشته باشد.
رئیس هیأت موسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: میتوان دید که در دانشگاه آزاد اسلامی کارهای بزرگی انجام شده و انشاءالله پرچمدار اقتصاد دانش بنیان و پیشرو خواهد بود ضمن آن که با امکانات، ابزارها و گستردگی واحدهایی که دارد، باید آمایش پژوهشی متناسب با شرایط محیطی هر منطقه را نیز تنظیم و به بازدهی کار نیز توجه داشته باشد.
ولایتی در پایان اظهار کرد: امیدواریم این همایش آغازگر گامهای مهمی در راه توسعه علم، فناوری و نوآوری شده و دانشگاه آزاد اسلامی در عرصه علم، فناوری و تمدن نوین اسلامی، پیشتاز و پرچمدار باشد.
انتهای پیام/