احمدی زاده با تصریح اینکه شیراز سومین حرم و پایتخت ادبی و فرهنگی ایران است، افزود: با توجه به اهمیت شهر شیراز و سابقه تاریخی و فرهنگی و پتانسیلهای این شهر، یکی از مواردی که به آن توجه نشده، بحث کتابخانه هاست. این در حالی است که توجه به زیرساختهای کتابخانهای میتواند به کاهش آسیبهای اجتماعی کمک کند.
او با اشاره به اینکه پرونده زمین کتابخانه مرکزی شیراز هنوز به نتیجه نهایی نرسیده است، از دفتر فنی استانداری خواست که هرچه سریعتر تکلیف زمین بلوار نیایش برای ساخت کتابخانه مرکزی شیراز، در کمیسیون ماده پنج مشخص شود.
احمدی زاده همچنین با بیان اینکه ۲۲ شهر استان فارس هنوز کتابخانه ندارند، گفت: در برخی از این شهرها اقداماتی انجام شده است که باید پیگیری شود؛ استانداری نیز با فرمانداران شهرستانهایی که شهرهای فاقد کتابخانه دارد مکاتبه خواهد کرد تا ظرفیت سنجی انجام شود. در این راستا باید از ظرفیت خیرین نیز استفاده کرد.
معاون استاندار فارس با اعلام اینکه با شرکت عمران صدرا مکاتبه میشود تا هرچه سریعتر عملیات ساخت کتابخانه شهر صدرا آغاز شود، اضافه کرد: در شهرهای خان زنیان، داریون و مادر سلیمان نیز ساختمانهای مجمتع فرهنگی اداره کل ارشاد میتواند در اختیار کتابخانه قرار گیرد که رایزنیهای لازم در این خصوص با اداره کل ارشاد انجام خواهد شد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی فارس نیز به مصوبات جلسه پیشین اشاره کرد و با تصریح اینکه بررسی همزمان دو زمین در بلوار نیایش و میدان فهمیده برای ساخت کتابخانه مرکزی شیراز از مصوبات دومین جلسه انجمن و دستور استاندار فارس بود، گفت: پیگیریهای لازم برای این دو زمین انجام شده است. زمین بلوار نیایش در حال حاضر در انتظار تشکیل کمیسیون ماده پنج استان است؛ اما زمین میدان شهید فهمیده، علی رغم پیگیری ها، شهرداری شیراز همکاری لازم را نداشته است.
روح الله منوچهری از آغاز مقدمات بازسازی کتابخانه عمومی شهید دستغیب شیراز نیز خبر داد و گفت: پیرو مصوبه جلسه پیشین انجمن، مقدمات بازسازی کتابخانه عمومی شهید دستغیب انجام شده است؛ این کتابخانه اکنون به ساختمان شورای اسلامی شهر شیراز منتقل و اسناد مناقصه آن آماده شده است. همچنین ستاد بازآفرینی شهری نیز برای پرداخت یک سوم هزینه بازسازی این کتابخانه اعلام آمادگی کرده است.
او با اشاره به برنامه ریزی برای توسعه کتابخانههای عمومی استان، گفت: فارس، بیشترین تعداد کتابخانه عمومی نهادی را دارد و در عین حال بیشترین تعداد شهر فاقد کتابخانه نیز متعلق به این استان است.
منوچهری ادامه داد: برای حل این مشکل با خیرین، استانداری، آموزش و پرورش، دانشکده علوم پزشکی، راه و شهرسازی و دیگر دستگاهها مکاتبه شده که خوشبختانه در برخی از این شهرها پروژههایی آغاز شده است.
به گفته او، بحث ساخت کتابخانه در شهرهای فاقد کتابخانه، موضوع مهمی است که باید فرمانداران در جلسه انجمن شهرستان درباره آن برنامه ریزی کنند.
انتهای پیام/م