به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، چند سالی میشود که حضور بازیگران و هنرپیشههای سینمای ایران در بین مردم روز به روز افزایش پیدا کرده است.
در سالیان دور بازیگران، بیشتر در مصاحبهها و نشستها حضور پیدا میکردند و مردم با آنها آشنا میشدند. اما امروزه به واسطه شبکههای اجتماعی این حضور بیشتر حس میشود وبیشتر به موضوع دیده شدن بازیگران دامن میزند.
این روزها هنرمندان با به اشتراک گذاشتن تصاویری از زندگی شخصی درصدد جذب و افزایش طرفداران خود مخصوصا در فضای مجازی هستند.
علاوه بر این، بازیگران در مراسم اکران فیلمهای سینمایی با ظاهری عجیب و زننده حاضر میشوند که این مسئله مورد تهاجم و حمله برخی از منتقدان سینما و مردم قرار گرفته است.
نکته قابل تامل اینجاست برخی بازیگرانی که طرفداران بسیاری از طیف نوجوانان و جوانان دارند، گاهی با رفتارهای اشتباه آنها را تحت تاثیر رفتار و اعمال خود قرار میدهند و تبدیل به الگویی نامناسب برای آنها میشوند.
این الگوبرداری نامناسب میتواند تاثیر مخربی در زندگی و آینده نوجوانان به وجود آورد که نتوان هیچ راه چارهای برای این معضل پیدا کرد.
اما سوال این است که آیا کسی که الگوی مردم است باید مروج ناهنجاری و رفتارهای مغایر با قوانین کشور باشد؟
سعید پیرهادی جامعه شناس و استاد دانشگاه علامه طباطبایی در گفت و گو با خبرنگار ما درباره تاثیر بازیگران بر نوجوانان و جوانان اظهار کرد:تاثیر این قشر از هنرمندان بر مردم و طرفدارانشان غیر قابل چشم پوشی است، اما نمیتوان گفت که صرفا این گروه، تاثیر مطلق را دارند.
وی گفت:ما در حال حاضر از خرده فرهنگها عبور کردیم و با یک فرهنگ جهانی رو به رو هستیم که از قرن ۱۹ به بعد وجود آمده و با پیشرفت وسایل ارتباطی روز به روز گستردهتر میشود.
این جامعه شناس بیان کرد:یکی از عوامل هنجارشکنی در جامعه این است که برخی از افراد در زمینه فرهنگ سازی اظهارنظر و مداخله میکنند که تخصصی ندارند.
پیرهادی ادامه داد:در ترویج فرهنگ صحیح، فضاهای آموزشی متعددی مانند صداوسیما، آموزش و پرورش و همچنین مساجد میتوانند نقش مهمی را ایفا کنند.
وی در پایان گفت:ثابت بودن یک الگو در زندگی افراد معنای چندانی ندارد. در جامعه پست مدرن، الگوها متکثر هستند، زیرا خرده فرهنگها اینگونه هستند.
یکی از مشکلاتی که دامن گیر جوامع است، مجبور بودن افراد به تبعیت از یک فرهنگ است. در حالی که در جوامع باید تکثر فرهنگ وجود داشته باشد. الگو ممکن است یک بازیگر، پزشک، قهرمان ورزشی و.. باشد؛ بنابراین نباید در انتخاب الگوی نوجوانان و جوانان با قاطعیت برخورد کرد. باید راه را برای انتخاب هموار کرد و پله پله آنان را با فرهنگ صحیح و اسلامی آشنا کرد تا خودشان مسیر درست را از غلط تشخیص بدهند.
انتهای پیام/