مدیرعامل اتحادیه دامداران کشور وجود حلقههای واسط را دلیل اصلی قیمت بالای گوشت در بازار اعلام کرد و گفت: باوجود آنکه مشکلی در عرضه وجود ندارد، اما سودجویی عوامل واسطه اجازه کاهش قیمت گوشت را نمیدهد که این امر به زیان مصرفکننده تمام میشود.
این مقام مسئول درباره آخرین وضعیت عرضه دام در ایام اربعین، گفت: باتوجه به فراوانی تولید و انباشتگی دام در واحدها، مناسبتهای مختلف همچون اربعین حسینی، بازگشت زائران و ... تأثیری در بازار ندارد چرا که روش مصرف تغییر میکند به طوری که کشتار دام در کشتارگاهها کاهش و در مقابل نذورات مردم افزایش مییابد، اما متأسفانه عوامل واسطه و دلالان دندان مردم را شمردهاند و در مناسبتهای مختلف با نرخ دلخواه اقدام به عرضه دام در بازار میکنند.
سلطانی با اشاره به اینکه قیمت دام سبک در مقایسه با چند ماه اخیر در بازار ۱۰ تا ۱۲ درصد کاهش یافته است، بیان کرد: امسال به سبب وضعیت مناسب بارندگی دوبارهزایی و دوقلوزایی در دام سبک طبق روال قبل افزایش یافته است که در چنین شرایطی با جلوگیری از قاچاق دام امکان تأمین نیاز کشور از تولید داخل وجود دارد.
بیشتر بخوانید: استمرار روند کاهشی قیمت دام زنده در بازار/نرخ هر کیلو لاشه گوسفندی در فروشگاهها به ۷۹ هزار تومان رسید
او متوسط قیمت هر کیلو دام سبک در کشور را ۴۱ و دام سنگین را ۲۹ هزار تومان اعلام کرد و گفت: بر این اساس هر کیلو شقه گوسفندی با نرخ ۸۵ هزار تومان و گوشت گوساله با نرخ ۷۵ هزار تومان باید در اختیار مصرفکننده قرار گیرد و فروش با نرخهای بالاتر گرانفروشی است.
مدیرعامل اتحادیه دامداران کشور درباره آخرین وضعیت قاچاق دام، بیان کرد: سال گذشته با نوسان نرخ ارز و کاهش ارزش ریال در برابر دلار، انگیزه قاچاقچیان برای خروج دام از مرزهای کشور افزایش یافت به طوری که با خروج قابل توجه دام سنگین از مرزهای غربی و دام سبک از مرزهای جنوبی کشور شاهد تلاطم و آشفتگی قیمت در بازار بودیم که هماکنون با تثبیت نرخ ارز و هویتدار کردن دامها، خروج غیرقانونی دام از مرزهای کشور کنترل شده است.
این مقام مسئول در پایان تصریح کرد: با هویتدار کردن دام و جلوگیری از قاچاق، بازار گوشت به ثبات میرسد به طوری که با اعمال مدیریت صحیح دیگر نیاز به واردات گوشت نخواهیم داشت.
انتهای پیام/