سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سلمان فارسی چه جایگاهی نزد پیامبر اکرم (ص) داشت؟

یک کارشناس قرآنی در خصوص ارزش سلمان فارسی نزد پیامبر (ص) نکاتی را بیان کرد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ارزش و جایگاه سلمان فارسی نزد «پیامبر اکرم(ص)»سید محسن شفیعی کارشناس علوم قرآنی  پیرامون شخصیت سلمان فارسی گفت: سلمان فارسی از صحابه «پیامبر اکرم (ص)» و از یاران حضرت «علی (ع)» بشمار می‌رود، وی فرد مورد اعتماد «پیامبر اکرم (ص)» و خانواده ایشان بود، «پیامبر اکرم (ص)» در مورد سلمان فارسی فرموده‌اند: «سَلْمانُ مِنّا أَهْلَ الْبَیْتِ، سلمان از اهل بیت من است»، این در حالی است که سلمان نه عرب بوده و نه از خاندان «اهل بیت (ع)» با این همه از ارزش بالایی نزد «پیامبر گرامی اسلام (ص)» برخوردار بوده است.


بیشتربخوانید: بازیگر حرفه‌ای در نقش سلمان فارسی کیست؟


وی در همین رابطه ادامه داد: سامان فارسی به واسطه مسلمان شدن و همچنین عشق و ارادت به «پیامبر (ص)» آنقدر رشد پیدا کرد که مورد اعتماد «حضرت زهرا (س)» و «پیامبر (ص)» نیز قرار گرفت، زهد و تدین همچنین با تدبیر بودن از بارزه‌های شخصیتی سلمان فارسی بود. این فرد در جنگ احزاب «خندق»، حفر کانال و مقاومت در مقابل دشمن را به «پیامبر (ص)» پیشنهاد داد و «پیامبر (ص)» نیز آن را پذیرفتند، همین امر سبب موفقیت مسلمانان در مقابل دشمنان بود و به جنگ خندق معروف شد.

وی به جایگاه و ارزش سلمان فارسی به عنوان یک فرد مومن اشاره و ابراز کرد: سلمان توانست با تقوای خود ارزش وجودیش را افزایش دهد و به جایی برسد که «پیامبر (ص)» در مورد وی فرمودند: بهشت منتظر ورود چهار نفر است «علی (ع)» سلمان، ابوذر و مقداد، این امر نشان دهنده جایگاه این چند تن است. با تقوا بودن سلمان به حدی با ارزش بود که «پیامبر (ص)» وی را تکریم می‌کردند.

شفیعی در مورد والی شدن سلمان در دوره خلیفه دوم اظهار کرد: سلمان فارسی یک دوره از زندگیش به عنوان والی مدائن انتخاب شد البته این سمت از سوی خلیفه دوم به سلمان داده شد و سلمان در پذیرش این سمت با «حضرت علی (ع)» مشورت کرد، «امیرالمومنین (ع)» نیز وی را به پذیرش این سمت تشویق کردند.

وی مدیریت سلمان فارسی را مورد بررسی قرارداد و تاکید کرد: در زمان حکم رانی سلمان به مدائن دوره‌ای درخشان برای این شهر رقم خورد. وی توانست مدیریت اسلامی را به معنای واقعی به اجرا بگذارد، استانداری که بسیار زاهدانه زندگی کرد و با تهی دستان مانوس بود. بررسی زندگی سلمان نشان می‌دهد زندگی وی سرشار از موفقیت و سعادت است.

شفیعی سلمان فارسی را یکی از افتخارات ایران زمین دانست و افزود: سلمان فرزندی از سرزمین ایران بود و برای ما مایه افتخار است که مورد وثوق و اعتماد اهل بیت(ع) و مورد تکریم «پیامبر (ص)» بود. در روز شمار تاریخ ایران نیز روزی را با نام سلمان فارسی قرار داده‌اند تا از مقام شامخ این انسان بزرگ یاد شود.

وی زادگاه اصلی سلمان را یکی از شهر‌های ایران دانست و عنوان کرد: زادگاه اصلی سلمان معلوم نیست برخی معتقدند وی در شهر اصفهان به دنیا آمده است، برخی دیگر نیز وی را متولد شهر رامهرمز در استان خوزستان معرفی می‌کنند. نام اصلی سلمان نیز روزبه بود و پس از گرویدن به دین مبین اسلام به نام سلمان شهرت پیدا کرد. سلمان در پی دریافت حقایق سفر‌های فراوانی را به کشور‌های مختلف انجام داد و در ادامه به عربستان آمده و به دین اسلام روی آورد، وی از ادیان دیگر نوید ظهور آخرین «پیامبر حضرت محمد (ص)» را شنیده بود.

شفیعی به نام گذاری «امام صادق (ع)» بر سلمان اشاره و خاطرنشان کرد: «امام صادق (ع)» در مورد سلمان فرموده‌اند که این فرد را به نام سلمان محمدی بشناسید، زیرا بارزه‌های شخصیتی بزرگی را در خود داشته است.

منبع: میزان

انتهای پیام/

ارزش و جایگاه سلمان فارسی نزد «پیامبر اکرم(ص)»

برچسب ها: ائمه اطهار ، احادیث
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.