سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

کرایه‌های سر به فلک کشیده در مرز‌های عراق/ ۹۰ درصد از ناوگان اتوبوس‌رانی به مرز‌ها اعزام شدند

درحالی که موج بازگشت زائران از مرز‌های عراق آغاز شده به گفته مسئلان راهداری کرایه‌های در روز‌های پایانی تا ۴ برابر افزایش می‌یابد

 

به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  موج بازگشت زائران از امروز آغاز شده و همین موضوع باعث افزایش ترددها در مرزهای چهارگانه به ویژه مرز مهران شده است.

گزارش‌های رسیده نشان دهنده آن است که از شب گذشته موج بازگشت زائران تشدید شده و روزانه بیش از ۵۰ هزار زائر از مرزهای چهارگانه وارد کشور می‌شوند؛ همچنین به دلیل کمبود امکانات از جمله اسکان و ناوگان حمل و نقل عمومی جهت تردد بسیاری از زائران مدت اقامت خود را در مرزها کوتاه کردند و زودتر از روز اربعین به کشور بازگشتند.

همچنین ظرفیت پارکینگ‌ها برای خودروهای شخصی در حال تکمیل شدن است البته با توجه به آغاز موج بازگشت زائران این مشکل برطرف می‌شود، از سوی دیگر به گفته بسیاری مسئولان زائران برای تردد سعی کنند  بدون خستگی و عجله رانندگی کنند، چرا که در این ایام در بسیاری از مسیرها ترافیک است، بنابراین صبر و حوصله داشتن بسیار ضروری است.

در همین رابطه مهران قربانی معاون حمل و نقل سازمان راهداری جاده‌ای در گفت وگو با خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بابیان اینکه موج بازگشت زائران از شب گذشته آغاز شده است، گفت: تمامی دستگاه‌های حمل‌ونقلی از جمله راه آهن، سازمان هواپیمایی کشوری با همکاری یکدیگر سعی دارند زائران را به بهترین نحو به مقصدهای خود بازگردانند.

او با بیان اینکه مراسم پیاده روی اربعین امسال زودتر از سال‌های گذشته آغاز شد، اظهار کرد: ستاد اربعین سازمان راهداری از ۱۷ مهر  تا سوم آبان برای جا به جایی و تردد زائران برنامه ریزی کرده بود، اما با توجه به استقبال کم نظیر زائران موج رفت آن‌ها از دهم مهر آغاز شد.

قربانی بیان کرد: سازمان راهداری برای جا به جایی زائران ۸ هزار و ۷۰۰ دستگاه اتوبوس در نظر گرفته بود، اما با توجه به حذف روادید و همچنین کمبود ناوگان حمل و نقل جاده‌ای در طرف عراقی، این میزان وسایل جوابگو نبوده به همین دلیل تمامی دستگاه‌های حمل و نقل جاده‌ای در استان‌های دیگر برای جا به جایی اضافه شدند.

 استفاده از ۱۱ هزار ناوگان حمل ونقل جاده ای در مرزهای کشور

معاون حمل‌ونقل سازمان راهداری جاده‌ای با اشاره به اینکه حدود ۱۱ هزار ناوگان حمل‌ونقل جاده‌ای برای جا به جایی و بازگشت زائران بسیج شده‌اند، گفت: به دلیل آن که در روزهای پایانی از تاریخ ۲۴ تا ۲۹ مهر اوج پیک بازگشت زائران است بنابراین تمامی ناوگان‌های حمل و نقل جاده‌ای برای جا به جایی زائران به مرزها اعزام می‌شوند.

او افزود: در روزهای پایانی ۷۰ درصد از ناوگان‌های حمل و نقل جاده‌ای به مرزها اعزام می‌شوند و حتی در صورت کمبود ممکن است ۹۰ درصد از ناوگان‌ها به این مرزها اضافه شوند.

قربانی بیان کرد: در این چند روز شهرهای دیگر ممکن است با کمبود اتوبوس روبه‌رو شوند به همین دلیل از مردم تقاضا می‌کنیم در این ایام، سفرهای خود را به روزهای دیگر موکول کنند.

معاون حمل و نقل سازمان راهداری جاده‌ای افزود: در این چند روز مسافران می‌توانند از خودروهای شخصی و یا سواری‌های کرایه‌ای برای رفت و آمدهای برون شهری خود استفاده کنند.


بیشتر بخوانید:پایانه‌های مرزی مملو از اتوبوس شد / آغاز بازگشت زائران از فردا


او با اشاره به اینکه در مرز مهران سه پایانه معین برای جا به جایی در نظر گرفته‌ایم، اظهار کرد: پایانه‌های معین شهرهای اندیمشک، همدان و کرمانشاه برای جا به جایی زائران در مرزهای مهران در نظر گرفته شده تا مسافران با مراجعه به این شهرها به مقاصد اصلی خود بازگردند.

قربانی به کرایه‌های مرز مهران تا نجف اشاره کرد و گفت: متأسفانه کرایه‌ها در این مسیر بر اساس تقاضا تعیین می‌شود بنابراین ممکن است در این ایام کرایه‌ها سه تا چهار برابر هم شود.

معاون حمل و نقل سازمان راهداری جاده‌ای توضیح داد: کرایه‌های این مسیر در اختیار بخش خصوصی است بنابراین حتی با رایزنی‌های صورت گرفته نتوانسته‌ایم نرخ‌های ثابت تعیین کنیم بنابراین زائران در هنگام رفت و برگشت مدیریت‌های لازم را جهت این هزینه‌ها داشته باشند.

 در تعطیلات اربعین  کمتر به مسافرت کنید

او افزود: به دلیل حجم انبوه زائران برای برگشت مسافران برنامه‌ریزی‌های لازم را جهت برگشت داشته باشند تا با ترافیک و یا مشکل کمبود ناوگان روبه‌رو نشوند.

قربانی درباره نرخ کرایه‌های داخلی هم اظهار کرد: نرخ کرایه‌ها در داخل کشور کاملاً ثابت است و نظارت‌های مستقیمی بر تمامی کرایه‌ها از سوی بازرسان انجام می‌شود بنابراین درصورتی‌که زائری بلیت خود را گران‌تر خریداری کرده باشد به بازرسان ما و یا سامانه ۱۴۱ گزارش دهد تا مبلغ و بلیت آن‌ها استرداد شود.

معاون حمل و نقل سازمان راهداری جاده‌ای با اشاره به اینکه در این ایام تمامی ناوگان‌های حمل و نقلی از جمله هوایی، ریلی و جاده‌ای از ظرفیت‌های خود برای تردد زائران استفاده کرده‌اند، گفت: امسال پیش بینی می‌کردیم تنها ۲۰ درصد نسبت به سال گذشته با افزایش زائر مواجه شویم، اما آمارها نشان دهنده آن است که بیش از ۳ میلیون زائر برای اربعین به کربلا اعزام شده‌اند.

او گقت: واقعه اربعین یک پیاده روی بی‌نظیر در دنیاست و هیچ نمونه از سفر در دنیا نداریم که در یک دوره ۱۵ الی ۱۶ روزه، بیش از ۳٫۵ میلیون زائر از کشور خارج شوند و بخواهند در یک دوره چهار تا پنج روزه، همه به کشور برگردند. شباب و مهران-صالح آباد روستای گلان را نیمه سنگین گزارش داد.

همچنین تردد در محور قصر شیرین - پایانه مرزی خسروی و در محور خرمشهر-پایانه مرزی شلمچه پرحجم و روان گزارش شده است. ترافیک در محور اهواز-بستان به پایانه مرزی چذابه پرحجم گزارش شده است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۵:۳۶ ۲۶ مهر ۱۳۹۸
از مسولین به خاطر برنامه ریزی ترابری زایرین متشکرم، بخصوص در داخل مرزهای ایران عزیز. ولی برای داخل عراق چند نکتل را باید هماهنگ فرمایند. نرخ برای جابجایی در مسیرهای داخل عراق..اتوبوسهای ایران در داخل عراق، یک سر خالی بودند. برنامه ریزی و حتما اعلام و اطلاع رسانی شود که در عراق از آنها استفاده نماییم. مثلا اتوبوس از مهران به کوت میرفت ولی برای برگشت کسی اطلاع ندلشت و اتوبوسها خالی می آندند به مهران، در حالیکه ما ۲۰۰هزار داده بودیم به ماشین عراقی و در مسیر باهم رسیدیم به مهران.....
حجت گلوانی
۱۴:۱۳ ۲۶ مهر ۱۳۹۸
باسلام قبولی زیارت همه عاشقان حسینی وقعابرخوردمسولین گمرک عالی بودولی اتوبوس ازکرمانشاه تاتبریز۱.۷۰۰.۰۰۰ریال گرفت چندبرابراین انصاف نیست .
یزدان
۱۳:۰۰ ۲۶ مهر ۱۳۹۸
علت اصلی بالارفتن کرایه، ترافیکه، در عراق هم فوراً نباید سوار اولین ماشین شوی، باید جلوتر بری، کرایه پایین میاد، اوایلش از مهران تا نجف 300 بود اما جلوتر بین ماشینا میری کرایه پایین تر میاد، ما با سواری سوناتا از مهران رفتیم نجف اون سه نصف شب، با 150 تومن، طرف حرفه ای بود با صدوهفتادتا سرعت مارومیبرد
ناشناس
۱۱:۳۰ ۲۶ مهر ۱۳۹۸
سلام
از اربعین امسال تا اربعین سال اینده این ستاد اربعین دقیقا چیکار میکنه؟
فقط هر سال گزارش میده که چینین شد و چنان شده
اینو که خودمونم رفتیم دیدیم
با مسئولان عراقی رایزنی کنید مشکلات سال دیگه تکرار نشه
نرخ کرایه ها مصوب بشه
اتوبوس از این ور بره اونور و...
حسام
۱۰:۰۸ ۲۶ مهر ۱۳۹۸
بنده الان رسیدم مرز مهران ۲۰۰۰ تا اتوبوس بود که زائران رو به مهران میبرند و بسیار اتوبوس خالی زیاد بود.امکانات رفاهی نظیر چایی.اب.تخم مرغ و..در مرز ایران رایگان عرضه میشد.امسال عالی بود انشاءالله سال بعد بازم میرم
ایرانی
۱۰:۰۸ ۲۶ مهر ۱۳۹۸
باعرض سلام وخسته نباشید لطفا ی تمهیداتی اندیشیده شودبامسیولین عراقی برای کرایه های ماشینهای عراقی اصلا حساب وکتاب نداره هرچی دلشان میخاد اززایرین ایرانی میگیرن مسیر100 هزارتومنی رو تا400 هزار تومن میگیرن لطفا رسیدگی نمایید
ناشناس
۰۸:۳۸ ۲۶ مهر ۱۳۹۸
من تازه از پیاده روی معنوی اربعین برگشته ام تمام زیبایی های عالم در کربلا جمع شده است
حسن
۰۶:۵۱ ۲۶ مهر ۱۳۹۸
باسلام وباعرض تسلیت اربعین حسینی بایدبه اطلاع مقامات متحرم رسانده شود که علی رغم همه تبلیغات وتلاش مسؤولان کشوری واستانی درخوزستان وکرمانشاه و پوشش خبری بیشتر مسیرهای خوزستان وکرمانشاه وحتی پاک کردن تابلو های مسیر ایلام مهران دربرخی مسیرهای منتهی به استان ایلام توسط بعضی ها اما بااین وصف مسیرایلام مهران همچنان مطلوب ترین وپرطرف دارترین انتخاب مردم برای رفتن به عتبات عالیات است.لذا استدعا دارد محض رضای خدا وبرای رضای حال مردم دست از لجاجت بردارید وتوسعه راه های این استان تامهران را به صورت ویژه دربرنامه کاری خودقرار دهید.
اکبر
۰۶:۴۳ ۲۶ مهر ۱۳۹۸
وابا قبول نیست لون راننده اس که دوبله سوبله از زایرامام حسین پوا میگیره منفعت گقتن نه دیگه سواستفاده‌ای کنی .برکت نداره راضی باش خدا برکت بده زایرازکجابیاره شایدنداشته باشه کمی زحم وانصاف خوب چیزیه که بعضی ها ندارن
پژمان
۰۴:۲۶ ۲۶ مهر ۱۳۹۸
وقتی مدیریت تو عراق نیست ؟ زائر زیاد باشه باید ده برابر کرایه بگیرن
الان من بابرنامه ریزی ارز و دینار اوردم . کرایه چهاربرابری و ازکجابیارم بدم
ناشناس
۱۴:۱۲ ۲۶ مهر ۱۳۹۸
مدیریت تو عراق نیست ؟ چرا
کرایه چهاربرابری و ازکجابیاری بدی? پیاده برو کرایه چهاربرابری هم نده
پیمان اشراقی
۰۲:۰۰ ۲۶ مهر ۱۳۹۸
سلام ،

به اتوبوس هایی که نرخ مصوب را رعایت کنند ،
تعداد سرویس بیشتری اختصاص دهید .
ناشناس
۰۱:۱۱ ۲۶ مهر ۱۳۹۸
تمام ماشین ها بردن مرز فکر مردم گرفتار بدون ماشین که تو ترمینالها علاف شدن کسی نیست
ناشناس
۱۴:۵۴ ۲۶ مهر ۱۳۹۸
همونجور که موقع خروج از کشور تشریف بردن لب مرز همونجور هم الان برگردن شهرشون