مهریه عندالمطالبه و عندالاستطاعه است و هر زمان که زوجه تقاضای مهریه خود را داشته باشد زوج مکلف به پرداخت آن است مطالبات مهریه اگر توسط وکیل انجام شود نیازمند زمان کمتری است و نیازی به حضور زوج در دادگاه ندارد، زیرا وکیل با شناسایی اموال زوج میتواند سریعتر مهریه زوج را طلب کند و در صورتی که مرد مهریه را پرداخت نکند وکیل میتواند حکم جلب او را بگیرد و برای جلب مرد هیچ نیازی به حضور زن نیست.
در صورتی که زن اموالی از مرد را به دادگاه معرفی کند و دادگاه حکم به توقیف اموال را بدهد مهریه زوج از آن مال پرداخت میشود.
بیشتر بخوانید: فروش کالای تقلبی چه جرمی دارد؟
از سوی دیگر برای مطالبه مهریه عندالمطالبه مرد ملزم است تحت هر شرایطی آن را پرداخت کند.
اما گاهی اوقات این سوال پیش میآید که مهریه در چه صورتی به زن تعلق نمیگیرد و در پاسخ باید گفت تنها در شرایطی که بذل مهریه یا همان بخشش از سوی زوج انجام گرفته باشد مهریهای به او تعلق نمیگیرد البته زن میتواند در ازای طلاق توافقی مهریه خود را بذل کند.
اگر اعسار یا ناتوانی زوج از پرداخت مهریه به تصویب دادگاه برسد در آن صورت او میتواند طی اقساط مختلف مهریه را پرداخت کند البته مهریه میتواند به صورت قسطی پس از طلاق به زن داده شود.
حتی در صورت اثبات رابطه نامشروع زن باز هم مهریه خود را دریافت میکند و پس از فوت زن مهریهاش به وراث او یعنی پدر و مادرش میرسد و آنها میتوانند مهریه دخترشان را از مرد مطالبه کنند.
گاهی اوقات این سوال پیش میآید که آیا به جای تعیین سکه میتوان بخشی از خانه یا ملک را از شوهر گرفت یا خیر، که در پاسخ به این سوال باید گفت بله این اتفاق ممکن است رخ دهد و میتوان در سند ازدواج قسمتی را تحت عنوان مهریه در نظر گرفت و آن را پس از ثبت ازدواج به زن انتقال داد.
برای مطالبه باید ابتدا مدارک لازم مانند اصل سند ازدواج، اصل شناسنامه و کارت ملی به وکیل داده شود تا او در جلسات دادگاه بتواند حکم محکومیت زوج به پرداخت مهریه را طلب کند برای دریافت اصل سند ازدواج میتوان به دفترخانه محل انعقاد عقد مراجعه کرد.
انتهای پیام/
هیچ فرقی نداره. حکم جلب هم تا زمان قطعی شدن رای صادر نمیشه. اونم در شرایط خاص
"زن" ها قبلش مهرشون رو خواهند گرفت و نمیزارن به کسی دیگه برسه
مراقب باشیم