سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ساخت اسکله‌های شناور چند منظوره در هرمزگان نمایش توان متخصصان ایرانی

اسکله‌های شناور چند منظوره یکی از ضرورت‌های مهم در توسعه ایمنی و سهولت امر حمل و نقل و گردشگری دریایی است که به دست متخصصان ایرانی در بندرشهید رجایی بندرعباس ساخته می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از  هرمزگان،اسکله‌های شناور چند منظوره یکی از ضرورت‌های مهم در توسعه ایمنی و سهولت امر حمل و نقل و گردشگری دریایی است که به همت متخصصان داخلی طی سال‌های اخیر این نوع اسکله‌های پیشرفته در بندرشهید رجایی بندرعباس ساخته می‌شود.

نصب این نوع اسکله‌ ها در بنادر و سواحل کشور تاثیر چشمگیری در رونق مناسبات تجاری با کشور‌های دیگر و توسعه اقتصاد و گردشگری دارد.

افزایش ظرفیت جابه جایی مسافر و گردشکر دریایی، سرعت بخشی در عملیات سوار و پیاده شدن مسافر و همچنین کاهش زمان انتظار از مزایای نصب این اسکله ها در بنادر و جزایر است.

محمد احمدزاده مدیر اسکله شهید حقانی بندرعباس در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از  هرمزگان،گفت: نصب این نوع اسکله در بندرشهید حقانی بندرعباس سبب سهولت امر تردد پهلوگیری انواع شناور‌ها و تهسیل سوار و پیاده شدن مسافر‌ها از شناور‌ها شده است.

او افزود: ارتقای ضریب ایمنی تردد‌های دریایی و افزایش تعداد گردشگران از دیگر مزایای نصب اسکله‌های چندمنظوره شناور در بندرشهید حقانی است.

مدیر اسکله شهید حقانی بندرعباس گفت:اکنون ۱۲ رمپ اسکله شناور در بندرشهید حقانی نصب شده است و این بندر روزانه ظرفیت جابجایی ۴۰۰ هزارنفر مسافر را دارد.

احمدزاده افزود: از این شمار ۱۰ رمپ اسکله ویژه تردد مسافران و ۲ رمپ اسکله ویژه سوخت گیری است و قرار است تا پایان سال یک رمپ دیگربرای شناور‌های مسافری نصب شود.

اسکله‌های شناور در بنادر مسافری و اسکله‌های تفریحی به دلیل ایجاد یک سطح عبور بدون پله و دارای ارتباط مناسب بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرند.

همچنین این نوع اسکله‌ها در انواع کامپوزیتی، بتنی و فولادی ساخته می‌شوند که انواع کامپوزیتی آن به عنوان اسکله‌های نصب سریع و با قیمت بسیار کمی قابل استفاده است.

داوود غلامی کارشناس تجهیزات دریایی اداره تعمیر و نگهداری اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان در گفت و گو باخبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از  هرمزگان، گفت: اسکله‌های شناور نوعی اسکله نصب سریع محسوب می‌شوند که در آب‌های دارای سطح متغیر زیاد مانند مناطق جزر و مدی شدید و نیز در مناطق دور از ساحل مورد استفاده قرار می‌گیرند.

او افزود:سطح اسکله‌های شناور و کشتی مجاور آن معمولا اختلاف ارتفاع زیادی ندارند لذا در شرایطی که اختلاف سطح کشتی بین حالت پر و خالی زیاد نباشد، استفاده از اینگونه اسکله‌ها برای انتقال خودرو و مسافر و برخی کالا‌ها مثل مواد معدنی مناسب است.

کارشناس تجهیزات دریایی اداره تعمیر و نگهداری اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان گفت: بدنه این اسکله شناور از جنس فولاد دریایی درجه عالی تحت کلاس یک موسسه رده بندی معتبر ایرانی ساخته شده است و این ورق‌های فولاد نیز در داخل کشورمان ساخته می‌شود.

داوود غلامی افزود: هزینه ساخت هر رمپ حدود سه میلیارد تومان است که اگر این دانش در کشور بومی نشده بود نمونه وارداتی آن حدود سه برابر برای کشورمان هزینه بر بود و بومی سازی این دانش تاثیر چشم گیری در جلوگیری از خروج ارز و کمک به رشد اقتصاد و اشتغال در کشور دارد.

اسکله های شناور نوعی اسکله نصب سریع محسوب می شودو مناطق جزر و مدی از پل و یا پل های ارتباطی مفصلی استفاده می شود که نقش ارتباط دهنده و تثبیت کننده پانتون ها را ایفا می کند وطول این پل ها با در نظر گرفتن تراز عرشه، تراز آب در جزر و مد و شیب مجاز برای عبور و مرور بر روی آن حدود ۲۰ تا ۳۰ مترتعیین می‌شود.

افزایش سهولت دسترسی در امر تخلیه و بارگیری مواد معدنی و محصولات کشاورزی، رونق صادرات صنایع دستی و افزایش ارزآوری و توسعه اشتغال پایدار از دیگر مزایای ساخت اسکله‌های شناور است.

مهدی بروغنی رئیس اداره تعمیر و نگهداری تجهیزات دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان در گفت و گو باخبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از  هرمزگان، گفت: ساخت اسکله شناور چند منظوره با تکیه بر دانش متخصصان بومی و توانمندی فنی مهندسان ایرانی پیشرفت چشمگیری یافته و اکنون کشور عمان هم متقاضی ساخت ۱۰ رمپ اسکله شناور در کشورمان شده است.

او با اشاره به ساخت ۸۰ رمپ اسکله چندمنظوره در بندرشهید رجایی گفت:این اسکله‌ها فقط در استان هرمزگان ساخته می‌شوند و دانش ساخت این نوع اسکله‌ها به سایر بنادر کشور ارسال شده است.

رئیس اداره تعمیر و نگهداری تجهیزات دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان گفت: ساخت هر رمپ به صورت مستقیم و غیر مستقیم سبب ایجاد اشتغال برای حدود ۵۰۰ نفر می‌شود و نمونه خارجی این نوع رمپ‌ها حدود ۱۵۰ هزار دلار قیمت دارد که این مبلغ سه برابرهزینه نمونه ساخته شده در کشور است.

ابولفضل نجف پورکارشناس مسوول اداره تعمیرو نگهداری تجهیزات دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان در گفت و گو باخبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از  هرمزگان،گفت: اکنون اسکله شناور ویژه بندرشیوء در مراحل پایانی ساخت است و تا یک ماه آینده برای نصب به این بندرمنتقل می‌شود.

او نصب این اسکله را در بندرشیوء آغاز تحولی عظیم در اقتصاد این منطقه از جمله رونق صادرات، کشاورزی و صنایع دستی دانست.

این اسکله ها در بسیاری از بنادر و سواحل هرمزگان از جمله بندرسیریک،بندرعباس،جزایر هرمز و قشم نصب شده است که سبب رونق  و پویایی اقتصادو تجارت  در این مناطق شده است.

متخصصان ایرانی با خودکفایی در ساخت اسکله‌های شناور، توانایی خود را در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی به اثبات رسانند.

انتهای پیام/ر

خودکفایی در ساخت اسکله های چند منظوره

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.