در متن این بیانیه آمده است:
« بسمه تعالی
اقدام دولت ترکیه برای ایجاد منطقه امن و تغییر ترکیب جمعیتی شمال سوریه منجر به حمله نظامی به خاک کشور مستقل و تجاوز به حاکمیت ملی سوریه شده است. این اقدام به هر بهانهای صورت گرفته باشد، یک تجاوز آشکار به کشور دیگر است و از سوی همه نهادهای بینالمللی و دولتها و احزاب و گروهها باید محکوم شود. بگذریم که در نتیجه تجاوز ترکیه به سوریه، شاهد کشته شدن مردم بیگناه و آواره شدن هزاران کرد و تخریب مناطق مسکونی و از بین رفتن زیرساختهای کشور سوریه هستیم و این چیزی نیست که هیچ انسانی به آن رضایت بدهد.
متاسفانه دولت ترکیه در مواقعی از مدار همزیستی با همسایگان خارج شده و در راستای احیای قدرت عصر عثمانی برای ترکیه جدید، وارد ماجراجوییهای خطرناکی میشود. این کشور با هدف تغییر حکومت سوریه در طی چند ماه، وارد حمایت از جریانهای خطرناک و تروریستی مانند داعش شد و به ایجاد تسهیلات برای آنان مبادرت کرد. نقش این کشور در رشد جریانهای تروریستی در منطقه از جمله در عراق و سوریه را نمیتوان انکار کرد و اینک هم که منطقه به سمت آرامش نسبی پیش میرود باز این دولت ترکیه است که با حمله به شمال سوریه، منطقه را متشنج کرده و بار دیگر فرصت سازماندهی و رشد جریانهای تروریستی را ایجاد کرده است.
کردهای سوریه از ابتدای ظهور تروریسم در سوریه و عراق، در کنار دولت سوریه نقش نسبتا خوبی در مبارزه با تروریسم بر عهده گرفتند. منکر این نیستیم که احتمالا برخی از جریانهای تجزیهطلب در کردستان از جمله پ. ک. ک ممکن است از موقعیت کردهای سوریه هم برای پیگیری اهداف خود بهره ببرند، اما مبارزه با این جریان، توجیهگر تجاوز آشکار به یک کشور دیگر و اشغال سرزمین سوریه و تغییر ترکیب جمعیتی این منطقه نیست.
«حزب اعتماد ملی» در این وضعیت از سویی نگران سرنوشت مردم کرد سوریه و کشته شدن و آوارگی آنان است و از سوی دیگر نمیتواند چشم خود را بر تجاوز علنی به خاک و تمامیت یک کشور مستقل ببندد و نیز نمیتواند احتمال رشد مجدد تروریسم در پناه اقدامات نظامی ترکیه را نادیده بگیرد. از این رو در اعلام مواضع خود در این زمینه بر نکات مهم زیر تاکید میکند:
دولت ترکیه باید در اسرع وقت به اقدامات نظامی خود در داخل سوریه پایان دهد و به مرزهای بینالمللی بازگردد. این کشور باید رویه خود در عراق و سوریه را تغییر دهد و از انجام اقداماتی که در عمل منجر به رشد جریانهای تروریستی در منطقه میشود، خودداری کند.
اوضاع داخلی سوریه با توجه به سالها جنگ و برادرکشی و خسارات سنگین ناشی از مبارزه با تروریسم، به اندازه کافی نگرانکننده است و ایجاد جنگی جدید در این کشور اصلا به سود مردم آن نیست؛ بنابراین باید به روند مذاکرات سیاسی برای رسیدن به یک راهکار ملی با حفظ تمامیت ارضی این کشور کمک کرد و راهکار نظامی را کاملا کنار گذاشت.
جامعه جهانی و دولتهای منطقه درباره تجاوز ترکیه به سوریه واکنش نشان دادهاند، اما باید بیش از این در مسیر ایجاد صلح تلاش کنند و مانع تداوم اقدامات دولت ترکیه شوند. حمایت نهادهای جهانی و دولتها از مذاکرات صلح سوریه و مخالفت واقعی با تروریسم یک ضرورت است.
مردم کرد سوریه برای ایجاد امنیت درازمدت برای خود باید از فعالیت گروههای تجزیهطلب در سرزمین خود جلوگیری کنند و خود را بخشی از سوریه بدانند. تغییر مرزهای جغرافیایی کشورهای منطقه نه ممکن است و نه مطلوب و به همین دلیل در اقدامات تجزیهطلبانه برخی گروههای کرد در ایران و سوریه و ترکیه و عراق، هیچ نفعی برای مردم کرد وجود ندارد. کردهای سوریه هم باید اهداف خود را در چهارچوب سوریه واحد و دمکراتیک تعریف کنند و از میدان یافتن برخی گروههای تجزیهطلب جلوگیری به عمل آورند تا بهانه مداخله کشورهای دیگر در مسائل کردستان سوریه از میان برود.
از دولت جمهوری اسلامی انتظار داریم با توجه به رابطه خوبش با سوریه و ترکیه و کردها، پیشنهاد میانجیگری خود را برای اتمام مداخلات ترکیه در شمال سوریه جدیتر پیگیری کند و با ایجاد صلح در منطقه، از رنج و محنت مردم کرد بکاهد.
در نهایت حزب اعتماد ملی برای مردم کرد سوریه آرزوی صلح و همزیستی با مردم عرب و ترکمن و ترک را دارد و امیدوار است با رشد عقلانیت در دولتهای منطقه و سران احزاب و گروهها، راه مذاکرات سازنده برای آینده سوریه باز شود و زمینه رشد جریانهای تروریستی در منطقه از میان برود.
حزب اعتماد ملی
۲۳ مهرماه ۹۸»
بیشتر بخوانید: ملتسازیهای جدید هویت پایداری نخواهند داشت/ احساس عدالت جمعی اثرات مستقیم در امنیت تمام منطقه دارد
انتهای پیام/