رئیس گروه مطالعات اسلامی رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم ایران گفت: رابطه با انسانها با یکدیگر بر پایه دوستی است مومن نباید فقط خود را ببیند، بلکه باید همه را مدنظر قرار دهد.
وی ادامه داد: برادری دینی در کنار برادری جهانی قرار دارد. در قرآن پیامبر مشرکان را برادر خود خواندند و در حالی اعلامیه حقوق بشر در قرن معاصر همه افراد را برادر و برابر خواند که قرآن کریم سالها پیش این موضوع را بیان کرده بود.
بیشتر بخوانید: ابلاغ بخشنامه تفویض اختیار به دادگستری مبنی بر صدور ابلاغ عضویت نمایندگان قوه قضاییه در کلیه نهادهای شبه قضایی سطح استان
آیت الله محقق داماد تصریح کرد: اصل در اسلام آشتی و صلح است و جنگ پدیدهای استثنایی و تلخ است.
رئیس گروه مطالعات اسلامی رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم ایران با اشاره به نصب قاضی گفت: در قرآن دو نهاد وجود دارد یکی نهاد میانجیگری و دیگری نهاد حکمیت است؛ نهاد میانجیگری به اصلاح اختلافات اشاره دارد و یکی از زیباترین نهادهای اخلاقی اسلام است.
وی ادامه داد: داوری رأی صادر میکند، اما میانجیگری رأی صادر نمیکند؛ میانجیگری به معنای اصلاح روابط میان افراد است و در قرآن به طور کامل این موارد ذکر شدهاند.
آیت الله محقق داماد تصریح کرد: قاضی نباید روی عواطف رأی دهد؛ شرایط داور را خدا مشخص کرده است و وی باید عادل، فقیه، دانشمند باشد.
رئیس گروه مطالعات اسلامی رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم ایران بیان کرد: بهترین چیزها برای انسان صلح است و این موضوع در قرآن ذکر شده است.
انتهای پیام/