در ابتدا اطلاعاتی چون آدرس فرستنده و گیرنده ثبت میشود و سپس ارزش مرسوله توسط کارشناس پست که به صورت نیابت از گمرک حضور دارند یا به همراه مامور گمرک مستقر در محل، تعیین شده تا میزان عوارض گمرکی و هزینه پستی آن مشخص شود. همه مرسولات ارسالی به خارج از کشور، بیمه میشوند و مرسولات با ارزش تا ۸۰ دلار از عوارض گمرکی معاف هستند.
در حال حاضر، ارسال تمامی مرسولات پستی با استفاده از سيستمهای مكانيزه به خارج از کشور از طریق خطوط هوایی و از مبداء فرودگاه امام خمینی(ره) تهران، پس از طی مراحل قانونی و ارزیابی توسط ناظران گمرک، انجام می شود تا با سریع ترین روش به مقصد مورد نظر برسد.
اما جالب است بدانیم که با وجود تحریمها، بیشترین حجم ترافیک پستی به کشورهای آلمان، استرالیا، کانادا، انگلستان، سوئد، آمریکا، ژاپن، ترکیه اختصاص دارد و در مقابل کمترین آن مربوط به کشورهای آفریقایی است.
به طور میانگین در روز ۴۷۰ فقره مرسوله برای ارسال به خارج از کشور به باجه های منتخب مناطق پستی تحویل می شود که بیشتر آنها را هدایا و سوغاتی نظیر پوشاک، خشکبار و خوراکی تشکیل میدهند.
کیفیت نقل و انتقال مرسولات خارجی به گونهای است که با وجود افزایش نرخ خدمات و سرویسهای پستی در کشور اما همچنان رضایت مردم را جلب میکند. چرا که بیشترین حساسیت شبکه پستی بر اطمینان در ارسال صحیح و سالم نامه یا بسته است تا جلوگیری از فقدان یا ضایع شدن مرسولات.
با گسترش خدمات متعدد پستی همواره شاخصهایی چون نرخ مناسب، تسریع در ارسال تا دریافت محمولهها، سالم بودن و به موقع رسیدن مرسولات پستی از اهمیت به سزایی برخوردار است و همواره مورد نظر شبکه پستی و در اولویت سازمان قرار دارد.
یادآور میشود، در سیستم هزینهیابی خدمات پستی، زمان سنجی مرسولات پستی در فواصل مختلف حائز اهمیت است و کنترل بر اجرای قوانین حاکم مشمول بررسیهای گمرکی و یکی از ماموریتهای باجه قبول مرسولات خارجه محسوب میشود.
هم اکنون اطلاعاتی چون لیست مقررات و ممنوعات پستی، تعیین نرخ کرایه و تعرفههای پستی و همچنین مسیر طی شده مرسوله تا مقصد از طریق سیستم جامع رهگیری، از خدمات ارزندهای به شمار میرود که به صورت آنلاین در سایت شرکت ملی پست به آدرسwww.post.ir در دسترس عموم، قرار گرفته است.
انتهای پیام/