دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان با اشاره به اینکه وارداتی در حوزه سیمان نداریم، گفت: کشور مشکلی در تهیه سیمان ندارد و می توانیم به خوبی این محصول را تولید و حتی صادر کنیم. تولید سیمان در ۵ ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴.۸ درصد افزایش داشته است و برای کشور منفعت های زیادی دارد.
بیشتر بخوانید: پیشبینی رونق صنعت سیمان در سال ۹۸/ صادرات سیمان به ۱۷ کشور دنیا
او با اشاره به مشکلات حوزه سیمان، بیان کرد: حمل و نقل یکی از اصلیترین مشکلات در زمینه سیمان است. مدتی است که کرایه حمل و نقل داخلی و دریایی افزایش یافته و منجر بخه بروز مشکلاتی شده است؛ این امر رقابت بین کشورهای صادرکننده سیمان را نیز از بین برده است.
شیخان افزود: به دلیل اینکه سیمان یک کالای حجیم و کم ارزش است دولت برای حمل دریایی باید یک سوبسیدی به جابه جایی سیمان بدهد. سیمان، چون یک کالای تجاری نیست، در حقیقت سیمان در حوزه داخلی هم باید مانند کالایی سرمایه ای در نظر گرفته شود و حمل ویژهای برای آن در نظر گرفت.
دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان ادامه داد: کمبودی در زمینه تولید سیمان نداریم و توان تولید هر میزان که نیاز کشور باشد امکان پذیر است. پیشبینی میشود صنعت سیمان در سال ۹۸ رونق و توسعه ویژه ای یابد و اگر کارخانهها با ظرفیت ۶۰ تا ۶۵ نفری نیروی انسانی به فعالیت خود ادامه دهند قیمتها روند به خود خواهد دید.
شیخان با اشاره به ارز آوری صادرات سیمان، گفت: به ازای هر تن صادرات سیمان تقریبا حدود ۳۰ دلار و کلینکر حدود ۱۸ دلار ارزآوری دارد و ممکن است این رقم بیشتر هم شود که بستگی به این دارد از کدام مرز صادر شود.
انتهای پیام/