سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کشف دارو و لوازم آرایشی قاچاق در جنوب کرمان

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جیرفت گفت:امسال ۲۴ قلم جنس قاچاق و تاریخ گذشته در حوزه دارویی و ۱ هزارو ۷۳۹ قلم جنس قاچاق در حوزه‌ی لوازم آرایشی و بهداشتی در جنوب کرمان کشف شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان،   محمد امیر پور معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جیرفت ظهر امروز در نشست خبری به مناسبت هفته غذا و دارو با اشاره به شعار ملی اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقای سلامت با محوریت ۷ اصل گفت: کاهش قند، نمک و چربی محصولات غذای، نشانگر رنگی تغذیه‌ای در راستای دانش مصرف کننده، نشان ایمنی و سلامت محصولات غذایی، مبارزه با قاچاق کالا‌های سلامت در حوزه غذا، برچسب اصالت کالا و سیستم رهگیری و ردیابی در حوزه غذا، محصولات غذایی ویژه و فرا سودمند و اطلاع رسانی و آگاهی مصرف کننده در حوزه سلامت غذا این اصول هستند.

او با اشاره به لزوم کاهش قند، نمک و چربی در محصولات غذایی افزود: قند به عنوان یک ترکیب که در همه مواد غذایی یافت می‌شود و افزایش آن با افزایش کالری همراه است و مضرات آن مانند افزایش وزن برای مصرف کننده مشهود است و نمک که باعث ایجاد فشارخون می‌شود و بالا بودن مصرف آن بیماری‌های کلیوی، قلبی و عروقی ایجاد می‌کند.

امیرپور تصریح کرد: چربی به ویژه چربی ترانس یکی از ترکیبات شناخته شده در مواد غذایی است که در روغن جامد و نیمه جامد باید حداکثر ۲ درصد باشد اگر حرارت موجود در غذا به بیش از ۱۸۰ درجه برسد موجب تولید روغن چرب ترانس میشود اگر زیاد باشد باعث دیابت و ابتلا به سرطان می‌شود. سیاست‌های وزارت بهداشت در این راستا این است که ۳ ماده ذکر شده را در محصولات غذایی به حداقل برساند تا ایمنی و سلامت مواد غذایی را بالا ببرد.

امیرپور با بیان اینکه همه محصولات غذایی باید یک نشانگر رنگی تغذیه‌ای داشته باشند که مصرف کننده از وضعیت قند، چربی و کالری محصول مطلع باشد، تصریح کرد: در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی جیرفت همه محصولات ملزم به الصاق این برچسب‌ها هستند تا با کمترین زمان اطلاعات مفید در اختیار مصرف کننده قرار بگیرد.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با بیان اینکه از این باور اشتباه که از روغن سرخ کردنی، دوبار میتوان استفاده کرد باید اجتناب کرد، گفت: عمده‌ترین پیشنهاد به منظور کاهش قند و کالری در شیوه‌ی زندگی مردم حذف قند و شکر در کنار چای و استفاده از خرما و توت خشک است.

او با بیان اینکه تغییر ذائقه زمان بر، اما شدنی است و از سنین نوزادی و کودکی ذائقه بچه نباید به محصولات شیرین عادت کند تا در زمان بزرگسالی به افزایش وزن و چاقی گرفتار شود، افزود: عادت بد دیگر آوردن نمک سر سفره غذا است، عموما باید از طریق رژیم غذایی نرمال نمک را دریافت کنیم و از آوردن نمک سر سفره خودداری کنیم، عامل اصلی پرفشاری خون نمک است و اگر کسی به فشار خون یا بیماری کلیوی دچار شود باید مادام العمر دارو مصرف کند.

امیرپور با اشاره به مبارزه با قاچاق کالا‌های سلامت در حوزه غذا به عنوان یکی از محور‌های هفته غذا و دارو افزود: اگر مواد غذایی به صورت قاچاق وارد کشور شود هیچ اطلاعی از نحوه‌ی تولید و توزیع آن در دسترس نیست پس محصول کاملا شک برانگیز است وسلامت آن رد می‌شود.

او تصریح کرد: سامانه تشخیص کالای اصلی از قاچاق به آدرس اینترنتی TTAC.IR (تیتک) و شماره پیامک ۲۰۰۰۸۸۲۲ و شماره تماس ۰۲۱۶۱۸۵ است، که از این طریق افراد می‌توانند اصالت مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی خود را ببینند و استعلام بگیرند تا با اطمینان محصول را استفاده کنند.

امیرپور با اشاره به بازدید از اصناف و سوپرمارکت‌ها در شهرستان‌های جنوب کرمان افزود: پخش پوستر‌هایی که حاوی اطلاعات مفیدی بودند در بین عامه مردم به مناسبت اصلاح الگوی مصرف، دیوار نویسی و چاپ در اماکن عمومی، برگزاری نشست خبری و کارگاه آموزشی مربیان بهداشت کارخانه‌های مواد غذایی از جمله اقدامات آموزشی در حفظ سلامت است که در منطقه انجام شده است.

او با بیان اینکه افراد می‌توانند جهت گزارش تخلف دارویی با شماره ۴۳۲۱۳۵۶۸ تماس بگیرند، تصریح کرد: در سال جاری ۲۴ قلم جنس قاچاق و تاریخ گذشته در حوزه دارویی و ۱ هزارو ۷۳۹ قلم جنس قاچاق در حوزه‌ی لوازم آرایشی و بهداشتی کشف و ضبط در جنوب کرمان شده است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جیرفت گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۲۱۷ بازرسی از صنوف آرایشی و بهداشت در سطح عرضه در جنوب کرمان صورت گرفته است.

انتهای پیام/ی

کشف کالاهای قاچاق در جنوب کرمان

برچسب ها: قاچاق ، علوم پزشکی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.