سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس مرکز توسعه فناوری توربین‌های گازی؛

۱۰۰۰ مگاوات به ظرفیت عملی تولید برق کشور اضافه می‌شود

آسایش گفت: می‌توانیم با اجرای طرح دانش بنیان صنعت برق در بازه‌ای ۵ ساله، ۱۰۰۰ مگاوات به ظرفیت عملی تولید برق کشور اضافه کنیم.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مسعود آسایش، رئیس مرکز توسعه فناوری توربین‌های گازی پژوهشگاه نیرو در مراسم رونمایی از دو طرح دانش بنیان صنعت برق در پژوهشگاه نیرو برگزارشد گفت: در حال حاضر ۷۳ درصد از توان تولید نیرو در واحد‌های حرارتی که به میزان ۲۵ هزار مگاوات است، در واحد‌هایی صورت می‌گیرد که توربین V۹۴.۲ دارند.

او افزود: در حال حاضر ۱۶۰ واحد نیروگاهی داریم که توربین گازی V۹۴.۲ در آن‌ها نصب شده و ۳۴ واحد نیروگاهی داریم که با توربین‌های Frame ۹ به تولید برق می‌پردازند.


بیشتر بخوانید: تحریم‌ها فرصتی مناسب برای رشد صنعت آب و فاضلاب کشور ایجاد کرده است


آسایش با بیان اینکه توربین‌های V۹۴.۲ تکنولوژی زیمنس و توربین‌های F۹ تکنولوژی GE دارند، بیان کرد: ۱۲ درصد تولید نیرو در واحد‌های حرارتی برابر با حدود ۴۰۰۰ مگاوات در واحد‌هایی صورت می‌گیرند که توربین گازی آن‌ها F۹ است.

وی ادامه داد: توان اسمی توربین‌های گازی برای شرایط ایزو که رطوبت ۶۰ درصد، فشار هوا در سطح دریای آزاد و دمای هوا ۱۵ درجه است، تعریف شده و هر چه از شرایط ایزو فاصله بگیریم، با افت توان تولید توربین گازی مواجه می‌شویم که در نقاط مختلف ایران نیز، فشار هوا کمتر از سطح دریای آزاد است، متوسط دمای هوا به خصوص در ۴ ماه گرم سال که نیاز به تولید بیشتر برق داریم، بالاتر از ۳۵ درجه است و رسوبت هوا در نقاط مختلف کشور نیز بین صفر تا ۱۰۰ درصد متغیر است، در چنین شرایطی طبیعی است که با افت توان تولید توربین گازی مواجه شویم.

رئیس مرکز توسعه فناوری توربین‌های گازی پژوهشگاه نیرو تصریح کرد: در طرحی کاملا دانش بنیان و با تکیه بر توان مهندسی داخلی، با باز طراحی و بازچینی پره‌های کمپرسور توربین گازی، بخشی از افت توان تولید توربین‌ها را در شرایط نصب محیطی جبران کرده‌ایم.

وی افزود: این طرح دانش بنیان برای ۷۱ واحد نیروگاهی که دارای توربین‌های V۹۴.۲ بوده و در دمای بالای ۳۵ درجه نصب شده‌اند و همچنین برای ۱۷ واحد نیروگاهی که دارای توربین‌های F۹ بوده و در دمای بالای ۳۵ درحجه نصب و بهره برداری می‌شوند، بسیار موثر است.

آسایش در خصوص میزان افزایش توان تولیدی توربین با اجرای طرح HAS گفت: در واحد‌های با توربین V۹۴.۲ بین ۲ تا ۱۰ مگاوات افزایش توان خروجی توربین را شاهد هستیم، همچنین در واحد‌هایی که توربین گازی آن‌ها F۹ است، حدود ۶ مگاوات به توان خروجی توربین گازی افزوده می‌شود.

رئیس مرکز توسعه فناوری توربین‌های گازی پژوهشگاه نیرو ادامه داد: می‌توانیم با اجرای این طرح در نیروگاه‌های حرارتی، در بازه‌ای ۵ ساله، ۱۰۰۰ مگاوات به ظرفیت عملی تولید برق کشور اضافه کنیم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.