او گفت: یکی از خاصیتهای قراردادهای آتی کشف صحیح قیمت دارایی پایه در معاملات است. اوراق مشتقه مانند بازاری پایه راهی برای کاهش نوسانات و هیجانات بازارهاست. اگر منابع مالی به جای اوراق مشتقه بر دارایی پایه سوارباشد نوسانات بیشتری وجود خواهد داشت.
بیشتر بخوانید: علت به تعویق افتادن تشکیل بازار متشکل ارزی/ نقدینگی به سمت بازارهای سرمایه سوق پیدا کرده است
محمدی بیان کرد: اوراق مشتقه ثبات دارایی پایه را افزایش میدهد. اما باید توجه داشته باشیم دارایی پایه و مشتقه امکان دستکاری قیمت را فراهم کند.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به مشقت کشاورزان در تهیه محصولات گفت: اگر قرار باشد تعیین قیمت از خارج صورت بگیرد در حالی که مصرف کننده داخلی است، بسیار ناشایست است. بورس این راهکار را ارائه میکند که قیمت هابه صورت صحیح تعیین کند.
او بیان کرد: ایران بازیگر اصلی زعفران و پسته در دنیاست در نتیجه تعیین قیمت داخلی باشد. البته این انتظار دور از واقعیت است که یک شبه قیمتها تعیین و اصلاح شوند.
محمدی ادامه داد: تقویت دارایی پایه، گواهی سپرده قرارداد اتی و گواهی خرید و فروش به رونق بخشی بازارهای نوپا کمک کند.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: در کشور سرمایههای سرگردان بسیاری وجود دارد که معاملات آتی محصولات کشاورزی مکانی مناسب برای سرمایه گذاری آن هاست. امیداریم با رونق بازار آتی زعفران، زیره و پسته شاهد ورود هر چه زودتر خرما و کشمش به بورس کالا باشیم.
صبح امروز با حضور مسئولان شاپور محمدی، مدیرعامل بورس و اوراق بهادار، محمدرضا پورابراهیمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، حامد سلطانی نژاد مدیرعامل بورس کالا و مهرفرد معاون وزیر جهاد از اولین قرارداد آتی معاملاتی پسته در دنیا رونمایی شد.
انتهای پیام/