برنامه جهانی غذا در این زمینه اعلام کرد با وجود وخیم شدن اوضاع امنیتی در این مناطق، همچنان از مردم شمال شرق سوریه حمایت میکند. بنا بر اعلام این نهاد، حدود ۵۸۰ هزار نفر از مردم منطقه که تحت حمایت این نهاد قرار دارد در حال حاضر در مناطقه تحت حمایت کُردها زندگی میکنند.
پیش از این نیز «دیدهبان حقوق بشر سوریه» اعلام کرده بود «از روز چهارشنبه بیش از ۶۰ هزار نفر آواره شده اند و از مناطق هم مرز با ترکیه و به ویژه مناطق رأس العین و درباسیه فرار کرده و به سمت مناطق شرقی و نزدیک به شهر حسکه رفتهاند».
سازمانهای بشردوستانه نیز درباره آغاز مرحله جدیدی از جنگ سوریه که میتواند پیامدهای مخربی بر غیرنظامیان به ویژه ۴۵۰ هزار نفری که در مناطق شمالی و هممرز با ترکیه زندگی میکنند داشته باشد، هشدار دادند.
سازمان غیردولتی «کودکان را نجات دهیم» در بیانیهای درباره وقوع یک «فاجعه انسانی قریب الوقوع» هشدار داده و اعلام کرده بود «با زمستانی که در راه است، این افراد باید برای یافتن پناهگاه با چالشهایی مضاعف مواجه شوند».
ترکیه روز چهارشنبه، عملیات موسوم به «چشمه صلح» را در شمال سوریه با هدف آنچه «ایمن کردن مرزهای کشور بوسیله پاکسازی عناصر تروریستی، تضمین بازگشت امن پناهجویان و حفظ تمامیت ارضی سوریه» میخواند، آغاز کرد.
این عملیات یک روز پس از آن آغاز شد که دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا طی یک تماس تلفنی با رجب طیب اردوغان، همتای ترکیهای خود از تصمیم آمریکا برای خروج نظامیانش از شمال سوریه خبر داد. اقدامی که چراغ سبز واشنگتن به آنکارا برای آغاز این عملیات بود. به دنبال آن شبهنظامیان کُرد که جزء ائتلاف به اصطلاح بینالمللی آمریکا بودند، چنین اقدامی را «خنجر از پشت» توصیف و همکاری نظامی خود با آمریکا را متوقف کردند.
انتهای پیام/