علی محمد سعادتی شهردار منطقه ۱۲ شهرداری تهران در گفتوگو با خبرنگار
حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به وضعیت دو خانه تاریخی مربوط به آیت الله بهبهانی و شیخ فضل الله نوری که در این منطقه قرار گرفته گفت: بعد از آنکه شورای سوم مصوب کرد تا این دو خانه تملک شوند تلاشهای زیادی تا به امروز برای این کار انجام شده است اما مشکلات ثبتی و عدم توافق ورثه برای فروش این املاک به شهرداری مانع این کار شده است.
شهردار منطقه ۱۲ شهرداری تهران با بیان اینکه شهرداری ضمن آمادگی برای این کار علاقمند هست که این موضوع به نتیجه برسد،گفت: اما مالکان هم باید فروشنده باشند تا این کار انجام شود.
سعادتی در خصوص موانع کار اظهار کرد: در حال حاضر خانه بهبهانی حسینیه است و مالکین نظرشان این است به همین فعالیت در این خانه ادامه دهند و لذا هنوز وارد موضوع قیمت نشدهایم.
سعادتی در خصوص خانه شیخ فضل الله نوری خاطر نشان کرد: در این مورد هم ورثه در بین خود به توافق نرسیدهاند.
بیشتر بخوانید: اینجا خانه شیخ فضلالله نوری، ۱۱۰ سال پس از مشروطه/ هر روز ویرانتر میشود
خانه آیت الله سید عبدالله بهبهانی در در بازار تهران، محله سرپولک و در راسته بازار آهنگران واقع شده است.
در این خانه جلسات مهم مشروطیت ، صدورفرمان مشروطیت و پیشنویس قانون اساسی پیگیری شده است.
به گواه اسناد موجود پس از آنکه آیت الله بهبهانی در ۲۴ تیر ۱۲۸۹ به شهادت میرسد، ده هزار نفر در محله او تجمع میکنند، و شخصیتهای بزرگ آن روزگار از وزرای کابینه، وکلای مجلس، ناصرالملک، ستارخان، باقرخان و سایر سردارهای قدیم و جدید و مشیرالدوله و مؤبدالدوله و فرمانفرما و مؤیدالسلطنه و قائم مقام و حاجب الدوله و اعیان و اشراف و تجار و آقا شیخ محمد رضا مجتهد و ظهیرالاسلام و امام جمعه و روسا اصناف، هم در این مراسم حاضر میشوند.
ظاهرا نداشتن ارزش معماری موجب عدم توجه به این خانه شده است و ارزش تاریخی یک بنا از دید کارشناس میراث فرهنگی ارزش محسوب نمیشود.
انتهای پیام/