او با اشاره به اینکه ۸۰ کارشناس و متخصص در حوزههای مختلف کار جمعآوری این پرونده را انجام دادند، اظهار داشت: این مطالعات در قالب مردم شناسی، باستان شناسی و تاریخ، علوم طبیعی، معماری، اسناد تاریخی، هوار نشینی و در سایر زمینههای مرتبط با پرونده انجام شده است.
او اظهارداشت: ثبت جهانی اورامانات گامی بلند برای توسعه منطقه غرب است و بدون تردید با این اقدام، اورامانات از حمایتهای سازمان جهانی یونسکو بهرهمند میشود.
مدیر پایگاه منظر فرهنگی تاریخی اورامانات در ادامه با تاکید بر لزوم انجام حمایتهای بیشتر مدیران استانهای کردستان و کرمانشاه در روند نهایی شدن ثبت جهانی، تخصیص اعتبارات مورد نیاز برای ساماندهی بافتهای باارزش و همراهی مردم و رسانهها را در این میان تاثیرگذار عنوان کرد و گفت: مدیران کل میراث فرهنگی استانهای کردستان و کرمانشاه همراهی و حمایت مستمری در این خصوص داشتهاند.
طالب نیا، با اشاره به دستور ویژه رئیس جمهوری برای ثبت جهانی اورامان، از لزوم همراهی مدیران استانی برای تحقق این مهم خبر داد.
او با بیان اینکه ارسال پیشنویس هیچ ضمانتی برای ارسال کل پرونده در بهمن ماه ایجاد نمیکند، بیان کرد: تکمیل نهایی پرونده مستلزم حمایت مدیران ارشد کشوری و استانی از موضوع ثبت جهانی اورامانات است.
هورامان یا اورامان نام منطقهای تاریخی با بافت پلکانی و آداب و رسوم بسیار خاص است که بخشهایی از شهرستانهای سروآباد، سنندج و کامیاران استان کردستان و شهرستانهای پاوه، جوانرود، نودشه و نوسود استان کرمانشاه را شامل میشود.
منطقه اورامانات در استان کردستان دارای یک شهر (اورامان تخت) و ۷۶ روستا است که تاکنون ۱۳ روستای این منطقه در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و پرونده ثبتی ۲۲ روستا نیز در حال پیگیری است.
واژه هورامان یا اورامان از ۲ بخش هورا به معنی اهورا و مان به معنای خانه، جایگاه و سرزمین تشکیل شده و در واقع به معنای سرزمین اهورایی و جایگاه اهورا مزدا است.
منطقه اورمان در ۲ استان کردستان و کرمانشاه و بخشی از آن در اقلیم کردستان عراق وقاع شده است.
انتهای پیام/ز