عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ادامه داد:، اما متأسفانه همواره از نقدینگی حاصل از فروش نفت کالاهای مورد نیاز خود را هم وارد کردیم سپس در یک مقطعی، چون در بحث فروش نفت دچار مشکل شدیم به سراغ تولید، ساخت، سرمایهگذاری داخلی و بخش خصوصی رفتهایم و سپس دوباره با ایجاد شرایط جدید این موضوع را فراموش کردهایم.
او تصریح کرد: حداقل ۳۰ سال است که در بحث ساخت داخل،کمک به تولید و تشویق به سرمایهگذاری با دولتمردان بحث داشتیم، ولی متأسفانه هیچ پیشرفتی در زمینه سرمایهگذاری بخش خصوصی و رونق تولید حاصل نشد.
خادمی اضافه کرد: دولتها باید زمینه را برای ورود بخش خصوصی فراهم کرده و روش کار را برای سرمایهگذاری تسهیل کنند. بخش خصوصی که میخواهد منابع مالی و درآمد خود را وارد جریان اقتصاد کند در مرحله نخست در معرض رقابت با بخش دولتی قرار میگیرد و باید تعداد زیادی مجوز از سازمانها و ارگانهای مورد نظر دریافت کند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به خوبی می توان دید که کره جنوبی در کدام رتبه از اقتصاد قرار داشت و حال در چه زمینههایی پیشرفت کرده است به طوری که مسئولان این کشور سالها پیش به ایران آمدند و قرارداد بستند که تنها کارگرانشان در اینجا کار کنند، اما هم اکنون آنها به دلیل اتخاذ تصمیم و داشتن اراده کافی، توانستند پیشرفت کنند.
او گفت: وجود فساد و رانت یکی دیگر از موانع سرمایه گذاری بخش خصوصی است به طوری که رئیس قوه قضاییه توانسته است تا حدودی در بحث مبارزه با فساد اقتصادی موفق عمل کند که امیدواریم این روند ادامه پیدا کند؛ زیرا اگر قوه قضاییه کشوری مستقل و سالم باشد آن کشور مسلماً توسعه پیدا خواهد کرد.
بیشتر بخوانید: سیاست های ارزی از دلایل عمده کمبود رشد اقتصاد کشور
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: وقتی در بحث فعالیت های اقتصادی سالم سازیها انجام شد ما به سطح دیگری وارد میشویم و از مدیران و مسئولان میپرسیم سرانجام برنامه کاریتان به کجا رسیده است؟
خادمی در ادامه با اشاره به اینکه آیا با وجود تحریمهای گسترده میتوان وابستگی بودجه را به درآمدهای نفتی کاهش داد یا خیر؟ گفت: ما میتوانستیم با یک روشی از ۲۰ سال پیش شروع به قطع وابستگی بودجه کشور از نفت کرده و با قطع خام فروشی نفت را تبدیل به فرآوردههای دیگری کنیم که برایمان ارز آوری بیشتری داشته باشد.
او گفت: کشورهای دیگر باور دارند که نفت سرمایه کل مردم آن سرزمین است و پول حاصل از فروش نفت را صرف سرمایهگذاری و سوددهی میکنند در صورتی که در کشور ما دولت با فروش آن تنها هزینههای خود را تأمین میکند اگر بخواهیم طی ۲ سال آینده نفت کشور خود را نفروشیم و منابع خود را از جای دیگری تأمین کنیم چنین چیزی امکانپذیر نیست و با کسری بودجه مواجه میشویم.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به نقش ارزهای دیجیتال در تأمین سرمایه گفت: ارزهای دیجیتال در اندازه و حجمی نیستند که بتوانند مشکلی از کشور را حل کنند و جایگزین مبادلات بانکی شوند بلکه فعلاً درصد بسیار کم با عنوان خریدهای خانگی و کوچکی انجام میشود.
انتهای پیام/