سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اهداف ترکیه از عملیات نظامی در شمال سوریه/ آنکارا به دنبال چیست؟

عملیات شرق فرات ارتش ترکیه با چراغ سبز آمریکا فرصتی دوباره برای افشای واقعیت‌های جنگ سوریه فراهم آورد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آغاز عملیات ارتش ترکیه در «شرق فرات» در شمال سوریه با ادعای تامین امنیت در مناطق مرزی مشترک با این کشور، مبارزه با تروریسم و حل و فصل موضوع پناهجویان، سبب آشکار شدن واقعیت‌های استراتژیک و ماهیت اهداف بازیگران و اتحاد‌های مختلف شده است.

اعلام خبر آغاز عملیات نظامی در شرق فرات در بخش‌های شمالی سوریه توسط ارتش ترکیه در پی چراغ سبز آمریکا به آنکارا، ضمن به صدا درآوردن زنگ هشدار در مورد فاجعه انسانی در این منطقه، بار دیگر واقعیت‌های میدانی و سیاسی این منطقه را شفاف کرد.

اعلام این خبر توسط «رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهور ترکیه با واکنش گسترده کشور‌ها و سازمان‌های مختلف بین‎المللی و جهانی روبرو شد. اما با وجود گذشت چند روز از انتشار این خبر و آغاز عملیات نظامی ترکیه در «راس العین» در شمال سوریه، همچنان اقدامی عملی برای جلوگیری از این عملیات صورت نگرفته است.
 
برخلاف ایران و روسیه که از همان ابتدای امر مخالفت خود را با این عملیات اعلام کردند، کشور‌های اروپایی با وجود موضع‎گیری سریع علیه آغاز چنین عملیاتی، هنوز اقدامی عملی در این زمینه صورت نداده و به ابراز نگرانی بسنده کرده‎اند. روسیه تلاش دارد با رایزنی و ترغیب طرفین به مذاکره برای حل و فصل مشکلات و مسائل به ویژه در مناطق در امتداد مرز مشترک با ترکیه از اقدام نظامی جلوگیری کند.
 
نکته قابل توجه در این روند، اعلام خبر خروج نظامیان آمریکایی از مناطق مورد بحث بوده است. این مناطق در سال‌های جنگ دولت سوریه با تروریست‌های داعش، به محل تلاقی منافع کرد‌های سوریه و دولت آمریکا مبدل شده بود. ترک این منطقه توسط آمریکا اکنون و در آستانه اقدام نظامی ترکیه بار دیگر بر بدعهدی واشنگتن در مقابل متحدان خود صحه می‌گذارد. ضمن اینکه چنین اقدام مسبوق به سابقه‌ای از سوی آمریکا، ناتوانی واشنگتن برای برقراری مصالحه میان متحدانش را نیز اثبات کرد.
 
در واقع بار دیگر نیروهای موسوم به دموکراتیک سوریه در آستانه شرایط دشوار تنها مانده و ناچار هستند خود برای خروج از این وضعیت اقدام کنند. عدم پشتیبانی کاخ سفید از آنها در برابر حملات ترکیه از سوی بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان با عنوان "خیانت" توصیف شده است.
باید توجه داشت که انجام چنین عملیاتی علیه خاک سوریه که ناقض حاکمیت و تمامیت ارضی این کشور است، براساس قوانین بین المللی غیرقانونی بوده و نقض حاکمیت کشوری مستقل محسوب می‌شود.
آنچه که در این میان نباید به حاشیه رفته و مغفول واقع شود، پیامد‌ها و تبعات ناگوار عملیات نظامی ترکیه علیه این منطقه است. با وجود ادعا‌های آنکارا مبنی بر تلاش برای حل چالش پناهجویان، این عملیات معضلات بیشتری در این زمینه ایجاد کرده و موج جدیدی از پناهجویان را به جامعه پناهجویان سوری خواهد افزود. جابجایی جمعیت در اثر عملیات نظامی امری غیرقابل اجتناب است.
منبع: میزان
انتهای پیام/
برچسب ها: ترکیه ، سوریه ، قدرت نظامی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.