سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس بنیاد ملی گندم‌کاران در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان:

کاهش ۲۰ درصدی سطح زیر کشت گندم در سال زراعی آینده / شورای اقتصاد هر چه سریعتر نرخ خرید تضمینی گندم را اصلاح کند

هاشمی گفت: با توجه به تخلف دولت در اجرای قانون خرید تضمینی پیش بینی می‌شود که سطح زیر کشت گندم نسبت به مدت مشابه سال قبل حداقل ۲۰ درصد کاهش یابد.

عطاالله هاشمی رئیس بنیاد ملی گندم‌کاران در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از کاهش سطح زیر کشت گندم نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و گفت: با توجه به اعلام نرخ دو هزار و ۲۰۰ تومانی برای خرید تضمینی هر کیلو گندم و نارضایتی کشاورزان از این نرخ در صورت اصلاح نشدن آن، سطح زیر کشت گندم در مقایسه با سال گذشته حداقل ۲۰ درصد کاهش خواهد یافت.

وی افزود: امسال بسیاری از کشاورزان از گندم تولیدی خود به عنوان بذر برای کشت استفاده می‌کنند که بدین ترتیب احتمال کاهش عملکرد در واحد سطح وجود دارد چرا که قیمت بذور اصلاح شده نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است.

هاشمی ادامه داد: اگرچه استفاده از بذور گواهی شده در راندمان تولید و افزایش بهره‌وری تأثیر بسزایی دارد، اما بسیاری از کشاورزان به سبب هزینه بالای این بذور اقدام به مصرف بذور تولیدی خود کردند.

رئیس بنیاد ملی گندم‌کاران با اشاره به اینکه خودکفایی گندم برای سال زراعی جدید در معرض خطر است بیان کرد: با کاهش حداقل ۲۰ درصدی سطح زیر کشت میزان خرید تضمینی گندم و تولید به همین نسبت کاهش می‌یابد که بدین ترتیب امنیت غذایی در خصوص گندم در معرض خطر قرار می‌گیرد به طوری که مجدد دست به دامان سایر تولیدکنندگان کشور‌های بیگانه برای تأمین نیاز کشور می‌شویم.

او ادامه داد: ما از طریق مجلس و سایر نهاد‌های مربوط پیگیر اصلاح نرخ خرید تضمینی گندم برای سال زراعی جدید هستیم و نامه نگار‌ی‌هایی در این خصوص انجام داده‌ایم و حتی اخیرا شکواییه‌ای برای سازمان بازرسی کل کشور فرستاده‌ایم تا آن‌ها پیگیر تخلف دولت در اجرای قانون خرید تضمینی باشند.


بیشتر بخوانید: جولان دلالان در بازار خرید گندم/چرا کشاورزان گندم به دولت تحویل نمی دهند؟


هاشمی با بیان اینکه کشت گندم در استان‌های سردسیر از ۱۵ شهریور آغاز شده است اظهار کرد: اگرچه کشت در استان‌های سردسیر همچون آذربایجان شرقی، اردبیل و کردستان تا اواسط آبان ادامه دارد، اما هم اکنون تنها ۵۰ تا ۶۰ درصد کشت انجام شده چرا که برخی از کشاورزان با اعلام قیمت ۲ هزار و ۲۰۰ تومان برای خرید تضمینی هر کیلو گندم به سراغ کشت دیگر محصولات رفتند که در صورت تحقق این امر خودکفایی این محصول استراتژیک دچار آسیب می‌شود.

وی درباره آخرین وضعیت سطح زیر کشت گندم در سال زراعی جدید, بیان کرد: با توجه به کاهش بارندگی در مناطق دیم سطح زیر کشت نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافته ضمن آنکه کشاورزان مناطق آبی هم به سبب نبود انطباقی نرخ خرید تضمینی با هزینه‌های تولید رغبتی به کشت ندارند.

هاشمی مجموع سطح زیر کشت گندم در سال زراعی گذشته را ۶ میلیون هکتار اعلام کرد و گفت: اگر قیمت خرید تضمینی گندم برای سال زراعی آینده اصلاح نشود پیش بینی می‌شود که مجموع سطح زیر کشت با اُفت حداقل ۲۰ درصدی به ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار تا ۵ میلیون هکتار برسد که با این وجود خودکفایی گندم در معرض خطر قرار می‌گیرد. این در حالی است که با اصلاح نرخ خرید تضمینی حداقل تولید گندم برای سال زراعی جدید ۱۲ میلیون تن خواهد بود.

وی با اشاره به دیگر چالش‌های پیش روی کشاورزان افزود: علی رغم آنکه بار‌ها اعلام کرده ایم که قیمت‌های فعلی خرید تضمینی جوابگوی هزینه کشاورزان نیست و تولیدکنندگان از این حیث متضرر هستند، از این رو این امکان برای آن‌ها وجود ندارد که محصولاتشان را در برابر حوادث طبیعی بیمه کنند و به سبب فقدان بیمه محصولات کشاورزی تنها در صورت وقوع سیل و طوفان به دولت فشار می‌آورند که خسارت آن‌ها را پرداخت کند.

رئیس بنیاد ملی گندم‌کاران ادامه داد: طی جلسات مختلفی که با وزارت جهاد کشاورزی داشتیم نظر وزیر جهاد به ما نزدیک بود و آن‌ها معتقد بودند که حداقل قیمت نباید از ۲ هزار و ۵۰۰ تومان کمتر باشد و حال نمی‌دانیم شورای اقتصاد بر چه مبنایی نرخ ۲ هزار و ۲۰۰ تومانی را اعلام کرده است.

او از کاهش ۲۵ درصدی خرید تضمینی گندم در سال زراعی ۹۷ – ۹۸ خبر داد و گفت: علی رغم شرایط مساعد تولید، خرید تضمینی گندم نسبت به مدت مشابه ماقبل خود ۲۵ درصد افت داشت چرا که بسیاری از کشاورزان حاضر به تحویل گندم تولیدی خود با نرخ یک هزار و ۷۰۰ تومان به دولت نشدند این در حالی است که بار‌ها این مسئله را به مسئولان از ماه‌ها قبل هشدار داده بودیم، اما آن‌ها اقدامی برای افزایش نرخ نکردند.

هاشمی در پایان تصریح کرد: اگر شورای اقتصاد بنا به هر دلیل به نرخ ۲ هزار و ۲۰۰ تومانی برای خرید تضمینی هر کیلو گندم در سال زراعی جدید پافشاری کند بدون تردید کشور مجدد واردکننده خواهد شد که این امر علاوه بر خروج قابل توجه از کشور آسیب‌های دیگری به همراه خواهد داشت.

انتهای پیام /

خرید تضمینی گندم ۲۵ درصد کاهش یافت

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
رامین
۱۸:۵۰ ۱۹ مهر ۱۳۹۸
لطفا فقط کمی هم به فکر کشاورز با این خرجهای زیاد ماشین آلات و سموم و کود باشید، قیمت زیر 3 هزار تومان انصاف نیست.