نماینده استان کردستان ادامه داد: مطلبی که در این مکان قرائت میشود نه انشاء و نه متن احساسی است که بخواهم جسم و روح حاضران را جریحهدار کنم، بلکه این واقعیت زندگی کولبرانی است که به دلیل فقدان اشتغال و مشکلات گسترده اقتصادی در مناطق مرزی از روی ناچاری و دریافت دستمزدی ناچیز به حمل کالا اقدام میکنند.
وی افزود: کولبران در سردی و تاریکی هوا به گونهای که خون در رگهایشان رو به انجماد میرود کیلومترها راه را در مسیرهای سخت کوهستانی طی میکنند و به اعتقاد من به کار بردن لفظ قاچاقچی به جای کولبر زیبنده و شایسته نیست.
امینی ادامه داد: متأسفم که باید بگویم ما با دختران و زنانی مواجه هستیم که مجبورند در نقش یک مرد یا پسر ظاهر شوند تا به صف طولانی کولبران بپیوندند.
بیشتر بخوانید: تحقق سیاست قضازدایی در گرو مشارکت شوراها
نماینده استان کردستان با تأکید بر اینکه کولبری جزء سختترین مشاغل است، گفت: کولبری در ردیف سختترین شغلها، شغلی که ریشه در فقری عمیق، نابرابری و توزیع ناعادلانه ثروت و امکانات در کشور دارد و باید بدانیم کولبران در مناطق مرزی با خطرات بسیاری مواجه هستند.
وی ادامه داد: بیمه کولبران میتوانست کمی از دغدغههای آنان برای خود و خانوادههایشان را کم کند، اما مسئولان میگویند، چون کولبری شغلی پایدار نیست به عنوان شغل اصلی تلقی نمیشود.
امینی با اشاره به وجود کارخانههای کوچک و بزرگ برای اشتغال به کار مردم در سایر استانها گفت: کارخانههای کوچک و بزرگ در سایر استانها برای اشتغال به کار مردم ایجاد شده است، اما کردستان هیچ سهمی از این سرمایهگذاریهای بزرگ به ویژه در مناطق مرزی را ندارد و در حال حاضر نه تنها در شهرستانهای مرزی مریوان، سروآباد، سقز و بانه، بلکه جوانان بیکار تحصیلکردهای که همه دارای مدارک کارشناسی ارشد و دکترا هستند از سایر شهرستانهای استان چون سنندج، قروه، بیجار نیز راهی مناطق مرزی شدند و با کولبری امرار معاش میکنند.
نماینده استان کردستان تصریح کرد: کاش مسئولان برای یک بار هم که شده سری به بخش روانپزشکی بیمارستان قدس سنندج و سایر شهرستانهای استان میزدند و در آنجا با افرادی مواجه میشدند که به علت فقر و بیکاری دچار اعتیاد یا بیماری صعبالعلاج شدند.
وی با اشاره به جاذبههای گردشگری در کردستان، گفت: در تمام سال به علت وجود مراکز خرید ارزان قیمت کالا جاذبههای گردشگری فراوان این استان مملو از مهمانان و مسافران خارجی و کشوری است، اما متأسفانه جادههای دسترسی به شهرستانهای این استان وضعیت مناسبی ندارند.
امینی با اشاره به وضع مالی شهرداریهای استان کردستان گفت: شهرداریهای استان کردستان در آستانه ورشکستگی قرار دارند و اگر حتی درصد ناچیزی از محل درآمدهای مرزی به شهرداریهای استان اختصاص یابد، بسیاری از مشکلات خدماتی، رفاهی و عمرانی شهرها رفع خواهد شد.
نماینده استان کردستان ادامه داد: در پایان از مسئولان انتظار داریم که از نزدیک مشکلات استان کردستان را لمس کنند، زیرا کردستان سرزمین اصالت، فرهنگ، دیرینگی و تمدن و استانی با آب و هوای چهارفصل و معتدل است.
انتهای پیام/