رحمانی فضلی، وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران در این نشست چهارجانبه اعلام کرد: باید مسئله پناهندگان آسیب شناسی شود، ریشههای مشکلات بررسی شود و بعد براساس جمع آوری اطلاعات، کمیتهای تشکیل شود که برنامه، شرح وظایف و تعهدات کشورهای مختلف را تهیه کند تا در یک زمان مشخص اجرا شود.
وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: باید نقش، نظرات و دیدگاههای کشورهای منطقه مدنظر گرفته شود و در صورتی که ارزیابی صحیح از کل منطقه وجود نداشته باشد، سیل پناهندگی و مهاجران جدید به سمت سایر کشورها ادامه خواهد داشت.
وی یادآور شد: صرفا برگزاری نشست بدون نتیجه و برنامه و اقدام عملیاتی مورد نیاز منطقه به نتیجهای نخواهد رسید، و جامعه جهانی باید به مسئولیت بین المللی خود در قبال پناهندگان عمل کند، به طور مثال کل کمکهای جامعه جهانی به ایران در امور پناهندگان ۶ درصد هزینههای جاری هم نمیشود.
سه کشور حاضر در این نشست اعلام کردند که نظرات کشورهای منطقه باید در نحوه ارائه کمکها، برنامهها و اقدامات دخیل شود و براساس موقعیتها و واقعیتهای منطقه، اقدامات؛ تعریف، کمکها جذب و هزینهها مدیریت شود.
همچنین باتوجه به اینکه اولین نشست مجمع جهانی پناهندگان برگزار و کشورهای متعددی در آن شرکت خواهند کرد، مقرر شد که وضعیت منطقه بررسی شود و برنامه کاری تدوین شود و ۴ عضو این کمیته ۴ جانبه واقعیتهای منطقه و پناهندگان را برای جامعه جهانی توصیف کنند.
قرار است در اجلاس مجمع جهانی پناهندگان از تمامی کشورها دعوت شود تا ضمن بررسی وضعیت جهانی پناهندگان، کمکها و پیش بینیهای لازم برای بازگشت داوطلبانه آنان به کشورشان انجام دهند.
انتهای پیام/