به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، در گزارش قبلی اشاره کردیم که پشت هر نامی، داستانی نهفته است، گاهی جذاب، گاهی غمانگیز و گاهی ساده، طی دو گزارش به بررسی علت نامگذاری شرکتهای بزرگ خودروسازی و داستان برند آنها میپردازیم. قسمت اول گزارش چند روز پیش منتشر شد و طی آن به معانی نام برندهایی همچون بیامو، هیوندای، آئودی، کیا، جیپ و کیا پرداختیم. حال در این گزارش به بخش دیگری از شرکتهای خودروسازی خواهیم پرداخت و علت نام فعلی آنها را خواهیم دانست. با ما همراه باشید:
بیشتر بخوانید: معنای نام بزرگترین شرکتهای خودروسازی در جهان چیست؟ / قسمت اول
از سال ۱۹۴۷ لندرور تنها به خودروهای آفرود شرکت روور گفته میشد، در واقع خودروهای شاسی بلند کلاس سالن به لندرور مشهور بودند، از سال ۱۹۷۸ این نام به عنوان برند اختصاصی بر پایه همان شرکت روور فعالیت خود را آغاز کرد.
همانطور که میدانید بخش خودروهای لاکچری و لوکس تویوتا، لکسوس نام دارد، معنای خاصی برای کلمه لکسوس وجود ندارد، اما جالب است بدانید، پیش از تولید این برند قرار بود نام آن الکسیس گذاشته شود، اما از نظر مدیران وقت تویوتا، الکسیس که یک نام معروف در جهان است مناسب یک برند خودرو نبود. سرانجام کلمه لکسوس برای این برند انتخاب شد.
لینکلن بخشی از امپراطوری فورد در سال ۱۹۲۲ بود که پنج سال پیش از آن توسط هنری للند و پسرش تاسیس شد، نام لینکلن از آبراهام لینکلن، شانزدهمین رئیس جمهور آمریکا گرفته شده است، هنری للند در دومین دوره رئیس جمهوری لینکلن، ۲۱ سال داشت. برخلاف مدیران تویوتا، للند مشکلی در انتخاب یک اسم مشهور برای برند خودروسازی خود نداشت.
نام مزدا از سال ۱۹۳۱ برروی خودروهای مختلفی استفاده شد، اما شرکت مزدا تا سال ۱۹۸۴ با نام ToyoKogyo فعالیت میکرد، دو علت برای انتخاب این نام محتمل است، اول آنکه مزدا میتواند الهام گرفته شده از اسم موسس شرکت به نام جوجیرو ماتسودا باشد، یا آنکه به نام اهورا مزدا الهه زرتشتی ارتباط داشته باشد. به جز این دو مورد، معنای دیگری برای نام مزدا وجود ندارد.
نماینده شرکت دایملر، امیل جنیلک، در ابتدای قرن بیستم نام یکی از خودروهای اسپرت شرکت را به نام دخترش، مرسدس گذاشت. سپس با موفقیت آن خودرو، دایملر نیز نام مرسدس را تایید کرد و به این ترتیب خودرو مرسدس مشهور شد. در سال ۱۹۲۶ و پس از ادغام دایملر و بنز، تمام خودروهای جدید این شرکت با نام مرسدس بنز شناخته شدند. خانوم مرسدس، سه سال پس از آن در سن ۳۹ سالگی درگذشت و هرگز جهانی شدن نام مرسدس بنز را ندید.
بر خلاف برخی لغات، میتسوبیشی معانی زیادی در زبان ژاپنی دارد که یکی از آنها به معنی "سه الماس" است، در واقع لوگو میتسوبیشی نیز نقش سه الماس است. این نام در سال ۱۸۳۷ بر روی این شرکت که در آن زمان در حوزه حمل و نقل فعال بود، گذاشته شد.
هلدینگ Datsun در کنار تمامی تجارتهای خود به تولید خودرو نیز مشغول بود، مدلهای این شرکت با نام نایهون سانگیو شناخته میشدند. پس از جدی شدن تجارت خودرو، نام نیسان به عنوان مختصر نایهون سانگیو انتخاب شد.
سابورا نامی ژاپنی برای خوشه ستارهای پروین است. لوگو این شرکت نیز از ۶ ستاره تشکیل شده که در کنار نشان دادن خوشه ستارهای، ۵ ستاره آن به افتخار تمامی ۵ شرکتی است که در دهه ۱۹۵۰ زیر نظر شرکت فوجی ادغام شدند و ستاره ششم نشان خود شرکت فوجی است که وارد صنعت خودرو شد. نکته جالب آن است که خوشه پروین از ۷ ستاره اصلی تشکیل شده است.
این نام به افتخار نیکولا تسلا مخترع و مهندس برق کروات مشهور و همکار توماس ادیسون انتخاب شده، به تازگی ادعا میشود تسلا نقش اساسی در تولید لامپ داشته و ادیسون تنها با سرقت ایدههای او و تجاری سازی آنها توانسته خود را در تاریخ ماندگار کند.
ساکیچی تویودا، موسس تویوتا خودروهای خود را با نام خودش معرفی میکرد، پس از تجاری شدن این برند و سرپا شدن شرکت تویودا، به علت ساده و روان بودن نام تویوتا در زبان ژاپنی، این نام به جای تویودا انتخاب شد.
واکسول که تا حدودی با نام اوپل نیز شناخته میشود نام یک شرکت دریایی در لندن بود که در ادامه به صنعت خودرو وارد شد. این نام بر اساس Fawkes de Breauté سرباز مشهور انگلیسی که برای شاه جان و هنری سوم خدمت میکرد انتخاب شده، شرکت واکسول در ابتدا Fawkes Hall سپس Foxhall و درادامه Vauxhall نامیده شد.
نام فولکسواگن اولین بار برای مدل اصلی قورباغهای استفاده شد، این خودرو توسط فردیناند پورشه به آدولف هیتلر پیشنهاد شد تا در سیستم حمل و نقل آلمان مورد استفاده قرار گیرد. با مطرح شدن خودرو فولکسواگن، بعد از جنگ جهانی شرکت تولید کننده آن نیز به همین اسم درآمد و حال بزرگترین شرکت خودروسازی در دنیا، همین فولکسواگن آلمانی است.
شرکت ولوو در ابتدا به عنوان یک برند فرعی زیر مجموعه شرکت یاتاقان سازی سوئدی SKF ایجاد شد، ولوو در لاتین به معنای "من میچرخم" یا "چرخیدن" است. نام ولوو با تجارت اصلی شرکت SKF شباهت معنایی زیادی دارد.
انتهای پیام/
یعنی اسم هیچ ماشینی تا این حد به معنیش نزدیک نیست جون داییم
درواز جهنم
اسم پژو به چه معني هست؟
فقط اسم پراید و سمند مخصوصاً پراید وانت رو ننوشتید
برخیز و پرچم را ببر بر سر در خانه بکوب..
در گویش لری همان پرواز دادن پرنده است که پرواز ملکوتی راننده و سرنشینان آن مصداق همان دو واژه است که مخفف شده اند. البته میتوان به پرش ایده ها هم اطلاق شود.
درود بر شما
ضمنا از دوچرخه وانت باردو ی برند پراید بزودی پرده برداری خواهد شد