سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

همه سناریو‌ها درباره استیضاح رئیس جمهور آمریکا / سرنوشت ترامپ در دستان اعضای سنا

همزمان با اعلام آمادگی افشاگر دوم برای ارائه توضیحاتی درباره گفت‎وگوی روسای جمهور آمریکا و اوکراین، افکار عمومی در آمریکا نیز تمایل بیشتری برای استیضاح دونالد ترامپ نشان می‌دهند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پس از اعلام آمادگی افشاگر دوم رسوایی «اوکراین گیت» برای ارائه اطلاعات دست اول در این مورد، موضوع استیضاح «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا وارد فاز جدیدی شد.

پس از انتشار خبر‌هایی درباره «مارک زید»، وکیل افشاگر دوم رسوایی اوکراین گیت و انتشار تصاویری از این فرد در حال مصاحبه با ناظر داخلی جامعه اطلاعاتی آمریکا گره کور استیضاح ترامپ پیچیده‌تر شد.

ترامپ که پیشتر در تماسی با اعضای جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا به آنان در مورد تبعات استیضاح خود هشدار داده بود، اکنون واکنش‌های تندتری نشان می‌دهد.

دونالد ترامپ به اعضای جمهوریخواه مجلس نمایندگان گفته "داشتن استیضاح در سابقه کاری، امتیازی منفی برایشان محسوب می‌شود. "

این اظهارات نشان دهنده نگرانی ترامپ در مورد استیضاح و ثبت آن در تاریخ ریاست جمهوری آمریکا است. این نگرانی به تایید منابع نزدیک وی نیز رسیده است.

دونالد ترامپ در ادامه افزایش فشار‌ها برای استیضاح، روز یکشنبه با انتشار توییت‌هایی رسانه‌های آمریکا را به حمایت از «جو بایدن»، معاون رئیس جمهور پیشین آمریکا و رقیبش انتخابات ریاست جمهوری در سال ۲۰۲۰ متهم کرد.

رئیس جمهور آمریکا همچنین نوک تیز پیکان اتهامات خود را به سوی اوکراین، چین، «نانسی پلوسی» و «آدام شیف» گرفته و گفت که این افراد با حمایت از بایدن سعی در تخریب وی دارند.

ترامپ می‎گوید که پلوسی با آگاهی از دروغ‌های آدام شیف، رئیس کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا، به کنگره و مردم این کشور، تحقیقات رسمی را آغاز کرده و احتمالا به خیانت متهم شود. وی پیشتر شیف را به خیانت متهم و به بازداشت تهدید کرده بود.

این تحولات در حالی رخ می‌دهد که براساس نظرسنجی‌ها حمایت افکار عمومی از استیضاح ترامپ در قیاس با همتایان پیشین خود از جمله «بیل کلینتون» و «ریچارد نیکسون» بیشتر است.

براساس نظرسنجی دانشگاه مونموث، ۴۴ درصد مردم آمریکا خواهان استیضاح ترامپ هستند. در نظرسنجی سی‌ان‌ان نیز مشخص شد که ۴۷ درصد مردم با این امر موافقند. اما در دیگر نظرسنجی انجام شده در این مورد ۵۰ درصد مردم با استیضاح ترامپ موافق بودند. این آمار‌ها با گسترش رسوایی اوکراین گیت در حال افزایش هستند.

ضمن اینکه تغییرات محسوسی در میزان تمایل احزاب مستقل و جمهوریخواه در مورد استیضاح ترامپ نیز مشاهده شده است. درصد تمایل احزاب مستقل و هواداران آن‌ها برای استیضاح از ۱۱ به ۴۶ و جمهوریخواهان از ۸ به ۱۴ درصد افزایش یافته است.

به گزارش آسوشیتدپرس، اعلام آمادگی افشاگر دوم استدلال ترامپ و متحدانش مبنی بر وجود انگیزه‌های سیاسی و غیر قابل اعتماد در استیضاح را زیر سوال می‌برد؛ زیرا اطلاعات این مقام اطلاعاتی دست اول است. ضمن اینکه براساس گزارش‌ها ترامپ در حالی بایدن را به فعالیت تجاری در اوکراین متهم می‌کند که اطرافیان نزدیک وی نیز دارای روابط مشابهی بودند.

«رودی جولیانی»، وکیل ترامپ، «مایک پنس» معاون وی و «مایک پمپئو»، وزیر خارجه آمریکا و نیز کاخ سفید از جمله افرادی و نهاد‌هایی هستند که مجلس نمایندگان نام آنان را در فهرست تحقیقات خود قرار داده و از آنان خواستار ارائه اسناد شده است.

در حالی که پمپئو از ارائه اسناد خودداری ورزیده، جولیانی و پنس تا ۱۵ اکتبر (۲۳ مهر) و کاخ سفید تا ۱۸ اکتبر (۲۶ مهر) فرصت دارند اسناد خود را ارائه دهند.

واکنش ترامپ در این رابطه متناقض بوده است. وی که نخست برای همکاری اعلام آمادگی کرده بود، بعدا اعلام کرد موضوع را از طریق تیم حقوقی خود دنبال می‌کند.

تاکنون سه سناتور جمهوریخواه از اقدام ترامپ مبنی بر کمک از یک کشور خارجی انتقاد کرده‎اند و یک سناتور با استیضاح وی موافقت کرده است. این واکنش‌ها با انتقادات شدید ترامپ مواجه شد. وی «میت رامنی» سناتور موافق استیضاح را "احمق" خواند.

طرح استیضاح ترامپ در پی افشاگری یک مقام اطلاعاتی مبنی بر تماس وی با «ولادیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور اوکراین، برای پرونده سازی برای بایدن و پسرش به منظور حذف وی از رقابت‌های ریاست جمهوری سبب شد تا دموکرات‌ها که در سال‌های ریاست جمهوری ترامپ با جدیت خواستار استیضاح وی بودند، به سرعت دست به کار شده و تحقیقات در این زمینه را آغاز کنند.

باید توجه داشت که با وجود اعلام آمادگی مجلس نمایندگان آمریکا برای استیضاح ترامپ و احتمال موفقیت استیضاح در این مجلس، در نهایت این مجلس سنا است که باید با استیضاح موافقت کند. دست‌کم دو سوم نمایندگان این مجلس باید با استیضاح موافقت کنند. این در حالی است که هم کلینتون و هم جانسون در سال‌های ۱۸۶۸ و ۱۹۹۸ در مجلس سنا تبرئه شده‎اند. ضمن اینکه نیکسون در سال ۱۹۷۴ پیش از ورود استیضاح به این مراحل از سمت خود استعفا داد.

منبع: میزان

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.