محمد دهقان فلوشیپ شبکیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتوگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در آستانه
روز جهانی بینایی بیان کرد: هر ساله ۱۰ اکتبر روز جهانی بینایی است، نابینایی میتواند همانند سایر معلولیتها، برای هر فرد در هر زمان ناخواسته بوجود بیاید، اما افراد نباید از ویزیت به موقع و معاینات دورهای غافل شوند.
وی ادامه داد: علاوه بر قلب، مغز، بینایی یکی از نعمتهای خدادادی است که باید از آن حفاظت شود، البته در بیشتر مواقع بیماریها از طریق چشم خود را نشان میدهند، لازم بذکر است برخی بیماریها متاسفانه از طریق چشم هم مشخص نمیشود و میتواند در آینده نزدیک خطرات ناگواری را برای افراد در بر داشته باشد.
او افزود: «روز جهانی بینایی» یک رویداد بینالمللی است که هر ساله از سال ۲۰۰۰، میلادی دوم اکتبر تا به امروز برگزار میشود، به طوری که میتوان آن را، روز آگاهی بخشی در زمینه نابینایی دانست، البته این رویداد در سایر کشورهای جهان و با روشهای گوناگون برگزار میشود.
وی افزود: روز جهانی بینایی با هدف پیشگیری از نابینایی در سراسر جهان برگزار می شود، این رویداد میتواند افراد جامعه را از هزینههای بالای بیماریهای چشمی نجات دهد و با همکاری سازمان بهداشت جهانی و آژانس بین المللی در جهت اطلاع رسانی به مردم میتوان از نابینایی جلوگیری کرد و امیدواریم شاهد کاهش بیماریهای چشمی ناشی از دیابت یا سایر بیماریها در کشور باشیم .
سالی یک بار معاینه چشمی الزامی است
وی در پاسخ به اینکه آیا افراد باید سالانه چشمشان معاینه شود اظهار کرد: همه افراد باید سالانه برای معاینه چشمان خود به مراکز بینایی سنجی اقدام کنند تا اگر بیماری در کمین آنها بود سریع تشخیص داده شود و تحت درمان قرار گیرند اما افراد باید توجه داشته باشند که بی تحرکی، مصرف فرآوردههای گوشتی نیز میتواند افراد مستعد را بیشتر دچار بیماری کند پس مصرف خوراکی های مفید و تغییر سبک زندگی باید در برنامه افراد قرار گیرد اما متاسفانه با رعایت نکردن اصول تغذیه بیماری چشمی ناشی از دیابت در حال افزایش است.
انتهای پیام/