مایا کوچیانچیک، سخنگوی فدریکا موگرینی مسئول بلندپایه سیاست خارجی اتحادیه اروپا، اعلام کرد: «هرگونه حمله که منجر به از سرگیری خشونتها شود، درد و رنجهای مردم سوریه را تشدید خواهد کرد، موج جدیدی از آوارگی به راه خواهد انداخت و تلاشهای سیاسی را که برای حل و فصل مناقشه سوریه صورت میگیرد، مختل خواهد کرد.»
او افزود وزرای امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا بررسی بحران مناطق شمال شرقی سوریه را در دستور کار نشست دوشنبه آینده خود در لوکزامبورگ قرار دادهاند.
سخنگوی فدریکا موگرینی ادامه داد: «ما دو طرف را به توقف خصومت ها، حفاظت از غیرنظامیان و تسهیل دسترسی سازمانهای بشردوست به کلیه مناطق شمال شرقی سوریه دعوت میکنیم. ما نگرانیهای امنیتی مشروع ترکیه را در این خصوص کاملا درک میکنیم، اما همواره تاکید کرده ایم که حل و فصل پایدار این مناقشه از راههای نظامی امکانپذیر نخواهد بود.»
پس از آن که آمریکا اعلام کرد با هر گونه عملیات نظامی ترکیه بر ضد شبه نظامیان کرد سوریه مخالف است، سازمان ملل متحد روز دوشنبه اعلام کرد خود را برای بدترین شرایط در شمال سوریه آماده میکند.
پانوس مومتزیس، هماهنگکننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد در سوریه در کنفرانسی مطبوعاتی در ژنو اعلام کرد: «ما نمیدانیم که در نهایت چه اتفاقی خواهد افتاد، اما خود را برای بدترین شرایط آماده میکنیم.»
نیروهای نظامی آمریکا مستقر در شمال سوریه روز دوشنبه عقبنشینی از بخشهای نزدیک به مرز ترکیه را آغاز کردند تا به این ترتیب راه برای تهاجم نظامی احتمالی ترکیه به نیروهای کرد سوریه موسوم به یگانهای مدافع خلق که البته در مبارزه با داعش متحد واشنگتن بودند، باز شود.
آنکارا یگانهای مدافع خلق را که از مبارزان کرد سوریه تشکیل شده است، گروهی تروریست میداند چرا که این گروه با حزب کارگران کردستان (پکک) رابطه دارد. پکک از سال ۱۹۴۸ با ارتش ترکیه میجنگد.
انتهای پیام/