او بیان کرد: یخبندان و سرمازدگی (سرمای زود رس پاییزه و دیر رس بهاره) همواره خسارت زیادی بر محصولات کشاورزی وارد میکند، در فصل پاییز کاهش دما به زیر ۱۰ درجه سانتیگراد (بسته به مدت زمان کاهش دما و نوع محصول) میتواند خسارت زا باشد؛ لذا آگاهی از تاریخچههای شروع سرمازدگی برای برنامه ریزان و زارعین بسیار با اهمیت است.
او افزود: روانسر از سال ۱۳۶۷ تاکنون دارای بانک اطلاعاتی کامل و جامع در مورد ثبت پارامترهای جوی و از جمله دمای هوا میباشد.
محمدی گفت: بررسی وضعیت دمای هوا طی فصل پاییز بیانگر این امر است که سرمازدگی پاییزه (شلته) طی سنوات مختلف از مهر ماه شروع و طی آبان ماه نیز تداوم داشته است. زودترین تاریخ وقوع شلته ۱۱ مهر و دیرترین آن ۲۱ آبان ماه و بیشترین وقوع سرمازدگی پاییز طی دهه سوم مهر ماه ثبت شده است لازم به ذکر است که سال گذشته سرمازدگی قابل ملاحظهی در فصل پاییز گزارش نشده است.
او افزود: طی سال زراعی جاری تاکنون سرمازدگی پاییزه رخ نداده است. هر چند تا روز دوشنبه دمای هوا با روندی آرام کاهش میابد، اما این کاهش دما نگران کننده نیست و از روز سه شنبه تا پایان هفته نیز مختصرا افزایش خواهد یافت.
محمدی گفت: نقشههای بلند مدت نیز برای نیمه اول پاییز دمای نرمال تا بیشتر از نرمال را برآورد نموده است، انتظار میرود پاییز امسال سرمازدگی پاییزه نسبتا با تاخیر آغاز گردد بطور معمول احتمال هر گونه تغییرات در نقشههای هواشناسی وجود دارد و جهت جلوگیری از هرگونه خسارات احتمالی توجه به پیش بینیهای کوتاه مدت ضروری است.
انتهای پیام/ز