به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، محققان با استفاده از روش اوپتوژنتیک به فنچهای گورخری آموختند آوازی را بخوانند که هرگز نشنیده اند. به عبارت دیگر آنها خاطراتی را در مغز پرندگان ایمپلنت کردند.
محققان دانشگاه ساوت وسترن تگزاس خاطراتی را در مغز فنچهای گورخری ایمپلنت کرده اند و به آنها یاد دادند آوازی را بخوانند که هرگز نشنیده اند.
فنچهای نر برای جوجههای خود آواز میخوانند و آنها به تدریج از پدر خود تقلید میکنند. با گذر زمان فنچها در آواز خواندن استاد میشوند و این ویژگی را به فرزندان خود منتقل میکنند.
در تحقیق جدید پژوهشگران به طور مستقیم این فرایند را در مغز فنچهای کوچک دستکاری کردند تا بخشهایی از آواز را بدون هیچ گونه آموزشی از والدین به آنها بیاموزند.
آنها برای این منظور از روش اوپتوژنتیک استفاده کردند. در این روش بارقههایی از نور برای تحریک چند عصب در مغز استفاده شدند. در این نمونه دانشمندان رابطه میان قسمت پردازش کننده شنیدهها و قسمت دیگری که موتور صوتی را کنترل میکند را در مغز پرنده دستکاری کردند. در حقیقت آنها نوعی خاطرات شنیداری ایجاد کردند که به طور معمول از فضای بیرون شنیده میشود و پرنده سعی در تقلید این سیگنالها میکند.
محققان از یک شیوه خاص کد مورس استفاده کردند تا به فنچها بیاموزند هر سیلاب آواز چقدر طول میکشد. پرندگان به تدریج بدون نیاز به پدر خود آموختند آواز مذکور را بخوانند.
البته این آواز از آنچه که پرنده از والدین خود میآموزد سادهتر است.
این نخستین باری نیست که دانشمندان خاطراتی را در مغز حیوانات ایمپلنت میکنند. سال گذشته نیز دانشمندان نشان دادند میتوان رفتارهای یک حلزون دریایی را استخراج و به دیگری تزریق کرد.
تحقیق روی فنچهای گورخری راههای جدیدی را برای مطالعه و درمان اختلالات گفتاری در انسان فراهم میکند. البته در این مسیر باید تحقیقات بیشتری انجام شود.
این پژوهش در ژورنال ساینس منتشر شده است.
منبع : مهر
انتهای پیام/