سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ایران در گزارش جهانی شاخص «نوآوری» ۴ پله صعود کرد

با توجه به اهمیت فاکتور نوآوری در پیشرفت ملت ها، رقابت تنگاتنگی میان کشور‌های عضو وجود دارد تا با ارتقاء زیر ساخت‌های نرم و سخت افزاری در شاخص سالانه مزبور رتبه با کیفیت تری به دست آورند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، معاونت علمی بر اساس گزارش سازمان جهانی مالکیت فکری اعلام کرد، ایران در سال ۲۰۱۹ بالاتر از کشور‌هایی مانند برزیل، عربستان، آفریقای جنوبی و قطر نسبت به سال قبل در شاخص نوآوری ۴ پله صعود کرد.

 به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سازمان جهانی مالکیت فکری «WIPO» با عضویت بیش از ۱۹۰ کشور از جمله ایران هر ساله با تکیه بر برخی سنجه ها، گزارش شاخص نوآوری کشور‌های عضو را منتشر می‌کند.

با توجه به اهمیت فاکتور نوآوری در پیشرفت ملت ها، رقابت تنگاتنگی میان کشور‌های عضو وجود دارد تا با ارتقاء زیر ساخت‌های نرم و سخت افزاری در شاخص سالانه مزبور رتبه با کیفیت تری به دست آورند.

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بر اساس اسناد بالا دستی از جمله مصوبه کارگروه عالی شورای انقلاب فرهنگی وظیفه دشوار هماهنگی میان انبوه ارگان‌ها و دستگاه‌های دولتی و شرکت‌ها و فعالان این حوزه را بر عهده دارد و البته یکی از مصادیق تایید تلاش سر سختانه ایران برای حرکت در مسیر نو آوری (علی رغم تمام مشکلات) می‌تواند گزارش سالانه این نهاد بین الملی معتبر باشد.

ایران از سال ۲۰۱۱ میلادی، به جمع کشور‌های مورد ارزیابی سازمان جهانی مالکیت فکری پیوسته است و در آخرین گزارش این سازمان، یعنی «GII ۲۰۱۹»، با چهار پله صعود، در رده شصت و یکم کشور‌های نوآور جهان و رده دوم آسیای مرکزی و جنوبی قرار گرفته است. ایران در سال ۲۰۱۸ نیز، جهشی ده پله‌ای در این زمینه را تجربه کرد و از جایگاه ۷۵ در سال ۲۰۱۷، به جایگاه ۶۵ صعود کرد.

سومین کشور جهان در شاخص علوم و مهندسی

جمهوری اسلامی ایران در مجموع موفق به کسب امتیاز ۳۴.۴۳ شد و بالاتر از کشور‌هایی نظیر برزیل، عربستان، آفریقای جنوبی و قطر قرار گرفته است.

در این گزارش شاخص‌های مختلف ورودی مانند نهاد‌ها و مؤسسات، زیرساخت، سرمایه انسانی و پژوهش، پیچیدگی بازار و پیچیدگی کسب‌وکار به عنوان معیار محسوب می‌شوند. بررسی این شاخص‌های مبنایی نشان می‌دهد که ایران در شاخص «سرمایه انسانی» و «پژوهش» وضعیت بسیار بهتری را به خود اختصاص داده است. امتیاز ایران در این شاخص، برابر با ۳۷.۶ بوده و با دو پله صعود نسبت به سال گذشته، در رده ۴۵ فهرست جهانی قرار گرفته است که یک نکته قابل توجه وضعیت بسیار رضایت بخش ایران در آموزش عالی به‌عنوان یکی از زیرشاخص‌های سرمایه انسانی و پژوهش است.

در این شاخص، ایران با امتیاز ۶۲.۶، در رده دوم فهرست کلی قرار گرفته است. بر این اساس ایران از نظر تعداد فارغ التحصیلان حوزه علوم و مهندسی با کسب امتیاز ۴۳.۹ موفق به کسب رتبه سوم جهان شده است.

در میان شاخص‌های خروجی، شامل «خروجی دانش و فناوری» و «خروجی‌های خلاقانه» نیز، امتیاز ایران به ترتیب برابر با ۲۷.۲ و ۳۲.۵ است که رده‌های ۴۶ و ۴۵ جهان را برای کشور به ارمغان آورده است.

ایران در چند سال اخیر، جهشی بزرگ در این دو شاخص تجربه کرده است؛ به‌طوری که از جایگاه ۹۰ و ۱۱۶ در سال ۲۰۱۵، به جایگاه‌های فعلی دست یافته است. گفتنی است حمایت از زیست بوم‌های نو آور و شرکت‌های دانش بنیان نقشی موثر در جهش رتبه ایران در شاخص سالیانه نو آوری داشته است. حمایتی که با تلاشی هر روزه با انبوهی از مشکلات و بودجه و اختیارات محدود، محقق می‌شود.

منبع : مهر

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.