سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افتتاحیه هفته جهانی فضا برگزار شد

مراسم افتتاحیه هفته جهانی فضا امروز شنبه مورخ ١٣ مهر ماه در سالن شهید قندی وزارت ارتباطات برگزار شد.

به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،مراسم افتتاحیه هفته جهانی فضا امروز شنبه مورخ ١٣ مهر ماه در سالن شهید قندی وزارت ارتباطات برگزار شد.
حسین صمیمی رئیس پژوهشگاه فضایی ایران با تبریک هفته جهانی فضا به تمامی دست‌اندرکاران بخش فضایی کشور، اظهار کرد: هفته جهانی فضا را در حالی آغاز می‌کنیم که سازمان فضایی، پژوهشگاه فضایی ایران و پژوهشگاه هوافضا از سوی دولت آمریکا تحریم شده‌اند.

او افزوود: بدون شک، تحریم فعالیت‌های فضایی صلح‌آمیز ایران توسط آمریکا نشانه عجز و ناتوانی این کشور در برابر عزم و اراده جوانان متخصص ایرانی است و به فضل الهی و با تکیه بر همت این جوانان در روند فعالیت‌های فضایی کشور خللی ایجاد نخواهد شد.

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران ادامه داد: از منظر دیگری، این تحریم‌ها در کشور همیشه باعث همبستگی و اتحاد بیشتر داخلی برای رسیدن به اهداف مورد نظر شده است، چنانکه در این خصوص، روسای این سه سازمان برای بررسی روش‌های مقابله با تحریم، پشت یک میز نشسته با همفکری فهرست اقدامات مشترکی که باید انجام دهند را احصاء کردند، تعاملاتی را به وزارت امور خارجه داشته‌اند و با هماهنگی همدیگر، مکاتبه مشترکی با واحد‌های ذیربط سازمان ملل مثل کوپوس انجام دادند.

صمیمی در بخشی از سخنان خود گفت: به عنوان شخصی که با تجربیات مختلف در سایر حوزه‌های ICT وارد حوزه فضایی شده، معتقدم این انسجام کاری و تعامل سیستماتیک نیاز اصلی بخش فضایی کشور است و به عقیده بنده، نیاز به بهبود و تقویت دارد.

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران اظهار کرد: در شرایط کنونی که همه سازمان‌ها کم و بیش با کمبود اعتبارات مواجه هستند و از سوی دیگر، نیاز به بهبود و ارتقای قابلیت اطمینان برای انجام ماموریت‌های فضایی به وضوح احساس می‌شود، تعامل موثر بازیگران حوزه فضایی کشور با یکدیگر، استفاده از سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته و زیرساخت‌های ایجاد شده توسط نهاد‌های مختلف و نیز ایجاد بستری برای هم‌افزایی دانشی بین نیرو‌های متخصص موجود، از ضروریات است.

او خطاب به تلاشگران حوزه علم و فناوری فضایی کشور حاضر در این مراسم گفت: بزرگواران شاید وقت آن رسیده که با همکاری هم، با تدوین الگوی مشارکتی علمی و با بهره‌گیری حداکثری از منابع موجود، قدم‌های بهتری در نقشه راه توسعه ماهواره‌های سنجشی و مخابراتی را با هم برداریم.

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران ادامه داد: بدون شک، نتیجه این مشارکت، کاهش هزینه‌ها و کاهش زمان اجرای پروژه‌ها از یک سو و از سوی دیگر، ارتقای عملکرد و بهبود نتایج پروژه‌ها ناشی از تجمیع تجارب و دانش انباشته شده در هر یک از دستگاه‌ها خواهد بود و قطعاً مصالح مملکت نیز به خوبی رعایت خواهد شد.

صمیمی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: سازمان فضایی ایران در هفته جهانی فضا و در کنار شعار زیبایی که از سوی انجمن جهانی هفته فضا اعلام می‌شود، یک شعار بومی و داخلی نیز با توجه به ضروریات کشور انتخاب و اعلام نماید، به نحوی که تعیین کننده بخش فضایی در سال فضایی پیشرو باشد.

او افزود: به عنوان یک پیشنهاد اولیه برای این شعار محلی، پیشنهاد من" اتحاد ایرانی برای ساخت ماهواره ایرانی" است.

صمیمی در ادامه به برخی از دستاورد‌های پژوهشگاه فضایی ایران اشاره کرد و گفت: رئوس کاری پژوهشگاه حول سه محور اصلی تنظیم شده است.

او افزود: محور اول، کسب دانش فنی طراحی و ساخت انواع سامانه‌های فضایی و ماهواره‌های مخابراتی و سنجشی است در این خصوص ماهواره مخابراتی- تحقیقاتی ناهید تحویل کارفرمای محترم سازمان فضایی ایران شده است. ماهواره سنجشی پارس ۱، نیز انشاالله تا پایان سال جمع بندی خواهد شد. به‌عنوان یک تحویلی از مشارکت با سایر دستگاه‌ها جهت استفاده حداکثری از سرمایه گذاری‌های انجام شده ما از ایستگاه‌های اخذ تصاویر سازمان جغرافیایی برای پارس ۱ استفاده خواهیم کرد که همین اقدام منجر به صرفه جویی چند میلیاردی شده است. مدل مهندسی ماهواره مخابراتی ناهید ۲ نیز انشاالله تا یک ماه آینده به اتمام خواهد رسید.

صمیمی ادامه داد: در همین حوزه، آزمون‌های کیفی بلوک انتقال مداری نیز رو به اتمام است و در نظر داریم تا پایان سال دو آزمون زیر مداری نیز تعریف و اجرا کنیم که مأموریت این سامانه را نیز مورد ارزیابی قرار دهیم. به موازات این اقدامات زیرساخت‌های آزمایشگاهی را هم توسعه داده‌ایم، به تازگی شیکر پرظرفیتی به مجموعه آزمایشگاه AIT اضافه شده که امکان تست‌های ارتعاشی سامانه‌های فضایی تا ۵۰۰ کیلوگرم در سطح کیفی و ۱۰۰۰ کیلوگرم در سطح پذیرش را مقدور خواهد ساخت. همچنین آزمایشگاه الکترواپیک را در شیراز افتتاح نموده‌ایم که امکان تست و تجمیع المان‌های فضایی اپتیکی را در محیطی استاندارد فراهم خواهد نمود.

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران در خصوص محور دوم فعالیت‌های این پژوهشگاه گفت: محور دوم، توسعه خدمات فضاپایه است که به تازگی ارتباطات کاری بسیار قوی با وزارت کشور درخصوص برآورد خسارت سیل فروردین ۹۸ انجام داده‌ایم، گزارشات تولید شده نشان می‌دهد استفاده از فناوری‌های سنجش از دور و ایجاد سامانه سجاد از سوی وزارت کشور به صرفه جویی بیش از ۱۵۰۰ میلیارد تومان منجر شده است.

صمیمی محور سوم ماموریت‌های پژوهشگاه فضایی ایران را اینگونه اظهار کرد: محور سوم، سرریز دانش فضایی به سایر حوزه‌های صنعتی که بسیار نکته مهمی است برای هدایت این امر در پژوهشگاه با حضور پیشکسوتان کمیته تجاری‌سازی و درآمدزایی را تشکیل داده‌ایم که تعاملات خوبی با حوزه‌های صنعتی مختلفی، چون پتروشیمی، صنایع خودرویی انجام داده‌اند و انشاالله خبر‌های خوبی درخصوص انعقاد قرارداد‌های کاری در این حوزه‌ها به گوش خواهد رسید.

انتهای پیام/

مناسب است شعار بومی برای هفته جهانی فضا انتخاب شود

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.