سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دانستنی های پزشکی؛

راهکار‌های طلایی برای رفع لکه‌های پوستی بارداری/ خوردنی شگفت انگیز با خاصیت ضدسرطانی

در این بسته دانستنی پزشکی درباره فواید گردو و ذرت خوشه‌ای بر سلامت بدن و درمان خانگی لکه‌های پوستی بارداری خواهیم گفت.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در این گزارش جدیدترین دانستنی‌های روز پزشکی که هر روز با آن سر و کار دارید را دنبال می‌کنیم.

تاثیر هضم مواد غذایی بر کاهش وزن 

هضم مواد غذایی در کاهش وزن تاثیر بسیاری خواهد داشت. زمان دقیق موردنیاز برای هضم انواع غذا، به سلامت جسمی، سوخت و ساز بدن، سن و حتی جنسیت فرد بستگی دارد. به طور کلی، بعضی از موادغذایی مانند انواع گوشت ها و آجیل ها زمان هضم طولانی تری نسبت به میوه و سبزیجات و آب میوه ها خواهند داشت. هضم در واقع روشی است که در طی آن مواد غذایی به ذرات شیمیایی ریز و قابل جذب برای بدن تبدیل شده و از طریق روده به جریان خون منتقل می شود.

اگر به دنبال روش هایی برای لاغری و کاهش وزن هستید پیشنهاد می شود که مدت زمان هضم انواع غذاها را بررسی کنید، زیرا  نقش مهمی در کاهش وزن خواهند داشت. غذاهایی که سریع هضم می شوند، موجب ایجاد احساس گرسنگی بیشتری خواهند شد و  فرد دچار پرخوری و اضافه وزن می شود. این نوع مواد غذایی موجب افزایش سریع انرژی و به عبارت دیگر، افزایش سطح گلوکز خون می شوند. در حالی که افزایش انرژی به نظر خوب است، اما باید بدانید که گلوکزی که از این طریق ایجاد می شوند نمی تواند توسط بدن مصرف شده و در نتیجه به چربی تبدیل  شود.

غذاهای کند هضم  که آهسته هضم می شوند، سطح قند خون  را به آرامی افزایش می دهند و انرژی بیشتری را برای بدن ایجاد می کنند. اگر افراد به دنبال   لاغری و کاهش وزن هستند باید  بیشتر از مواد غذایی که هضم آهسته تری دارند استفاده کنند، زیرا  باعث کاهش اشتها شده و از پرخوری جلوگیری می کنند.

متخصصان تغذیه توصیه می کنند که افراد  غذاهای سریع هضم و کند هضم را در یک وعده غذایی با هم مصرف نکنند، چون نمی توانند به درستی از معده خارج شوند و در نتیجه فرد دچار نفخ شکم و احتباس گاز می شود. در وعده ی ناهار، دستگاه گوارش در فعالترین حالت خود قرار دارد و  می توانید از مواد غذایی با زمان های هضم مختلف استفاده کنید. پیشنهاد می شود که وعده های غذایی صبحانه و شام ساده تر انتخاب شوند و ترجیحا غذاهایی باشند که سریع هضم می شوند.

ذرت خوشه ای

یک نوع غلات باستانی به نام ذرت خوشه ای یا سورگوم  وجود دارد که  یکی از مهم ترین غلات  بدون گلوتن است که از نظر ظاهری شبیه ذرت و ارزن و کروی شکل می باشد. پوسته ندارد و به رنگ های سفید، زرد، قرمز و قهوه ای دیده می شود. ذرت خوشه ای سرشار از آنتی اکسیدان، ویتامین B3، فسفر، پتاسیم، منیزیم، کلسیم، آهن، مس، فیبر و پروتئین است. سورگوم به درمان سریع یبوست کمک خواهد کرد و باعث افزایش انرژی بدن می شود و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد. ذرت خوشه ای فواید درمانی و داروهای خانگی دارد .

ذرت خوشه ای به دلیل  فیبر بالایی  که دارد به بهبود هضم غذا کمک می کند، نفخ شکم را کاهش داده  و برای سلامتی دستگاه گوارش مفید است. همچنین فیبر موجود در آن  با  حرکات روده به پیشگیری و درمان یبوست و اسهال کمک می کند. مقادیر بسیار بالای آنتی اکسیدان های موجود در سورگوم با کاهش رادیکال های آزاد بدن خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهند.

تحقیقات نشان می دهد که یکی از مؤثرترین مزایای سلامتی سورگوم جلوگیری از ابتلا به ملانوما (نوعی سرطان پوست) است، علاوه بر فواید دیگر آن  به دلیل فیبر بالای موجود در آن، ذرت خوشه ای به کاهش کلسترول بد خون (LDL) کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد. ذرت خوشه ای یکی از انواع غلات بدون گلوتن است و به کاهش التهاب، آسیب دستگاه گوارش و حالت تهوع در افراد مبتلا به بیماری سلیاک کمک می کند.

سورگوم سرشار از تانن است و آنزیم هایی دارد که جذب نشاسته توسط بدن را کاهش می دهند، این خاصیت به تنظیم سطح انسولین و گلوکز خون کمک کرده و باعث کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت می شود. منیزیم یکی از ترکیبات مهم سورگوم است که جذب کلسیم را افزایش داده و باعث تقویت استخوان ها می شود. همچنین کلسیم و منیزیم موجود در ذرت خوشه ای خطر ابتلا به آرتروز و پوکی استخوان را کاهش می دهند. ذرت خوشه ای سرشار از آهن و مس است که با افزایش تولید گلبول های قرمز به بهبود گردش خون در بدن کمک کرده و خطر ابتلا به کم خونی را کاهش می دهند.

مقادیر قابل توجه نیاسین یا ویتامین B3 موجود در ذرت خوشه ای است مواد مغذی را متابولیزه می کند و در افزایش سطح انرژی بدن موثر خواهد بود.  فیبر موجود در ذرت خوشه ای با کاهش اشتها و جلوگیری از پرخوری باعث لاغری و کاهش وزن افراد می شود. مقدار بالای مواد مغذی موجود در دانه های ذرت خوشه ای به سم زدایی و پاک سازی پوست کمک کرده و باعث سلامت و حفظ رطوبت پوست صورت می شود.


بیشتر بخوانید:درمان مشکلات قلبی با طب سنتی


روش هایی برای از بین بردن لکه های پوست در دوران بارداری 

زنان باردار  در دوره حاملگی خود  دچار تغییرات هورمونی  و  ظاهری  بدن می شوند، بعلاوه سایر تغییراتی که در بدن آن ها  رخ می دهد،  احتمال بروز لک های پوستی از جمله خطوط کششی، آکنه و لکه های قهوه ای و تیره را  افزایش خواهند داد.

لکه های صورت در بارداری که به نام ماسک بارداری یا ملاسما نیز شناخته شده از مشکلات پوستی شایع این دوران است که حدود۵۰ تا ۷۰ درصد زنان باردار به آن دچار هستند و به دلیل افزایش ملانین در بدن رخ می دهد اما علت دقیق این مسئله هنوز مشخص نشده است اما افراد می توانند به کمک روش های خانگی این نوع لک ها را از بین ببرند.

آب لیمو یکی از روشن کننده های طبیعی پوست است که طبیعت اسیدی آن به لایه برداری لایه خارجی پوست کمک خواهد کرد. افراد برای درمان لک های صورت در دوران حاملگی می توانند هر روز چند قطره آب لیمو به لک صورت مالیده و به مدت ۲ تا  ۳ دقیقه ماساژ دهند. کورکومین موجود در زردچوبه دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و روشن کنندگی است که ملانین پوست را کاهش داده و با ملاسما مقابله می کند. برای از بین بردن لک صورت در دوران بارداری ۵ قاشق غذاخوری پودر زردچوبه را با ۱۰ قاشق غذاخوری شیر مخلوط کرده و روی ناحیه بمالید، بعد از خشک شدن صورت را با آب ولرم بشویید. استفاده منظم از این روش اثر خوبی در روشن شدن پوست دارد و پوست را ضد عفونی می کند.

همچنین می توانید زردچوبه را با شیر نارگیل، گلاب و آب لیمو مخلوط کرده و یک ماسک صورت بارداری درست کنید. ترکیبات گوگردی موجود در آب پیاز به رفع لکه های پوستی کمک می کند و باعث ترمیم رنگ طبیعی و تغذیه سلول های پوست خواهند شد. برای این کار مقدار مساوی آب پیاز و سرکه سیب را مخلوط کرده و روی نواحی بمالید.

آلوئه ورا به عنوان یکی از موثرترین مواد طبیعی برای درمان مشکلات پوستی است. ژل تازه این گیاه را استخراج کرده و روی لکه های پوست خود بمالید، بگذارید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بماند و سپس با آب گرم بشویید تا سلول های مرده پوست از بین برود. جو دوسر از لایه بردارهای شگفت انگیز طبیعی است و به خصوص زمانی که با شیر و عسل ترکیب شود سلول های مرده پوست را از بین برده و به درمان لک های صورت دوران بارداری و روشن شدن پوست کمک می کند.

پروتئین و ویتامین E از مواد مغذی ضروری برای حفظ سلامت و تقویت پوست هستند که به مقدار فراوان در بادام یافت می شوند. برای از بین لک های پوستی توصیه می شود مقداری بادام را با شیر و عسل مخلوط کرده و روی پوست بمالید. هیدراتاسیون پوست برای از بین رفتن لک های پوست اهمیت زیادی دارد و خیار از مواد غذایی حاوی آب فراوان است که با آب رسانی پوست رنگدانه ها و لکه های پوست را از بین برده و علاوه بر درمان ملاسما به بهبود سایر مشکلات پوستی از جمله آکنه کمک می کند. اسید استیک موجود در سرکه سیب به آن خاصیت سفید کنندگی بخشیده و استفاده موضعی از آن به محو شدن لک صورت و درخشندگی پوست کمک می کند.

زنان باردار می توانند قبل از این که دچار لکه های صورت شوند پیشگیری کنند. قبل از قرار گرفتن در مقابل نور خورشید از ضد آفتاب  استفاده کنند. حتی در خانه هم بهتر است از ضد آفتاب استفاده کنند، زیرا احتمال وارد شدن اشعه ماورا بنفش به داخل خانه نیز وجود دارد. از پاک کننده و کرم های صورت که از فرمول های شیمیایی قوی در ساخت آن ها استفاده شده خودداری کنند و آن هایی را انتخاب کنند که ترکیبات ملایم و اثر خفیف دارند.

از صابون و ژل های حمام با رایحه شدید یا حاوی مواد شیمیایی قوی استفاده نکنند. از شرایط استرس زا تا حد امکان دوری کرده و با تکنیک هایی همچون یوگا، ورزش و غیره استرس خود را کنترل کنند. داروهای هورمونی از عوامل بروز ملاسما در دوران بارداری هستند، در این باره با پزشک مشورت کنند.

گردو

یک ماده غذایی مفید و مغذی است  و بسیاری از مردم آن را در وعده‌ها و میان وعده‌های مختلف مصرف می‌کنند.گردو مقدار کمی سدیم یا نمک دارد و بهترین منبع منگنز و مس، حاوی بیشترین مقدار ویتامین های B6، B1 و B5 است.

مخلوط گردو و عسل یا تهیه مربای آن برای افرادی که سردی مزاج کلیه دارند بسیار مفید بوده  و افرادی که عادت به خوردن گردو دارند با خوردن آن از شر بیماری هایی مانند کرم روده رهایی پیدا می کنند. هم‌چنین در دوران بارداری چون افزایش نیاز مادر به آهن بیشتر شده و به تنهایی از طریق غذا تأمین نمی‌شود، بنابراین مصرف گردو، جو دوسر یا جو یولاف به‌صورت فرنی یا حریره بادام به تامین آهن کمک می‌کند. ضریب هوشی جنین هایی که مادران آن ها در دوران بارداری گردو مصرف کرده اند، بالاتر خواهد رفت و همچنین مادارن آن ها از بیماریهای روده ای و سوء هاضمه در امان خواهند ماند.


بیشتر بخوانید: عارضه‌ فصل سرد که دشمن پوست است


گردوی ایرانی یک خشکبار مقوی است و مصرف روزانه یک عدد از آن برای زنان باردار توصیه می شود. بانوان باردار می توانند روزی یک عدد گردو میل کنند، زیرا خوردن این خشکبار مقوی سبب تقویت عمومی بدن مادر شده، ذهن جنین را تقویت می کند و همچنین باعث می شود تا پس از زایمان زیبایی پوست شکم خود را حفظ کنند.

البته با توجه به بالا بودن مواد مغذی گردو و کاهش خطر ابتلا به سنگ کیسه صفرا، بانوان باردار می توانند روزی یک عدد گردو میل کنند، زیرا خوردن این خشکبار مقوی سبب تقویت عمومی بدن مادر شده، ذهن جنین را تقویت می کند و همچنین باعث می شود تا پس از زایمان زیبایی پوست شکم خود را حفظ کنند.

گردو دارای طبع بسیار گرم و خشک است و با ویژگی دیر هضم بودن برای افراد با معده گرم مناسب نیست. این خشکبارباعث سردرد و جوش دهان می شود و برای کسانی که سرفه می کنند بسیار مضر است. زیاده روی در مصرف گرمی جات باعث بروز سوء مزاج گرم در مادر و نهایتا بروز بیش فعالی نوزاد می شود. همانندی مغز گردو با مغز انسان گویای خواص آن برای تقویت ذهن است.مصرف مواد خوراکی مانند عسل و گردو برای افزایش قدرت بدنی و کاهش بیماری‌ها بسیار مؤثر است، اما این را بدانید که مصرف بیش از حد گیاهان دارویی، مواد مغذی و خوراکی‌ها سلامت انسان را مختل می‌کند. فواید دیگر گردو مانند جلوگیری از سرطان سینه و پروستات، محافظت از پوست بارداری، گردو و مواد معدنی، مبارزه با یبوست ، تقویت مو، کاهش وزن، تقویت قوای جنسی، کمک به بیماران دیابتی، تقویت عملکرد مغز است.

انتهای پیام/

مبتلایان به سلیاک از این خوراکی استفاده کنند/ روش های خانگی برای درمان لکه های پوستی بارداری

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.