دانیل روساریو، سخنگوی کمیسیون اروپا در کنفرانسی مطبوعاتی هشدار داد پاسخ بروکسل که به نام ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا مذاکره میکند، تاخیر نکرده است، اگر آمریکا مجازاتها را اعمال کند، این اقدام اتحادیه اروپا را به اقدام به تلافی جویانه وادار خواهد کرد.
سیبت اندیایه، سخنگوی دولت فرانسه نیز همین موضع سرسختانه را اتحاذ کرد که بر اساس آن پاریس تدابیر تلافی جویانه ای را علیه آمریکا هماهنگ با اتحادیه اروپا پیش بینی میکند.
روساریو با ابراز تاسف از تصمیم آمریکا اعلام کرد این تعرفههای گمرکی اضافی که ۱۸ اکتبر اجرایی خواهد شد، در ابتدا و پیش از همه، مصرف کنندگان و شرکتهای آمریکایی را تحت تاثیر قرار خواهد داد. در واقع، مصرف کنندگان و شرکتهای آمریکایی باید برای محصولاتی که به آنها علاقهمند یا نیازمند هستند، پول بیشتری پرداخت کنند. به طور مثال، شرکتهای آمریکایی که هواپیماهای ایرباس میخرند، یک مورد از آنها است.
مالیاتها عمدتا محصولاتی را که فرانسه، آلمان، اسپانیا و انگلیس، چهار شریک در کنسرسیوم اروپایی ایرباس تولید میکنند، هدف خواهند گرفت. صادرات هواپیماهای غیر نظامی اروپا با افزایش قیمت ۱۰ درصدی به آمریکا امکان پذیر خواهد شد و این در حالی است که صادرات محصولاتی مانند پنیر، زیتون، صدف یا ابزارهایی مثل تبر و پیچگوشتی با افزایش قیمتی ۲۵ درصدی امکان پذیر خواهد شد.
روساریو اعلام کرد طرف آمریکایی هنوز اطمینان میدهد که امیدوار است مذاکراتی را با اتحادیه اروپا آغاز کند؛ و اتحادیه اروپا نیز درها را باز نگهداشته است و اعلام کرد اظهارات نماینده تجاری آمریکا را مورد توجه قرار میدهیم که به گفته وی آمریکا مذاکراتی را با اتحادیه اروپا با هدف حل و فصل مشکل پیش بینی کرده است.
وی افزود کمیسیون اروپا همواره به آمریکا اعلام کرده است اتحادیه اروپا برای همکاری به منظور یافتن راه حلی منصفانه و متعادل برای صنایع هوایی دو طرف آماده است.
اولاف شولز، وزیر دارایی آلمان روز پنجشنبه ابراز امیدواری کرد اتحادیه اروپا به شکلی مصمم، اما خردمندانه به تحریمها علیه تولیدات اروپایی که آمریکا اعلام کرده است، پاسخ دهد.
این وزیر در روزنامه بیلد نوشت: ما به شکلی مصمم، اما با تعقل به این اوضاع جدید واکنش نشان میدهیم. در جهان کنونی درگیریهای تجاری به نفع هیچ کس نیست و ماههای اخیر این را ثابت کرده است. این در حالی است که آلمان روابط تجاری تنگاتنگی با آمریکا دارد.
امروز پنجشنبه همچنین برونو لومر، وزیر دارایی فرانسه، آمریکا را تهدید کرد که اگر به اختلاف بر سر شرکت ایرباس پایان ندهد این کشور را تحریم میکند.
لومر در این خصوص گفت: اگر دولت آمریکا دستی را که فرانسه و اتحادیه اروپا دراز کرده است رد کند، ما خود را آماده میکنیم که با اعمال تحریم واکنش نشان دهیم.
روز گذشته نیز لومر هشدار داده بود چنانچه آمریکا تصمیم بگیرد پس از کسب مجوز سازمان تجارت جهانی تحریمهایی را در چارچوب اختلاف بوئینگ و ایرباس علیه اروپا اعمال کند، مرتکب اشتباهی اقتصادی و سیاسی خواهد شد.
سسیلیا مالمستروم، کمیسر تجاری اتحادیه اروپا، نیز روز سه شنبه اعلام کرد این اتحادیه همه گزینهها را برای پاسخگویی به تعرفههای گمرکی اضافی که ممکن است آمریکا علیه ایرباس اعمال کند، بررسی میکند.
مالمستروم در کنفرانسی خبری در بروکسل اعلام کرد: ما همه جوانبی که میتوانیم در این باره واکنش نشان دهیم، با دقت بررسی میکنیم، اما تا زمانی که تعرفههای گمرکی آمریکا اجرایی نشده است، مذاکره را به عنوان یک راه حل ترجیح میدهیم.
چهارشنبه، سازمان تجارت جهانی به آمریکا چراغ سبز نشان داد تا به تلافی حمایت به گفته واشنگتن غیرقانونی اتحادیه اروپا از شرکت ایرباس، بر ۷.۵ میلیارد کالاهای تولیدی این اتحادیه تعرفه اعمال کند. به دنبال آن، واشنگتن از سازمان تجارت جهانی خواست در ۱۴ اکتبر تشکیل جلسه دهد و درخواست آمریکا را برای اعمال تعرفه ده درصدی بر تولیدات شرکت ایرباس تصویب کند.
همچنین اتحادیه کشاورزان ایتالیا امروز پنجشنبه اعلام کرد: تعرفههای گمرکی جدید آمریکا بر محصولات و تولیدات کشاورزی این کشور به ارزش ۵۰۰ میلیون یورو وضع خواهد شد.
آمریکا اعلام کرده است در واکنش به آنچه که یارانههای غیرقانونی اتحادیه اروپا به شرکتهای هواپیماسازی این اتحادیه عنوان میکند، بر محصولات کشاورزی و مواد غذایی تولیدی این اتحادیه تعرفه ۲۵ درصدی وضع خواهد کرد.
انتهای پیام/